Featured

 
 

Recent Posts

  • Pesanan untuk adik-adik yang bakal bekerja… jangan tunjuk pandai!

    Saya telah di jemput untuk memberi ceramah berkenaan IMEJ untuk sekumpulan adik-adik cemerlang. Mereka adalah yang terpilih untuk berkhidmat di agensi-agensi kerajaan sebaik sahaja menamatkan pengajian di universiti.
    Tetapi didalam ceramah tersebut diselit pelbagai pesanan untuk adik-adik yang bakal bekerja ini.

     

    C for CuteCarry…. bersama dengan semua adik-adik yang pintar ini… tapi yang kat depan tu bukan pelajar ye! :p

     

    Antaranya ialah:-
    i. Be humble. No matter what, be humble.
    Anda mungkin lulusan universiti CGPA 4.00 dan kerani anda hanya lepasan SPM tetapi ilmu kerani tersebut lebih banyak daripada anda. Pengalaman kerja lebih berharga daripada pengalaman 5 atau 6 tahun di unviversiti

    ii. Jangan mudah terpengaruh.
    Politik pejabat sama ‘tricky’ nya dengan politik tanahair. Jangan cepat percaya jika ada rakan kerja lama yang memburukkan rakan lain depan anda. Anda tidak biasa lagi dengan keadaan pejabat.
    iii. You’re NOT an expert. You’ll become one on your 3rd or your 10th year in the office (if you lucky) but not during your first year. Belajar dan terus belajar.

    iv. Jangan tunjuk pandai.
    Walaupun anda rasa anda betul, ada cara untuk meluahkan pendapat anda. Jangan malukan bos atau rakan sepejabat yang telah lama bekerja dengan membetulkan kesalahan mereka di khalayak ramai.

    v. Out from comfort zone.
    Universiti memang hebat, tetapi jika kerja di government sector yang workload nya seperti gunung, be cool. Pengalaman saya sebagai bekas penjawat awam kerja di tempat yang terlalu banyak kerja. Terlalu selalu balik pukul 3 pagi kadang kala kerja mula jam 6.30am.

     

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     
  • Wajah elok tapi mulut jahat? Menarik bukan hanya penampilan…

    Terima kasih kepada urusetia-urusetia yang mencetak banner dengan terpampang wajah dan perkataan “CuteCarry”. Walaupun pada sesetengah orang ia adalah perkara biasa, tetapi pada saya ia amatlah dihargai. Terasa ‘glamour’ sekejap! LOL

    Dua orang kuat saya iaitu Aida dan Lily bergambar disamping banner.


    Yayasan Ikhlas telah menganjurkan Program Menarik Bukan Hanya Penampilan di Kota Tinggi, Johor. Ia dihadiri oleh peserta-peserta sekitar Kota Tinggi  dari pelbagai bangsa.

    SATU MALAYSIA.

    Sesungguhnya amatlah tepat yang MENARIK bukan hanya penampilan. Pernahkah anda melihat seorang yang cantik atau kacak tetapi sesudah mengenali semakin terhakis keindahan luaran?  Ia mungkin disebabkan oleh cara berinteraksi, sikap yang bermuka-muka dan asyik menyalahkan orang lain. Jika anda berhadapan dengan manusia seperti ini, cubalah menjauhkan diri dari mereka, mungkin itu jalan yang terbaik.  Saya pernah bertemu dengan mereka sedemikian dan akhirnya mereka mempunyai ruang lingkup rakan taulan yang amat sedikit. Tragik kan?

    Penampilan juga daripada sudut kebersihan; siapa yang suka muka elok tetapi badan busuk! Itu adalah antara intipati yang telah diterangkan didadam kursus ini.

    Semua peserta  yang hadir berpakaian kemas walaupun ia diadakan pada hari Sabtu. Bau pun wangi-wangi. Bersemangat sungguh mereka mendengar talk pada hari tersebut. Itu adalah prinsip asas kepada menarik bukan hanya pada penampilan.

     

    Pendekatan kursus yang adalah secara holistik, termasuklah penampilan didalam media sosial.

     

    Terima kasih kepada Yayasan Mesra.

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     
  • Jom shopping RAYA hujung minggu ini (beratus-ratus booths!)

    Kami akan berada di:-

    KL CALLING , Avenue K (sebelah KLCC)
    Jumaat (10th July) Booth A23, Aras 3 (bermula 10 pagi hingga 10 malam)

    MOOD REPUBLIK di PWTC (di sebelah booth Allya MySara)
    (bermula 10 pagi hingga 5 pagi)
    Jumaat (10th July)
    Sabtu (11th July)
    Ahad (12th July)
    ‪#‎anuarfaizalxcutecarry‬
    @anuarfaizalofficial @cutecarry
    ANUARFAIZAL x CUTECARRY whatapp 0172872007.
    Baju + seluar + sampin = RM399
    Saiz XS, S,M,L, XL
    Layari cutecarry.com

     
  • BAJU MELAYU PILIHAN SELEBRITI

    ANUAR FAIZAL x CuteCarry

    Bayangkan pagi raya yang penuh meriah dan anda atau orang kesayangan memakai baju melayu yang amat stylo!

    Sudahkah anda dapat bayangkan kegembiraan itu?  Baju Melayu ini telah menjadi pilihan selebriti tempatan kerana potongan dan materialnya yang selesa dan tidak panas. Ia juga selesa dipakai untuk sembahyang dan berjalan-jalan.

     

    Baju ini adalah hasil daripada kerjasama pereka fesyen Anuar Faizal dan perunding imej CuteCarry.

    ANUARFAIZAL x CUTECARRY whatapp 0172872007.

    Baju + seluar + sampin = RM399

    Saiz XS, S,M,L, XL

     

    NABIL AHMAD

    AKIM AF & THE MAJISTRET

    AZRELI ISMAIL

    IQRAM DINZLY

    Syarul Ridzwan

    FATTAH AMIN

    ERWIN DAWSON

    AMAR BAHARIN

    Syarulridzwan dan Nadzmiadhwa

    BLACK

    KUMPULAN ZERO

     

     
  • Masuk restoran mewah boleh pula ikut dresscode! (Kursus bersama Pegawai JPJ)

    Sejak akhir-akhir ini terlalu banyak isu berkaitan dengan tatacara pakaian atau dress code. Ia telah diviralkan dan seakan menjadi trend kerana satu persatu isu dress code timbul. Tetamu yang datang tidak mengikuti dress code yang telah ditetapkan walaupun terpampang dengan jelas berserta gambar.

    Hairan juga kenapa tidak boleh mengikuti dress code ketika berada didalam pejabat kerajaan. Hairan dan hairan. Jika kita membayar untuk makan di sesetengah restoran, etika pakaian yang ditetapkan terpaksa diikuti. Jika gagal, tidak dibenarkan masuk.

    Masih jelas teringat kisah di sebuah restoran. Saya berada disitu dan salah seorang yang berpangkat Dato’ Seri mengenakan kemeja bulat.  Beliau bukanlah seorang yang selekeh tetapi  beliau mungkin tidak sedar tentang kewujudan dress code di restoran tersebut. Petugas restoran tersebut memberikan kemeja untuk dipakai. Dato Seri ini yang saya kenali memang  seorang yang  berbudi bahasa, hormat menghormati dan ada kelas. Tanpa banyak soal beliau mengenakan kemeja tersebut dan diterima masuk kedalam restoran. Untuk pengetahuan,  kemeja tersebut bukanlah Massimo Dutti yang menjadi label kegemaran Dato’ Seri.

    Etika pakaian / dress code ini adalah antara perkara-perkara yang diterangkan semasa saya mengendalikan kursus bersama Pegawai-pegawai Perhubungan Awam (PRO) Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ). Kursus tersebut telah diadakan di Johor Baharu dan dihadiri oleh PRO daripada seluruh negara.

    Pada hari tersebut juga telah diadakan Hari Bertemu Pelanggan  Kementerian Pengangkutan. Saya sempat melawat ke ruang pameran dan paling best dapat hadiah istimewa!



    Bagus lah JPJ..macam2 bagi kat saya. Antaranya ialah hamper chocolate, macam2 ada..dari cadbury sehinggalah ferro roche. Tq Puan Sabrina, Pegawai PTD yg bertugas di JPJ. Aam the happiest living creature on earth.


    Hari lahir salah seorang peserta jatuh pada tarikh kursus yang diadakan selama tiga hari dua malam itu. Bos bagi surprise party. Baiknya bos!

    C for CuteCarry. Terima kasih kepada semua.

    Jika di JB, mesti terlajak ke Johore Premium Outlet (JPO). Perhatian, saya tidak membeli baju Calvin Klein di atas kerana bila model pakai nampak sangat menarik tetapi bila saya pakai jadi sangat tidak menarik!


    Tetapi membeli label-label lain. Shopping lah juga sikit-sikit di JPO.

     

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     
  • Petua untuk positif di bulan puasa (Kursus Law of Attraction untuk Kementerian Sumber Manusia)

    Positif adalah penyelesaian kepada semua perkara. Jika kita positif, semua perkara akan jadi mudah. Tetapi bukan mudah untuk positif jika perkara yang berlaku sekeliling terlalu hebat cabarannya. Kita tidak dapat mengawal perasaan kita tetapi kita dapat mengubahnya.
    Langkah awal untuk positif ialah cuba ubah perasaan kita. Jika kita rasa sedih, marah, dendam memang susahlah hendak jadi positif. Saya pun ada kadang kala marah tetapi cepat-cepat buat perkara yang saya rasa gembira dengan makan dan shopping baju. Sebab itulah jika anda lihat instagram saya terlalu banyak gambar baju, kasut dan makanan!

    Itu adalah antara perkara yang saya kongsikan bersama peserta yang hadir ceramah Law Of  Attraction (LOA)  untuk Kementerian Sumber Manusia (KSM)

    Maklumbalas yang amat positif telah diterima. Terima kasih.

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry