Featured

 
 

Recent Posts

  • TIPS TONJOL KARISMA DIRI DALAM 2 SAAT

    POSTER 1

    Keliru dengan diri atau tidak bersemangat?

    Bagaimana menonjol kan karisma diri dalam 2 saat. Dua kunci utama iaitu gaya dan bahasa tubuh. Sebab itulah ada orang yang berjaya dan ada yang masih mencari arah hidup setelah sekian lama. A Karisma diri.

    Itu adalah antara intipati seminar IMEJ PERSONALITI NLP.

    Kursus gabungan dua pakar iaitu Hafiz Mustapha, perunding imej dan pembangunan diri manakala Shahrom Hassan, pakar NLP dan bahasa tubuh.

    Kami amat berpengalaman didalam mengendalikan beratus-ratus kursus dan beribu-ribu peserta.

    Kami ingin anda kaya dan berjaya.

    Khas untuk mereka yang ingin kelihatan berkarisma & berurusan dengan orang ramai
    .
    InsyaAllah Ramadan ini anda akan belajar sesuatu dari PERKONGSIAN ILMU & PENGALAMAN 2 PAKAR YANG SERING MENJADI PILIHAN VVIPs.

    Kami jamin anda tidak akan mengantuk!
    .
    APA YANG BAKAL ANDA PELAJARI?
    √ Bagaimana mengenali personaliti yang disukai ramai
    .
    √ Bagaimana untuk tampil berkarisma dan berpengaruh dengan hanya memerlukan masa kurang dari 2 saat
    .
    √ Bagaimana untuk tampil kemas dan menarik melalui penggayaan imej yang betul
    .
    √ Bagaimana memilih pakaian yang sesuai mengikut saiz badan
    .
    √ Bagaimana membina karakter positif yang berkekalan

    √ Warna sesuai dengan tona kulit.

    √ Protokol dan etiket, daripada gaya makan sehinggalah didalam majlis rasmi.

    .

    InsyaAllah, pelbagai ilmu akan dikongsikan. Banyak tips yang bakal membuka mata dan minda didedahkan.
    .
    Program istimewa untuk:
    √ Eksekutif dan pegawai
    √ Usahawan
    √ PRO
    √ Majikan
    √ Trainer
    √ Bakal menghadiri temuduga
    √ Sedang mencari pasangan

    POSTER 2

    Khas untuk semua yang mempunyai cita-cita tinggi!

     

    Jangan percaya kata-kata kami, cuba tonton video dibawah. Mereka telah hadir.

    YouTube Preview Image
    .

    YouTube Preview Image

    Gambar peserta sesi bersama Hafiz Mustapha

     

    Berikut adalah details IMAGE PERSONALITY NLP
    .
    HARI: Ahad
    .
    TARIKH: 19 Jun 2016
    .
    MASA: 8.30-3.00 PM
    .
    TEMPAT: CuteCarry Academy, Seri Kembangan, Selangor
    .
    BAYARAN: RM150.00 sahaja..
    TETAPI JIKA BAYAR SEBELUM 3 JUN hanya RM100.
    .
    JOM KITA JUMPA..
    .
    Langkah perlu anda buat:
    HUBUNGI: 012-4733545 (Dalyla) atau 0193290397 SEGERA!!

     

     

     
  • KURSUS MAKE UP PRAKTIKAL SIRI 3 RM99

     

    13239329_10154870643479517_2874673120439921958_n

    Kami langsung tak menyangka kursus make up COLOUR YOU BEAUTIFUL mendapat sambutan yang amat menggalakkan.
     
    Sesi kedua yang dibuat dengan promosi yang sedikit dan ‘last minute’ sesi ini berjaya mengumpul ramai peserta.
     
    Sehubungan itu, kami akan menganjurkan sesi ke 3 Colour Me Beautiful Make Up Class dengan harga yang sama iaitu RM99 pada 4 June 2016!
     
    Ada yang tak pandai make up terus pandai.
    Dulu pakai bantai je make up.
    Mereka make up sendiri sebab kita sediakan peralatan.
     
    Dalam sehari pun boleh expert make up!
     
    Bila dah make up:
    barulah rasa confident pergi office.
    rasa cantik bila pi wedding.
    orang pandang-pandang waktu shopping Suami or boyfriend pun tak cari lain. tongue emoticon
     
    Sebenarnya make up bukan lah susah pun.
     
     
     
    Kelas ni sis akan belajar
     
    • Teknik make up pantas atau 5 minit make up
    make up cepat pagi-pagi atau lepas solat
    • Make up dinner menawan.
    Make up jangan jadi macam hantu Kak Limah
    • Tips bentuk kening tanpa mencabut bulu
    • Analisa warna kulit
    Padanan warna kulit dengan tudung.
    • Pemilihan eye shadow dan foundation
     
    Teknik foundation tak bercapuk
     
    Tips soleken tidak pecah
    Tips make up tahan lama
    Solekan glowing effects
    Teknik secantik pelakon-pelakon drama waktu petang or maghrib
    Teknik pakai bulu mata jgm jadi macam Big Bird Sesame Street
    Tips kuruskan muka
     
    Ada lagi.. kursus ini sis akan dapat:-
    Nota make up
    Hijab styling
    Tona kain yang bersesuai dengan warna kulit
     
    BARANGAN DISEDIAKAN. PESERTA HANYA BAWA WET TISSUE
     
    Sapa yang ajar?
    Kursus yang akan dikendalikan oleh Kak Naza,
    Dia dah make up ramai selebriti
    diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia sebagai Tenaga Pengajar Bertauliah.
    mengajar di berpuluh-puluh agensi kerajaan dan swasta
    berpengalaman dekat nak 20 tahun.
     
    Jangan risau. Dia memang mahir. Tak paham boleh tanya sampai pandai.
     
    Dan semua akan dimasukkan didalam Group Whatapps untuk pertanyaan dan perkongsian selepas kelas.
     
     
     
    4 June 2016 (Sabtu)
    di Akademi CuteCarry, Seri Kembangan.
    9 to 3 petang
    CUMA BAYAR RM99!
    Murah sangat. Makanan dan minuman disediakan.
     
    Whatapps 0124733545 0193290397
    Jom tengok gambar sekitar Kelas Colour You Beautiful pada 21 Mei lalu.
     

     

     
  • Puasa bukan bulan tidur dan malas

    posterfacebook

    Ramadan menjelma lagi.

    Bulan ini bukan bermakna kita meninggalkan aktiviti harian kita. Ia sepatutnya menjadi pembakar semangat untuk kita lebih berusaha dan mengubah kehidupan.

    Jika puasa hanya untuk tidur, alangkah ruginya kita. Pahala kurang, produktiviti menurun.

    Kita mungkin letih tetapi apa kata latih minda supaya jangan menerbitkan perkataan letih.

    CuteCarry beroperasi seperti biasa. Kami bersedia untuk menyediakan perkhidmatan seminar di tempat anda.

    • Motivasi dan Kuasa Daya Tarikan Positif (Law Of Attraction)

    Gunakan kuasa pemikiran positif untuk mencapai apa yang dikehendaki. Ramadan adalah bulan mulia dan waktu yang paling sesuai untuk memulakan hidup positif.

     

    • Komunikasi NLP

    Bahasa percakapan, bahasa tubuh dan sekeliling untuk impak maksima. Tiada lagi kekok untuk berinteraksi bila bersama keluarga dan rakan di hari raya.

     

    • Imej dan Gaya

    Bergaya di hari raya. Kami sediakan segalanya daripada cara berpakaian, hijab sehinggalah kepada teknik solekan!

     

    • Memory booster & creative thinking

    Tips melalui pemakanan, latihan mental dan fizikal, emosi dan spiritul untuk menguatkan daya ingatan. Pemikiran kreatif pula memerlukan memori yang bagus dan rangsangan yang betul.

     

     

    • Good Parenting

    Tips untuk ibu mengawal anak-anak daripada Generasi Y yang amat berbeza dengan generasi yang terdahulu.

     

    • Aura Warna dan matriks nombor

    Getaran aura warna dan nombor untuk keharmonian dan kesejahteraaan kehidupan. Apakah warna anda?

     

    Kursus ini akan dijalan oleh team CuteCarry yang tediri daripada penceramah-penceramah yang diiktiraf dan berpengalaman. Kami bukan main ‘tangkap muat’.

     

    Email training@cutecarry.com atau hubungi 0124733545 atau  0193290397 untuk mendapat maklumat lanjut.

     

     

    Kami juga menganjurkan seminar sehari  di Akademi CuteCarry Seri Kembangan. Rugi siapa yang tidak sertai!!

     

    13239329_10154870643479517_2874673120439921958_n

    Seminar Solekan Colour You Beautiful 

    Praktikal Solekan bersama jurusolek berpengalaman dan bertauliah Puan Naza. Peralatan disediakan. Sesuai untuk anda yang ingin cantik di hari raya. Siapa tak mau cantik kan…

    Tarikh: 4, 11 dan 18 Jun 2016

    Masa: 8.30- 3.00 petang

    Pelaburan: RM99

     

     

    Seminar Personaliti dan NLP

    Gabungan dua pakar iaitu perunding imej Hafiz Mustapha dan pakar NLP Shahrom Hassan. Anda akan dibimbing cara membentuk personaliti yang disukai dan disayangi.

    Tarikh: 19 June 2016

    Masa: 8.30 – 3.00 petang

    Pelaburan:

    Early Bird sebelum 5hb Jun RM100

    Selepas 5hb Jun RM150

     

    Personal Branding

    Jenamakan diri anda melalui proses jenama diri. Jangan biarkan diri ketinggalan. Anda ada potensi. Jadikan ia satu

    Tarikh: 21 Julai 2016

    Pelaburan: RM299

     

    Email training@cutecarry.com atau hubungi 0124733545 atau  0193290397 untuk mendapat maklumat lanjut.

     

     

    Kami adalah syarikat yang diiktiraf oleh Human Resources Development Fund (HRDF).

     

    Layari www.cutecarry.com

     

     

     

     
  • Teknik jawab telefon secara profesional

    Jawab telefon memang mudah tetapi ada juga yang ambil mudah. Kadang kala ada yang terasa seperti hendak marah kepada penjawab telefon. Bukan sebab dia kurang ajar tetapi cara menjawab tidak betul. Ini adalah tips atau teknik mudah jawab telefon.

    1. Jawab dengan cepat – kalau boleh tidak lebih tiga deringan
    2. Beri salam atau perkenalkan diri atau organisasi
    3. TANYA NAMA PEMANGGIL – ini adalah penting kerana semasa interaksi elakkan guna I, awak, you tetapi guna nama orang tersebut. Ia akan membuatkan orang tersebut terasa lebih dihargai
    4. Jangan guna bahasa daerah atau bahasa dalaman seperti bahasa negeri kerana mungkin ada yang tidak faham. Ada juga yang gunakan singkatan seperti Borang EA, Bahagian PL atau Unit EA yang mungkin hanya orang dalaman yang faham.
    5. Jangan cakap nada mendatar kerana ia menunjukkan anda tidak bersemangat atau pemalas.

    Itu adalah antara teknik mudah saya kongsikan bersama dengan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA). Banyak lagi teknik yang saya kongsikan bersama mereka tetapi hendak ditulis terlalu panjang pula,

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda?  Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0124733545 atau 0194432763

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     
  • MITOS TENTANG PELAJAR AKAUN

    1. Budak akaun wajib pakar dan pandai matematik
    – tak semestinya. Accountacy tu ialah about concept.

    2. Accountacy ialah nombor dan
    debit kredit
    – tidak tidak dan tidak. Macam-macam mak nenek moyang kena belajar waktu degree, ekonomi lekuk segala hingga komunikasi.

    3. Lepas grad terus jadi akauntan- kebanyakkannya kena mula dari bawah, kena jadi akaun or audit assistant, kena belajar tulis cek, pi ulang alik office ke bank, data entry. My first job was account assistant.

    4. Lepas grad terus kerja gaji banyak – hahahaha (gelak jahat).. contohnya saya dulu waktu kerja gaji agak sedih. Cer tanya kawan-kawan graduate akaun gaji permulaan. Kita akan start sikit dulu.. lepas tu baru naik dan boleh tahan lumayan (itu pun kalau nasib baik)

    5. Budak akaun skema, kaki study dan boring.. takde life
    – LOOK AT ME NOW. Enough said. Waktu study dulu I dan kawan-kawan sempat lepak lat cafe, pi tgk konsert dan fashion show (dan baca Vogue juga Harpers Bazaar juga kadang2 selak buku ‘nukilan’ Tan Liong Tong)

    6. Semua budak akaun pandai urus duit belanja, sebab belajar akaun
    -YOU SHOULD LOOK AT ME jugak. Dulu waktu student selalu pokai. Lol Belajar lain, urus duit sendiri lain. Tapi ada je budak akaun yg jimat cermat pandai urus duit waktu. Not me. Dah business ni baru pandai urus duit sikit-sikit.

    7. SEMUA BUDAK ACCOUNTANCY MINAT AKAUN..
    – Mitos paling LEGEND. Bukan semua yg ambik account minat account. Kadang kala ‘terambik”. LOL. Sama seperti saya.
    Sempat kerja dlm bidang account selama 4 tahun je.. lepas tu tujar bidang. tongue emoticon

    Tetapi akaun adalah asas untuk saya buat busines sehingga hari ini. Kalau tak belajar account mungkin lagi kelam kabut.
    Rindunya zaman belajar dulu.

    Saya dapat idea tulis entry ini setelah mengendalikan Grooming For Leaders bersama pelajat Fakulti Perakaunan.

    Saya adalah graduate Bachelor Degree in Accountancy tapi bukan di Uitm.

    Good luck to all accountant students.

    Berminat menjemput saya hubungi  talian 0193290397 atau 0124733545 atau 0194432763

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     
  • SENANGNYA NAK MAKE UP

    PANDAI MAKE UP DALAM SEHARI?

    12

    Tak percaya cuba lihat mereka yang dah attend kelas ni sebelum ini.
    Pelbagai kerjaya yg datang
    daripada pegawai kerajann sehinggalah tailor.
    Semua nak cantik!

    Ada yang tak pandai make up terus pandai.
    Dulu pakai bantai je make up.
    Mereka make up sendiri sebab kita sediakan peralatan.

    Dalam sehari pun boleh expert make up!

    Bila dah make up:
    barulah rasa confident pergi office.
    rasa cantik bila pi wedding.
    orang pandang-pandang waktu shopping Suami or boyfriend pun tak cari lain. tongue emoticon

    Sebenarnya make up bukan lah susah pun.

    1

    5

    Kelas ni sis akan belajar

    • Teknik make up pantas atau 5 minit make up
    make up cepat pagi-pagi atau lepas solat
    • Make up dinner menawan.
    Make up jangan jadi macam hantu Kak Limah
    • Tips bentuk kening tanpa mencabut bulu
    • Analisa warna kulit
    Padanan warna kulit dengan tudung.
    • Pemilihan eye shadow dan foundation

    Teknik foundation tak bercapuk

    Tips soleken tidak pecah
    Tips make up tahan lama
    • Solekan glowing effects
    Teknik secantik pelakon-pelakon drama waktu petang or maghrib
    Teknik pakai bulu mata jgm jadi macam Big Bird Sesame Street
    Tips kuruskan muka

    Ada lagi.. kursus ini sis akan dapat:-
    Nota make up
    Hijab styling
    Tona kain yang bersesuai dengan warna kulit

    4

    Sapa yang ajar?
    Kursus yang akan dikendalikan oleh Kak Naza,
    Dia dah make up ramai selebriti
    diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia sebagai Tenaga Pengajar Bertauliah.
    mengajar di berpuluh-puluh agensi kerajaan dan swasta
    berpengalaman dekat nak 20 tahun.

    Jangan risau. Dia memang mahir. Tak paham boleh tanya sampai pandai.

    28

    Kelas seterusnya pada:-
    21 Mei 2016 (Sabtu)
    4 June 2016 (Sabtu)
    di Akademi CuteCarry, Seri Kembangan.
    9 to 3 petang
    CUMA BAYAR RM99!
    Murah sangat. Makanan dan minuman disediakan.
    Whatapps 0173710572 atau 0124733545 atau
    http://www.cutecarry.com

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry