Featured

 
 

Recent Posts

  • FACEBOOK KATEGORIKAN TIPS SAYA LUCAH

    Soalan paling asas ialah apa itu dart? Ramai yang mungkin seperti confused berkenaan dart.

    Dart adalah satu jahitan dibahagian baju yang membuatkan baju kita nampak lebh fit atau ketat. Dart juga ada diseluar slack. Perasan tak?

     

    Isu ini dihadapi oleh mereka yg berdada besar atau perut buncit . Ada diantara kita yang hendak memakai pakaian mengikut bentuk badan tetapi kena hati-hati.
    Jika kita letak dart di depan, dada dan perut yang buncit kita akan menonjol. Itu bukan seksi tapi seksa. Perut akan nampak sangat buncit. Dada pula akan ke depan.
    Seeloknya, dart dibuat di bahagian belakang baru nampak elok!
    Jangan tonjolkan sesuatu yang kurang sesuai.
    Tailor pun perlu memainkan peranan untuk memberi nasihat pada pelanggan.
    Jangan hanya ambil order tanpa pandai memberi nasihat.

    Saya cuba membuat iklan dalam facebook, (FB ads). Ia adalah untuk memberi tips kepada followers. Malangnya gambar diatas (dart dan tanpa dart) dikira sebagai lucah. Facebook pun kata lucah, bayangkan anda memakai pakaian tersebut di majlis atau jalan-jalan di bandar dengan dada tertonjol dan perut buncit kedepan.

    Itu adalah sedikit tips kali ini. Banyak lagi tips yang CuteCarry kongsi bersama dengan peserta.

    Seperti biasa, SATU MALAYSIA saya ronda.

    Antaranya ialah….

    Cutecarry bersama Setiausaha Universiti Teknikal Melaka (UTEM)

     

    CuteCarry di MARA KETENGAH INTERNATIONAL COLLEGE untuk mengendalikan kursus IMAGE ABCD.

    CuteCarry akan bersama lulusan ijazah dan master untuk mengendalikan kursus IMEJ DAN PENYEDIAAN CV di Technology Park Malaysia College Sdn Bhd Bukit Jalil.

    SUKANYA dapat kendali kursus ini. Saya suka sesuatu yang kreatif.

     

     

    Aktiviti kumpulan. Peraturan ialah. tiada melambangkan produk yg dijual dan kena ada makna dan sejarah tersendiri. Cuba anda tengok semua logo syarikat berjaya di dunia, ada tak melambangkan produk yang dijual? Starbucks tiada gambar kopi. Apple tiada pun gambar komputer atau telefon dan KFC tiada gambar ayam!

     

    Terima kasih semua…

     

    Dijemput sekali lagi.

    Thank you UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA (UTEM).
    2 days with lecturers, officers and staffs.

    BRANDING & PROTOCOL for Yayasan Pelajaran MARA (YPM).
    Thank you semua..

     

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Modul boleh diubah mengikut keperluan anda.

    KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK

     

    Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     
  • TERLEPAS PELUANG SEBAB PAKAIAN MEMBOSANKAN

    Wah… cepatnya masa berlalu dan kita dah melalui bulan pertama 2017. Dah ada azam?  Ada tak azam nak tukar kerja baru? Jika ada, anda perlu fikirkan pakaian yang sesuai untuk dipakai. Pakaian temuduga perlulah formal, kemas dan ‘korporat’.Kepada peniaga yang selalu berjumpa clients untuk dapat job, anda kena berpakaian seperti mereka. Barulah ada chemistry! (kalau cakap ada kimia lain pula bunyinya).

    Bakal Pelanggan atau panel temuduga akan bosan jika dressing anda tidak menepati bidang mereka. Bukan bosan sebab ANDA tak pandai fesyen ye. Jangan salah anggap.

    CuteCarry nak share sikit berkenaan pakaian. Boleh cuba tips ni.

    KERAJAAN/ KORPORAT


    Bidang pekerjaan didalam kategori ini ialah pentadbiran, akaun dan bidang-bidang berkaitan. Bidang ini memerlukan anda bekerja didalam situasi rasmi.
    Ada yang berpendapat jika wanita hendak temuduga kerja kerajaan wajib pakai baju kurung. Itu adalah tanggapan yang kurang tepat. Anda juga boleh pakai suit. Tak percaya? Kena percaya sebab saya adalah bekas Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) yang pernah menjadi panel penemuduga Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Mana ada peraturan kata wajib pakai baju kurung memanjang? Perempuan boleh memakai jaket dengan skirt atau slack.Lelaki saya sangat mencadangkan anda memakai suit. Macam tu lah juga jika anda bertemu pelanggan yang terdiri dalam bidang ini. Kenapa pakai kemeja lengan pendek dengan seluar khakis kasut sport bila meeting dengan pegawai kerajaan? Tak profesional langsung.
    .
    .
    KREATIF/FESYEN

    Bidang pekerjaan ini selalunya separa rasmi kepada tidak rasmi. Contoh pekerjaan didalam bidang ini ialah seperti penulis fesyen, wartawan gaya hidup, stylist, perunding imej (ehem-ehem, macam kerja I lah..) ataupun bidang jualan. Pakai lah pakaian yang stylo, gaya terkini tetapi nampak profesional. Jaket berbunga dan skirt panjang untuk wanita nampak sangat cool. Lelaki pula boleh memakai jaket berstruktur jika memohon pekerjaan didalam bidang hiburan. Tetap INGAT, periksa dahulu kod pakaian organisasi tu. Kata kunci ialah PROFESIONAL DAN SOPAN.
    .
    .

    EVENT/OUTDOOR


    Bukan semua orang minat kerja dalam pejabat. Ada yang berminat bertugas sebagai perunding majlis (event planner) atau tour guide di dalam hutan! Janganlah berpakaian seperti anda bersedia untuk menaip computer daripada jam 9 sehingga 5. Tunjukkan sisi ‘adventure’ dan aktif anda. Tetapi ingat jangan sampai selekeh. Contoh pakaian yang boleh dipakai ialah jaket bersama slack dan tanpa tali leher. Tetapi ingat, buat research dulu sebelum membuat keputusan untuk pakai pakaian yang kemas tapi selamba ini.
    Nak banyak tips lagi? Jangan lupa SHARE post ini. Sharing is caring.

    Januari ni seperti biasa bulan yang amat sibuk untuk CuteCarry.  Sejurus selepas balik daripada umrah pada pertengahan bulan Januari,banyak jemputan mengendalikan kursus.

    Image may contain: 34 people, people smiling, people sitting and indoor

    Go Professional in Style with CuteCarry.
    ——-
    Best bila dapat bersama Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) muda untuk kursus pertama tahun ini.
    Banyak yg saya share, bukan style sahaja tetapi pengalaman. Walaupun saya tak sihat tapi bila tengok ramai macam ni terus sihat!
    Tqvmmm semua. U r awesome.

    Image may contain: 2 people

    Thank you girl.. comment from young PTD.

    Image may contain: 34 people, people smiling, people sitting and indoor

    CuteCarry di Port Dickson bersama barisan Pemandu FAMA satu Malaysia. Kursus yang dikendalikan ialah Profesionalisme Pemandu.

    Kursus PENJENAMAAN IMEJ ABC TERENGGANU EQUESTRIAN RESORT (TER) BERSAMA CUTECARRY.Layanan kelas pertama saya dapat disini.

    CuteCarry and Misty. Jika anda ke sini, jangan lupa singgah untuk naik kuda di TER. Lokasinya ialah berdekatan Masjid Terapung Kuala Ibai.

    Harga pun amat berpatutan. Jangan lupa datang, datang jangan tak datang!

    Image may contain: 2 people

    Image may contain: 3 people, people smiling

     

    Image may contain: 1 person, text

    Maklumbalas daripada peserta di TER.

    Image may contain: 1 person, sunglasses and outdoor

    Saya juga sempat terjah pejabat-pejabat di Terengganu untuk promosi business saya.
    REMPUH je.. jangan ada malu. Penat belakang kira lah kan..
    Tahun 2017 adalah TAHUN MELAWAT TERENGGANU dan saya dapat rasakam saya akan banyak kali datang ke negeri ini untuk urusan kerja. Ramai pulak orang Ganu yang minta quotations!

    Terima kasih TERENGGANU EQUESTRIAN RESORT kerana memberi kepercayaan pada CuteCarry. Big thanks to Puan Miza, Puan Bai, En Ridzuan, Pak Halim and EVERYONE!!

    No automatic alt text available.

    Image may contain: 22 people, people smiling, text

    CuteCarry bersama Pengurusan Air Pahang (PAHANG) untuk mengendalikan kursus PENGURUSAN STRESS..
    Sejurus selepas selesai di Kuala Terengganu, CuteCarry ke Cherating, Pahang.

    Image may contain: food
    Me: Can you send it to my room at 8.20pm?
    Room service: okay.. I’ll talk to the chef sir..

    Tepat pukul 8.20 malam pintu diketuk dan terhidangnya bihun ni. Agaknya dia tunggu depan pintu sambil tengok jam kut. Bagus sungguh layanan.

    Image may contain: 4 people, people standing and indoor

    CuteCarry di Institute For Medical Research (IMR) untuk mengendalikan kursus LAW OF ATTRACTION.
    Peserta daripada pelbagai kumpulan, daripada Doktor sehingga kakitangan pentadbiran. I was having so much fun.

    Image may contain: 1 person

    Yeay.. I will be back. Insyallah.

    No automatic alt text available.

    Thank you very much to my client Institute For Medical Research (IMR) for this book.

     

    Image may contain: 35 people, people smiling, indoor

     

    CuteCarry bersama graduan muda untuk mengendalikan kursus Penyediaan CV, Resume dan IMAGE. Mereka sangat happening!!

     

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry? Rancang kursus anda di tahun  2017.

    Modul boleh diubah mengikut keperluan pelanggan,

    Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     
  • BENGKEL MAKE UP CUTECARRY

    Saya terfikir hendak mengadakan kelas make up bukan hanya kerana untung. Faktor lain ialah bila mengenangkan ramai perempuan yang tak mahir make up. Saya selalu tanya pada peserta ketika sesi kursus yang dianjurkan kenapa tak make up dan majoriti jawapan mereka ialah TAK TAHU nak make up. So, saya ambil keputusan bergabung dengan associate trainer saya ialah Kak Naza untuk mengendalikan Bengkel MAKE UP CUTECARRY pada tahun lepas. Hasilnya sambutan yang diterima amat menggalakkan.

    BACA SAMPAI HABIS … ada diskaun untuk mereka yang pernah menghadiri kursus CuteCarry.

    Kelas Make Up CuteCarry
    Colour You Beautiful
    ————–


    Pada tahun lepas, sambutan yang diterima amat menggalakkan dan membuatkan kami membawa kembali Kelas Praktikal Make Up Colour You Beautiful.
    Kelebihan kursus Make Up Colour You Beautiful ialah:-

    1. Belajar ilmu praktikal make up daripada pakar make up yang berpengalaman make up selebriti tanah air.
    2. Analisis Warna Kulit untuk memilih warna solekan dan pakaian yang bersesuaian
    3. Peralatan Make Up disediakan
    4. Belajar cara berpakaian yang bersesuaian dengan bentuk badan
    5. Teknik lilitan hijab
    6. Teknik membentuk Keyakinan Diri
    7. Anda make up muka sendiri dengan dibantu oleh tenaga pengajar.

    Peserta juga akan mendapat ilmu
    1. Tips penjagaan kulit
    2. Teknik pemilihan foundation
    3. Make Up 10 minit ke Pejabat
    4. Make Up dinner/ bertunang dan pengantin
    5. Teknik make up mata
    6. Teknik make up Glowing dan nude
    7. Teknik membentuk dan merapi kening tanpa cabut atau cukur
    8. Teknik Solekan Kekal lama
    9. Teknik beli make up.

    Peserta juga akan menjadi Ahli Group Whatapps Kelas Solekan. Boleh dapat banyak tips daripada ahli-ahli lain.

    ANDA BOLEH TENGOK HASIL KERJA KAK NAZA dan suasana didalam bengkel anjuran beliau.


    Siapa yang patut hadir kursus ini?
    1. Anda yang ingin tampil jelita dan menawan
    2. Anda yang ZERO didalam make up.
    3. Anda yang sudah berpengalaman dalam bidang make up
    4. Pegawai dan Kakitangan yang ingin tampil anggun di pejabat
    5. Isteri yang ingin suami bangga kerana pandai menjaga diri.
    6. Anda yang ingin membuat duit dengan menjadi make up artist
    7. Anda yang ingin mencari fesyen shawl/hijab yang bersesuaian dengan muka
    8. Anda yang ingin nampak kurus dengan pakaian.
    9. Anda yang kurang keyakinan diri

    Kursus ini dikendalikan oleh Kak Naza, seorang yang telah berpengalaman selama 20 tahun didalam bidang make up. Dia juga aktif didalam manata rias selebriti tanah air, model cat walk, model majalah juga make up dinner dan pengantin.

    Jika anda tidak menuntut ilmu sampai bila-bila pun diri tidak akan maju. Sampai bila nak rasa rendah diri dengan tiada make up atau foudation bercabuk dengan warna lipstick tak sesuai?
    ….
    Sudah ramai yang berjaya mengubah imej selepas mengikuti kursus ini.
    Masa berlalu dan anda kena bertindak pantas.
    Mulakan langkah anda menuju kejayaan dengan mendaftarkan diri di dalam kelas ini.
    Hubungi 0193290397

    Kursus ini telah mengubah ramai orang.

    Tarikh: 28 JANUARI 2017 (SABTU) 9am-4pm
    Lokasi: CuteCarry Academy
    Pelaburan: RM299 (bayar sebelum 25hb Jan atau anda bekas peserta CuteCarry diskaun 10%..).

    Bertindak sekarang. Tempat amat terhad iaitu sekitar 30 orang sahaja.
    Whatsapp untuk menempah tempat anda.

    Jika anda berhajat untuk mendapatkan perkhidmatan Kak Naza untuk solekan pengantin/tuning/ dinner juga boleh hubungi nombor diatas. Harga terbaik menanti anda.

     
  • TAHUN BARU DI MEKAH

    Selamat Tahun Baru sekali lagi diucapkan kepada semua.

    Saya baru kembali daripada mengerjakan umrah di Tanah Suci. Banyak pengalaman yang saya dapat kali ini kerana setiap kali kita ke sana, pengalaman baru akan diperolehi. Setiap tahun saya akan cuba untuk kembali ke Haram kerana ia tempat yang amat positif.

    Saya dah buat list apa yang saya hendak di tahun 2017 dibuat depan kaabah.
    Tahun lepas pun saya buat di Tanah Suci. Sebab tu saya cuba buat umrah every year awal or akhir tahun sebab nak buat benda ni.
    Alhamdulillah tercapai senarai yg saya nak.
    Senarai ini melibatkan semua daripada business sehingga berat badan! (No 1 semestinya target sales tahun 2017)
    I am not religious or pious so don’t expect me to nasihat dengan hadis segala. But I believe we must have target and be positive.
    Jangan terlalu pedulikan kata-kata orang lain ye.
    Uols dah buat ke senarai yang dikehendaki?
    Tak kisah lah uols nak buat benda ni di mana pun, di Starbucks ke, KFC, dalam Restoran Mamak atau ruang tamu rumah atau atas toto narita uols, kena buat jika ada cita-cita.
    So what are you waiting for.. start writing lah..

    Saya doakan anda semua KAYA dan BERJAYA di tahun 2017.

    Three consecutive year. Three poses. Same spot. The historic Jabal Uhud.
    I am a happy guy.
    Positive and you’ll go further.

    Pengalaman kali ini? Nasib baik tak lupa nak cerita….

     

    UJIAN DI TANAH SUCI
    —-
    Ini bukan cerita macam Mastika ye. Lol.
    Ujian kali ini ialah KASUT. Buat julung kalinya dalam sejarah saya beberapa kali pi umrah kasut hilang..
    Bukan sekali tetapi TIGA KALI.
    Kasut pertama ialah studded enrico Cavalli sandals .. (ohhhhh.. sabar… sabar..)
    Kasut kedua sandal 20 riyal, kemudian ia hilang secara misteri..
    Kasut ketiga saya beli lagi sandal 20 riyal, tetapi ia hilang lagi..
    Akhirnya saya beli selipar kuning yg dipakai dlm gambar harga 10 riyal (around RM11 lah) dan ia kekal hingga kini. Ia keras tapi I boleh jalan lagi.
    Takpe ujian, orang lain lagi hebat. Be positive.. maybe nanti saya boleh beli boot Pucci ataupun Yeezy Boost 350V2 dengan diskaun 70% lepas ni..
    Amin…(positif sambal makan aiskrim depan Masjidil Haram)ps: saya kurang suka bawa kasut dlm masjid bila ragu kesuciannya..

    Jika nak book CuteCarry boleh hubungi 0193290397 cutecarry@yahoo.com atau training@cutecarry.com

     

    Banyak yang saya ingin capai di tahun 2017. Cita-cita terlalu besar dan ini memerlukan pengorbanan dan fokus. Moga saya dan anda dapat fokus dan tidak mudah berputus asa.


     

     

    Kelas Make Up Colour You Beautiful
    ————–


    Pada tahun lepas, sambutan yang diterima amat menggalakkan dan membuatkan kami membawa kembali Kelas Praktikal Make Up Colour You Beautiful.
    Kelebihan kursus Make Up Colour You Beautiful ialah:-

    1. Belajar ilmu praktikal make up daripada pakar make up yang berpengalaman make up selebriti tanah air.
    2. Analisis Warna Kulit untuk memilih warna solekan dan pakaian yang bersesuaian
    3. Peralatan Make Up disediakan
    4. Belajar cara berpakaian yang bersesuaian dengan bentuk badan
    5. Teknik lilitan hijab
    6. Teknik membentuk Keyakinan Diri
    7. Anda make up muka sendiri dengan dibantu oleh tenaga pengajar.

    Peserta juga akan mendapat ilmu
    1. Tips penjagaan kulit
    2. Teknik pemilihan foundation
    3. Make Up 10 minit ke Pejabat
    4. Make Up dinner/ bertunang dan pengantin
    5. Teknik make up mata
    6. Teknik make up Glowing dan nude
    7. Teknik membentuk dan merapi kening tanpa cabut atau cukur
    8. Teknik Solekan Kekal lama
    9. Teknik beli make up.

    Peserta juga akan menjadi Ahli Group Whatapps Kelas Solekan. Boleh dapat banyak tips daripada ahli-ahli lain.


    Siapa yang patut hadir kursus ini?
    1. Anda yang ingin tampil jelita dan menawan
    2. Anda yang ZERO didalam make up.
    3. Anda yang sudah berpengalaman dalam bidang make up
    4. Pegawai dan Kakitangan yang ingin tampil anggun di pejabat
    5. Isteri yang ingin suami bangga kerana pandai menjaga diri.
    6. Anda yang ingin membuat duit dengan menjadi make up artist
    7. Anda yang ingin mencari fesyen shawl/hijab yang bersesuaian dengan muka
    8. Anda yang ingin nampak kurus dengan pakaian.
    9. Anda yang kurang keyakinan diri

    Kursus ini dikendalikan oleh Kak Naza, seorang yang telah berpengalaman selama 20 tahun didalam bidang make up. Dia juga aktif didalam manata rias selebriti tanah air, model cat walk, model majalah juga make up dinner dan pengantin.

    Jika anda tidak menuntut ilmu sampai bila-bila pun diri tidak akan maju. Sampai bila nak rasa rendah diri dengan tiada make up atau foudation bercabuk dengan warna lipstick tak sesuai?
    ….
    Sudah ramai yang berjaya mengubah imej selepas mengikuti kursus ini.
    Masa berlalu dan anda kena bertindak pantas.
    Mulakan langkah anda menuju kejayaan dengan mendaftarkan diri di dalam kelas ini.
    Hubungi  0193290397 atau 0193376807

    Lokasi: CuteCarry Academy Seri Kembangan

    Sijil disediakan.

    Kursus ini telah mengubah ramai orang.

    Bertindak sekarang. Tempat amat terhad iaitu sekitar 30 orang sahaja.
    Whatsapp untuk menempah tempat anda.

    Jika anda berhajat untuk mendapatkan perkhidmatan Kak Naza untuk solekan pengantin/tuning/ dinner juga boleh hubungi nombor diatas. Harga terbaik menanti anda.

     

     
  • WARNA HIJAU DIJANGKA HIT TAHUN 2017

     

    Antara soalan yang kerap ditanya pada saya akhir-akhir ini ialah apakah warna yang akan IN atau INTREND pada tahun 2017.


    Jawapan saya ialah saya kemungkinan warna earth tone dan juga HIJAU.
    Warna ini dijangka hit sebab bila dilihat pada trend runway yang dipersembahkan pada 2016 banyak warna hijau seperti di Balmain dan Marc Jacobs. Warna hijau yang saya maksudkan ialah seperti mossy, kale dan juga mungkin emerald atau jade.
    Persoalannya bagaimana ingin memakai warna hijau sebab warna ni tak sesuai dengan kulit uols. Disini saya bagi beberapa tips untuk anda pakai warna ini.

    Masukkan unsur hijau
    Jika takut sangat nak pakai hijau tetapi hendak ikut trend, cuba masukkan sedikit elemen hijau seperti aksesori seperti beg dan kasut. Jangan pakai apa-apa warna hijau untuk helaian yang dekat dengan muka anda.

    Padankan dengan warna asas seperti putih dan hitam
    Hijau can be a lil bit tricky. Kalau salah mix and match akan nampak buruk dan kesimpulannya catastrophe (malapetaka sangat). Padankan hijau dengan warna hitam, gelap atau putih.

    Jangan takut hijau
    Kalau tak elok pun, orang yang tengok takkan muntah hijau tau. So, janganlah takut untuk menggayakan warna hijau.

     

    Terima kasih kepada Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam kerana telah menjemput CuteCarry untuk mengendalikan kursus kepada empat kumpulan.

     

    Sebenarnya CuteCarry beli warna hijau ini hanya untuk posting ini. Gigih tak? Selepas job REBRANDING untuk Agrobazaar Singapore, terus pi beli baju Zara ini di Orchard Road. Thank you orang Singapore kerana percaya dengan perkhidmatan CuteCarry. Tahun 2016 ini sangat penat kerana memenuhi jemputan mengendalikan ceramah, latihan, kursus dan jobs di seluruh negara. Alhamdulillah juga kerana berjaya tempuhi pasaran luar negara.

    YES… I am going global. Till next post.

    HAPPY NEW YEAR 2017.

     

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry? Rancang kursus anda di tahun  2017.

    Modul boleh diubah mengikut keperluan pelanggan,

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     
  • Tips pakai Kebaya 2017

    Kebaya dijangka akan menjadi trend pada tahun 2017.

    Bila saya keluarkan statement trend ramai yang cakap kebaya memang orang pakai pun. Biar saya beri penerangan kakak..

    Trend bermaksud ia akan menjadi ikutan. Memang lah orang pakai kebaya sepanjang masa tetapi ia mula menjadi ikutan ramai  dan ia bermakna ia ada pengikut. Contohnya ada fesyen yang orang pakai sepanjang tahun tetapi tiba-tiba ia trend, seperti warna ungu. Ingat tak dulu bila warna ungu jadi sangat trend atau ‘in’. Warna ungu memanglah dipakai sejak beribu tahun dahulu tetapi ia jadi popular dan trend bila artis dan designer memakai warna ungu. Harap faham je kakak. Dunia style dan fesyen ini agak lain sikit.

    So adakah anda sudah bersedia untuk memakai kebaya? Ramai yang tanya saya mereka nak pakai kebaya tapi takut.sebab badan dah macam di pam-pam. Tapi saya kata of course you can wear kebaya cuma kena tahu sikit tips. Boleh guna tips mudah dibawah:-
    1. Perut buncit
    Kebaya lama atau jenis longgar tu paling cantik. Dart adalah dibahagian belakang
    2. Punggung besar
    Saya cadangkan juga guna kebaya lama tapi dart dibahagian depan.
    3. Pendek
    Pastikan labuh kebaya atas sikit daripada lutut dan bawah punggung . Kain daripada corak sama untuk top kebaya sama dengan kain. (contoh gambar no 3)
    4. Kecil (petite)
    Kebaya nyonya buat anda nampak very glam
    5. Badan besar (big frame)
    Cuba pakai kebarung tapi dengan pesak gantung.

    Ini adalah sebahagian tips ringkas dan mudah. Apa yang penting adalah anda kena cuba dulu baru tahu mana jenis kebaya yang sesuai. Jika ada soalan tentang gaya atau imej boleh komen di bawah.
    Jangan lupa share atau tag kawan-kawan ye. Sharing is caring.
    Ps: tak lama lagi buku saya akan diterbitkan. Tunggu ye.

     

    CuteCarry juga amat bertuah kerana dapat share banyak tips bila mengendalikan kursus di seluruh negara. Penat mengembara tetapi puas. Tahun 2016 memang amat memenatkan kerana dijemput mengendalikan kursus.

    HAPPY SUNDAY WITH PETRONAS BINTULU.
    Tqvm for the second invitation this year. Next year katanya nak buat lagi dengan CuteCarry..

    komitmen tetap diteruskan. Hari ini saya bersama Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) untuk mengendalikam seminar Protokol & Etket

     

    Komen terbaik daripada APMM.

    Cantik dan hensem tak mereka?

    JPM memang selalu tak lupa CuteCarry jika ada seminar. Selalu sangat jemput. Appreciate much and I love uols semua 1000 times.

    Saya bersama Jabatan Perdana Menteri untuk kendali Bengkel Perhubungan Media dan Pengurusan Pelanggan. Peserta adalah PRO dan mereka yg terlibat dengan pengurusan pelanggan.

    Feels like home..
    saya lama kerja di public relations field & I can relate!

    You know they love you when you received a box of chocolates after your talk.. tqvm urusetia. JPM memang selalu tak lupa CuteCarry jika ada seminar. Selalu sangat jemput. Appreciate much and I love uols semua 1000 times.

    Cutecarry in Kluang to conduct 2 days seminar for Hospital Enche’ Besar Hajhah Kalsom, Kluang. Dah kali ketiga saya dijemput ke sini.. Kursus Law of Attraction ialah untuk membina semangat dan aura positif.
    Law of Attraction & Make up Class yang dikendalikan oleh team CuteCarry.

    Seminar Transformasi Kerjaya by CuteCarry.
    Yayasan Pembangunan Ekonomi Malaysia (YAPEIM)

    Bahagian Perkhidmata Farmasi Selangor.
    Branding & Law of Attraction.
    Thank you very much.

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry? Rancang kursus anda di tahun  2017.

    Kursus yang ditawarkan adalah secara menyeluruh.  Kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus PEMBANGUNAN DIRI, IMEJ, PROTOKOL, MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

    Modul boleh diubah mengikut keperluan pelanggan,

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     

     
 
 
 
 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry