Featured

 
 

Recent Posts

  • Hadiah tidak dibenarkan (IMAGE class with SME Corporation Sdn Bhd)

    Tertarik dengan amaran ini. The Policy OF Not Accepting Gifts.

    Saya rasa ia adalah polisi yang bagus. Teringat berkenaan satu organisasi yang tidak membenarkan apa jua bentuk hadiah walaupun kurma dibulan puasa.

    Walau apa pun polisi yang dijalankan, kita patut menghormati segala yang telah ditetapkan. Setiap polisi yang dibuat ada sebabnya.

    My style when conducting IMAGE course. Polisi apakah itu? LOL

    C for CuteCarry!!!


     

    They want more!

    Thank you very much guys!

     

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     
  • Kilang Roti Mokhtar Slim River dalam Majalah 3 (Kursus Grooming Anggota Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah)

    Pengaruh tv amat kuat terhadap semua orang, termasuklah CuteCarry. Majalah 3 telah menyiarkan segmen roti tradisional dan antara roti yang dipaparkan ialah Roti Mokhtar di Slim River. Saya yang kebetulan dalam perjalanan ke Alor Setar telah singgah sebentar disini.

    Ada yang bertanya, susahkan untuk kesini? Sebenarnya lokasinya tidak begitu jauh daripada Tol Slim River, hanya gunakan Waze. Ia terletak berdekatan dengan Pasar Slim River. Kedainya amat sederhana tetapi punyalah ramai orang beratur untuk membeli roti.

    Ini adalah contoh positif jika anda pernah keluar tv. CuteCarry juga mendapat banyak liputan dan pertanyaan daripada pelanggan setelah dijemput oleh program TV sebagai tetamu jemputan. Antara program-programnya ialah  TV3 Wanita Hari ini, TV1 Selamat Pagi Malaysia, TV9 Nasi Lemak Kopi O, TV9 Hip TV (as a fashion police) , Generasi Y TV1, Feminin TV1 dan Hello On 2 Tv2.

    Rotinya sedang dimakan panas-panas. Jika datang lambat, maknanya memang tidak merasalah roti tersebut.

    Terima kasih kepada Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) atas jemputan. Memang happening orang-orang PKNK.


    Orang Kedah memang cool!

    Maklumbalas yang amat positif telah diterima.

    Masih mengamalkan konsep MAKAN-MAKAN di Kedah. Antaranya ialah……..

    5 orang makan, lauk macam-macam hanya RM52!!
    Murahnyaaaa…. Nasi Lemak Royale Hijau Kuning. Walaupun gelarannya nasi lemak, ia adalah sebenarnya nasi kandar.

    With my team.

    Terima kasih kepada urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     
  • Saya diserang sawan? (Kursus bersama Pejabat Kesihatan Daerah Petaling)

    Ringkasan perbualan saya bersama rakan lama di universiti. Beliau sekarang adalah seorang doktor yg berjaya.
    Saya: aku rasa aku kena epilepsy
    Kawan: huh..biar betul.. selalunya orang kena tu orang lain yang tahu dia kena
    Saya: jantung debar-debar cam tu lahh..
    Kawan: Epilesy tu SAWAN lah. Your simpton maybe palpitation. Too much cooffee or Hypoglysaemia, low blood sugar, kau tahan lapar ke?
    Saya: erkk…

    Selepas makan simpton jantung berdebar terus hilang. Tqvm my old freind. Hilang kerisauan. You know who you are.

    Moral: tu lah.. orang suruh belajar elok-elok jadi doktor kau sibuk nk jadi orang imej. Masa zaman dulu dok tgk siri ER je pelajaran kesihatan! Masih ingat George Clooney…

     

    Nasib baik saya hanya ada sawan selfie je.

    Itu adalah situasi yang dihadapi jika kita bukan didalam bidang kita. Walaupun nampak macam kebiasaan, epilepsy ialah cawan tetapi kerana kurang pengetahuan lain pula jadinya.

    Sebaga seorang graduan ijazah perakaunan, masih ingat lagi terma-terma yang digunakan. Pengalaman kerja didalam bidang perakaunan digunakan didalam urusan seharian perniagaan.

    Doktor tahu palpitatation tetapi saya akan nasihat doktor hendak memakai pakaian jenis apa untuk ke majlis BLACK TIE atau WHITE TIE. Jangan tersalah pakai ye doktor.

    Doktor, jururawat dan orang-orang yang bekerja di bahagian kesihatan  memang superb. Mereka mengetahui mengenai apakah masalah kesihatan dan dalam bidangnya.

    CuteCarry amat gembira kerana dapat bersama dengan kakitangan Pejabat Kesihatan Daerah Petaling untuk mengendalikan kursus IMEJ ABC. Pelbagai skim Kementerian Kesihatan berada didalam kursus daripada doktor, jururawat, ahli nutrisi, ahli farmasi sehinggalah kepada kakitangan pentadbiran.

    Thank you very much!

    Terima kasih kepada urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     
  • Cantiknya FRIM! (Kursus IMEJ ABC bersama Forest Research Institute Malaysia (FRIM)

    Terpegun sebentar melihat pokok-pokok yang besar dan tinggi didalam kawasan Forest Research Institute Malaysia (FRIM). Seakan tidak menyangka yang kawasan ini terdapat di Lembah Kelang.  Udara yang nyaman dan bunyi burung sangat mendamaikan suasana.

    When i was very young big gigantic majestic tree is common sight even in the city but now it is a rare sight. We can see tall building but not tall tree. Sad, sad and sad.

    JANGANLAH ADA MAKHLUK YANG TAMAK HENDAK TEBANG POKOK-POKOK DISINI UNTUK BUAT BANGUNAN! Walaupun ini adalah hutan simpan, tetapi manalah tahu pada masa hadapan, … mungkin ada yang tamak haloba…..

    Ini adalah antara kawasan-kawasan terakhir yang masih mempunyai pokok. Jika ditebang, dimanakah ingin dicari ganti?

    CuteCarry berada disini untuk mengendalikan kursus IMAGE ABC untuk Forest Research Institute Malaysia (FRIM). Sambutan yang diterima amat menggalakkan!

    Ini adalah antara komen-komen yang diterima. Terima kasih semua!

    Sempat CuteCarry strike a pose sebelum memulakan kursus.

    Kusyuk peserta mendengar.

    CuteCarry bersama Urusetia Program.

    Thank you for the coffee table book!

    Terima kasih kepada urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     

     

     

     

     
  • Membeli belah untuk pelanggan lelaki saiz XXXL

    Kerjaya sebagai seorang perunding imej memerlukan pemerhatian yang mendalam dan juga ilmu teknikal. Pengalaman saya setelah beberapa tahun menjadi perunding, antara masalah pelanggan yang berbadan besar ialah SAIZ pasaran.
    Baru-baru ini, seorang pelanggan saya ialah lelaki bersaiz XXXL. Ini adalah beberapa tips yang perlu diikuti
    i. Saiz berbeza antara negara. Jika butik tersebut menyediakan pakaian jenama UK, orang Asia yang bersaiz XXXL boleh memakai saiz XXL. Saiz selalunya kecil satu tahap, seperti jika saiz L bermakna di sini bersaiz M.
    ii. Potongan juga memainkan peranan. Walaupun ia saiz luar negara, tetapi jika potongan adalah slim fit berkemungkinan tips diatas (i) tidak boleh digunakan. Baju akan ketat terutamanya dibahagian perut dan dada.
    iii. Material. Hati-hati dengan material seperti lycra dan berat yang berkemungkinan menyebabkan pemakai nampak lebih gemuk.
    iv. Jenama yang agak mesra pembeli besar adalah seperti Mark and Spencer, Factory Outlet dan British India, Saccor Brothers dan Polo. Jika bernasib baik dapat di H&M!

    Saya amat gembira kerana pelanggan telah membeli semua pakaian yang saya cadangkan. Badan besar bukan bermakna anda perlu memakai pakaian yang membosankan.

    Maaf kerana saya tidak dapat menunjukkan gambar pelanggan kerana profil pelanggan adalah rahsia.

    ps: Semasa berada di KLCC dan sebelum klien datang, sempat membeli belah untuk diri sendiri. Versace Jeans at 50% off!

    ps: TIADA saiz XXXL disini …

    Saya telah berjalan sebanyak 10km di KLCC untuk mencari yang terbaik untuk pelanggan semasa ssi membeli belah. Perunding imej perlu membuat kajian sebelum berjumpa pelanggan.

    Pelanggan gembira, saya lagi gembira. Alhamdulilah telah ditempah untuk sesi seterusnya.

    Berminat mengubah penampilan anda, hubungi saya di talian 0193290397 atau email cutecarry@yahoo.com

     
  • 1Malaysia sebenar di Sarawak – Kursus bersama Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR)

    Jika ingin melihat semangat 1Malaysia yang sebenarnya, kita hanya perlu ke Sabah dan Sarawak. Hubungan antara kaum dan suku kaum disana amat mengagumkan. Hubungan yang baik ini terbina kerana mereka amat memahami budaya masing-masing, bersikap bertolak ansur dan sikap 1MAlaysia memang telah diamalkan sejak turun temurun. Kawan saya yang berasal dari Sarawak berkata perkahwinan campur adalah kebiasaan disini. Bapa beliau adalah keturunan Cina dan Iban manakala ibunya adalah Melayu dan Melanau. Beliau masih mempunyai ibu saudara keturunan Cina, bapa saudara keturunan Bidayuh dan macam-macam lagi. Itulah keindahan Sarawak!

    CuteCarry berada disini untuk mengendalikan kursus Keterampilan, Protokol dan Etiket Sosial untuk Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR). Peserta-peserta terdiri pegawai dan kakitangan SPR cawangan Sabah dan Sarawak.

    Thank you semua. Terima kasih juga pada En Faizol & Team Magic.

    Thank you from CuteCarry untuk wakil Sabah dan Sarawak.

    Terkejut tengok sijil yang dikeluarkan oleh pihak urusetia ada gambar saya!

    Maklumbalas positif daripada peserta dalam media sosial. Mereka enjoy kursus bersama saya. DNA kursus kami ialah FUN & INFORMATIVE!

    CuteCarry juga sempat berjogging disekitar Kuching sebelum kelas bermula. Tiada apa yang menyeronokkan bila pemandangan yang berbeza setiap kali kita bersenam. Penat pun tidak terasa!

    Tetapi bila berjogging ternampak pula restoran menjual mee kolok. I can’t say no to MEE KOLOK. My favourite is Mee Kolok Goreng!

    Cadangan untuk sarapan pagi adalah di Kopi O Korner. Boleh tanya pada penduduk setempat atau pemandu teksi kerana tempat ini agak popular.

    Jika ingin melihat pelbagai kaum berkongsi meja boleh ke Top Spot di bandaraya Kuching. Ini adalah konsep sebenar SATU MALAYSIA.

    Makanan tersangatlah murah untuk standard Kuala Lumpur. Ingat, saya menggunakan perkataan terlalu murah untuk jenis-jenis makanan yang segar dan sedap!

    Jangan lupa pilih untuk ke gerai ini. No 25, Bukit Mata. Ditanggung HALAL.

     

    CuteCarry juga sempat membeli belah di kedai Kuching Riverfront. Leather bracelets. Both cost only around RM35.00.

    Ucapan maaf dihulurkan kepada followers dan kawan-kawan orang Kuching yang ingin berjumpa. Saya sangat sibuk untuk berjumpa dan kena bersama pelanggan. Nanti kita jumpa ye…

     

     

     

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry