Featured

 
 

Recent Posts

  • TRAINING PALING STRESS DALAM SEJARAH

    Seorang ahli perniagaan ada mempunyai pelbagai cabaran dalam hidup dan lebih spesifik jika ahli perniagaan tersebut adalah seorang trainer. Saya telah menempuh pengalaman yang saya tidak akan lupakan sepanjang hayat. Saya menerima jemputan untuk mengendalikan kursus diseluruh Malaysia dan kadang kala jadual saya ketat tanpa ada sebarang cuti selama berminggu-minggu. Saya cuba penuhi semua jemputan kerana tidak mahu menghampakan mereka yang ingin mendapatkan perkhidmatan.

    Bekerja tanpa henti memang menjadi kebiasaan saya tetapi jika ada musibah ia kenangan tidak dapat dilupakan.

    Minggu yang amat sibuk kerana saya berada di beberapa negeri dalam beberapa hari.

    Hari Isnin seawal jam 6.45 pagi saya telah berada UTM Jalan Semarak untuk mengendalikan kursus 2 hari bersama warga Fakulti Komputeran Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Johor untuk kursus Pengurusan Pelanggan. Kelas bermula pada jam 8.30 malam tetapi kebiasaan saya datang ke tempat kursus sekurang-kurang sejam setengah awal.

     

    Terima kasih diucapkan kepada warga UTM Johor yang memilih saya untuk mengendalikan kursus.

     

    SEPANTAS G SHANTI..
    Selesai kendali kursus saya memandu, berhenti sekejap di  R&R Lebuhraya untuk menukar pakaian. Masa amat suntuk! Kereta diletakkan di Putrajaya Sentral, naik tren ke KLIA2 dan berlari sepantas G Shanti ke Gate K16 yang amat jauh. Phewww.. nasib baik sempat naik kapal terbang!

     

     

     

     

    Kepenatan saya berlari memang rasanya membakar kalori berlari seharian!

     

    Kelantan adalah antara negeri yang paling saya suka kerana makanan yang sedap. Hati amat gembira kerana Pihak Berkuasa Kemajuan Kecil Perusahaan Getah (RISDA) menjemput saya untuk mengendalikan kursus IMEJ untuk peserta dari seluruh Malaysia.

    Kursus ini diadakan selama 4 hari 3 malam tetapi saya hanya dapat berada selama sehari. Waktu selebihnya dikendalikan oleh team saya yang bekerja keras. Saya pastikan perbincangan mendalam dengan team saya supaya kehendak pelanggan dapat dipenuhi.

    Saya bersenam supaya saya boleh makan. Pagi-pagi dengan kabus saya berlari di Institut Latihan Pekebun Kecil RISDA di Kuala Krai.

    I mean food..glorious tasty and cheap food. 3 pieces for only RM1.

    Again…Baiknya orang RISDA Kelate ni.. Saya baru je cakap sy suka makan kuih terus depa pi beli kuih untuk saya. Saya tahu disebelah kiri lompat tikam kan tapi yg kanan warna kuning tu apa? Rasa nya daripada ubi kayu dan makan dengan air gula/manisan.

    Again.. can you imagine the amount of food I consumed?

    Terima kasih semua.

    Maklumbalas positif yang diterima.

    YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

     

    Tonton ketiga-tiga video diatas , terutamanya yang terakhir jika anda rasa down!

     

    Saya kembali ke KL pada malam selepas kursus kerana keesokan harinya saya akan mengendalikan seminar untuk Kolej Profesional MARA, Beranang Selangor. Saya tahu saya hanya ada beberapa jam sahaja untuk rehat dan saya memaksa diri untuk tidur didalam kapal terbang. Akhirnya saya sampai dirumah pada jam 2.00 pagi.
    Badan yang amat penat dan saya bersedia untuk tidur dikatil empuk. Tetapi hasrat terbantut kerana terasa mual. Saya fikirkan mungkin saya makan terlalu banyak tetapi akhirnya termuntah tidak terhenti-henti. Keadaan menjadi lebih buruk kerana saya juga cirit birit. Saya mendapat keracunan makanan!
    Sepanjang malam saya berada didalam tandas. Badan saya menjadi amat lesu dan saya berfikir untuk menghubungi urusetia untuk membatalkan kursus pada keesokan harinya. Walaubagaimanapun, hasrat dibatalkan. Tidak sampai hati saya untuk menyusahkan pelanggan yang telah membuat pelbagai persediaan. Peserta telah dijemput, dewan telah ditempah, makanan akan disediakan dan masa telah diperuntukkan. Ia menjadi satu kesusahan pada perancangan yang telah dibuat berbulan lamanya.

    Keadaan badan masih lemah tetapi saya gagahkan diri untuk memandu ke Beranang. Ia seperti memandu dalam keadaan separuh sedar. Sesampai di bandar ini, saya ada sekitar sejam untuk rehat. Turunkan penyandar kerusi kereta dan tidur selama sejam dalam kereta.
    Saya telah menahan keletihan sepanjang hari. Berdiri selama 7 jam untuk mengendalikan ceramah didalam keadaan selepas muntah dan cirit birit yang teruk bukanlah kenangan paling baik dalam sejarah kerjaya saya. Kadang kala saya menggigil dan badan seperti melayang-layang tetapi cuba untuk tidak tunjukkan kepada peserta yang hadir.

    oh…saya tak salahkan makanan di Kelantan kerana saya makan dimerata tempat sepanjang hari itu, keracunan makanan mungkin di mana-mana.

    Alhadulillah saya telah berjaya mengharunginya. Terima kasih KPM Beranang kerana menggunakan perkhidmatan saya setiap tahun. Kali ini saya bersama pelajar tahun dua dan tiga untuk mengendalikan kursus IMEJ. Kagum bila dapat tahu yang ada diantara pelajar yang hadir telah menjalankan perniagaan yang berjaya. Umur baru sekitar 19-20 tahun tetapi telah mempunyai syarikat sendiri. Teringat ketika saya sebaya mereka, saya masih terkinja-kinja menonton runway show!

    Ini adalah antara pengalaman didalam menjadi trainer. Jika saya bekerja, kemungkinan saya akan ambil MC tetapi bila dah ada business sendiri, kita tiada pilihan.

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Kursus bukan sahaja didalam bidang imej, penampilan, protokol dan komunikasi tetapi pada tahun ini kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     
  • Saya buka syarikat baru!

    Alhamdulillah.
    Syarikat Super Tailor telah rasmi nya dibuka.
    Ia adalah hasil gabungan saya, Hafiz @cutecarry dan Awie @awie.manik

    Super Tailor mengkhususkan kepada memberi latihan kepada mereka yg berminat menjadi tukang jahit, latihan keusahawanan dan penjenamaan, jualan pakaian dan jahitan pukal.

    Ini adalah syarikat kedua saya setelah CuteCarry Sdn Bhd.

    Syarikat ini ditubuhkan setelah program-program Super Tailor yang kami buat sebelum ini amat berjaya. Saya amat memilih untuk partnership dengan sesiapa sahaja sebab etika dan tahap kerja saya tidak semua orang boleh ikut. Takut stress nanti. Lol.
    Awie adalah bekas peserta program saya. Beliau menunjukkan tahap peningkatan hidup yang amat tinggi setelah menghadiri program saya pada tahun 2013.

    We put our boxing gloves on and ready to fight. Its gonna be a tough fight but we will manage.

    Kami gunakan konsep saya berniaga, tanpa hutang dan gunakan apa yang ada.

    Kami telah membuka akaun baru dan moga jumlah kecil ini akan menjadi  RM sejuta sikit masa lagi. Work hard!

     

    Kursus kami juga telah diadakan dengan jayanya di Alor Setar dan Seri Kembangan baru-baru ini.

     

    KELAS SUPER TAILOR
    Kami akan berada di Seri Kembangan, Ipoh, Kota Bharu dan Kuala Terengganu.
    .
    Belajar menjahit 3M MENGUKUR, MEMBUAT POLA, MENGIRA. Peserta juga dibimbing dari segi imej diri, perniagaan keusahawanan dan keyakinan diri.
    Kelebihan kursus super tailor dengan Awie Manik dan Hafiz Mustapha ialah
    1. Kekal dalam group super tailor
    2. Ilmu yang diterima tidak terheti
    3. Ulangkaji di page super tailor
    4. Video cara buat pola/ cara jahit/ cara letak pola
    5. Bimbingan untuk jahitan pukal
    6. Bimbingan dan sokongan yang berterusan dalam jahitan & perniagaan
    7. Kelas seterusnya akan mendapat diskaun 15%
    8. Page akan di bantu supaya cepat di kenali
    9. Akan dilatih menjadi tenaga pengajar
    10. Boleh bertanya soalan sepanjang
    11. Diskaun 10% utk setiap barangan Super tailor.

    PERCUMA BUKU SUPER TAILOR BERHARGA RM104
    Super Tailor 7/2016
    3 September 2016 ( Sabtu)
    CuteCarry Academy, Seri Kembangan,

    Super Tailor 8/2016 di Ipoh
    4 September 2016 (Ahad)
    Bilik Seminar SME Corp, Aras 9
    Bangunan Perak Techno Trade Centre, Bandar Meru Jaya, Ipoh

    Super Tailor 9/2016 di Kota Bharu
    29 Oct 2016 (Sabtu)
    Hotel Ridel, Kota Bharu

    Super Tailor 10/2016 di Kuala Terengganu
    30 Oct
    Ibu Pejabat JPJ Kuala Terengganu.

    Pelaburan RM299
    bank in 8007398059 cutecarry CIMB. RM299

    TEMPAT AMAT TERHAD.
    PANTAS BERTINDAK UNTUK UBAH HIDUP ANDA.
    Whatapps 0193290397 dan 0125597261
    Kelas diadakan di seluruh negara. Hubungi kami untuk maklumat lanjut.
    http://www.supertailor.com.my

     

     

     

     
  • Jadi pakar dengan 1 jam sehari

     

    Musim raya tahun ini adalah  musim raya yang agak sibuk pada saya. Sebahagian besar minggu-minggu raya dihabiskan menjelajah Morocco. Sehubungan itu, ada tawaran kursus yang terpaksa saya tolak. Maaf ye….

    Saya memilih Etihad Airways untuk penerbangan pergi dan balik Morocco.
    Seat luas sesuai untuk kaki saya yg panjang bak Kendall Jenner ni.
    Layanan bagus sangat dengan cabin crew yg mesra. Walaubagaimanapun, makanan tak sebanyak seperti lain-lain penerbangan negara-negara  Arab lain seperti  Royal Jordan & Egypt Air.
    Well.. I pun tidur je kan sepanjang penerbangan tak makan pun takpe!

    Berbelas jam dalam kapalterbang …

    Saya mengendalikan kursus untuk Institute of Medical Research (IMR)  selepas sampai Malaysia. Walaupun masih sedikit jet lagged saya tetap mengendalikan memberikan komitmen 100%. Kursus yang dijalankan ialah Train The Trainers (TTT). Saya amat gembira dapat mengendalikan kursus ini kerana saya seorang penceramah dan melahirkan seorang penceramah memang idaman saya.

     

    Punyalah sayang mereka pada saya (hahaha), habis kursus tiga hari dibeli my favourite buah Mempelam kuning yg dibeli di gerai jualan FAMA bawah bilik kursus!

    Sedapnyaaaa …

    Coaching for Performance.
    Institute Of Medical Research with CuteCarry.
    3 days course with energetic participants.
    Thank you very much semua..

    Alhamdulillah. Bacalah komen-komen peserta yg hadir. Tak sia-sia selama tiga hari saya bekerja keras mengendalikan kursus ini. Walaupun masih sedikit jet lagged dan ‘letih berjalan’ sebab baru habis bercuti di tapi kuatkan semangat juga.
    I am grateful…

    Boleh tonton video testimoni

    YouTube Preview Image YouTube Preview Image

    Saya bersama usahawan-usahawan 1AZAM anjuran Jabatan Pembangunan Wanita (JPW) Wilayah Persekutuan untuk mengendalikan kursus IMEJ & From zero to hero. Saya tahu betapa susahnya mula business dari zero. Saya share tips dan pengalaman saya.

    Ada satu rintihan atau faktor yang disuarakan pada saya iaitu

    TIADA MASA .

    Saya tanya kembali satu soalan.

    “Ada masa tak tengok drama pukul 7 atau apa-apa rancangan televisyen?”

    Jika ada masa untuk menonton TV ini bermakna anda memang ada masa untuk buat perniagaan. Jika satu hari meluangkan masa sejam untuk business, insyallah dalam masa sebulan atau lebih singkat akan nampak kesan. Orang yang super berjaya selalunya meluangkan masa 8 jam sehari untuk fokus pada bidang mereka.  Itu adalah yang tertulis didalam buku How To Achieve Your Dreams daripada Damrong Pinkoon.

    Saya mungkin akan cuba untuk menghabiskan masa 8 jam sehari untuk fokus sesuatu.  Saya akan cuba. Jika tidak mampu, saya akan cuba dengan 7 jam, 6 jam, 5 jam atau 2 jam. Baik luangkan masa sesuatu untuk mencapai apa yang diinginkan.

    Masa adalah antara alasan yang diberikan jika kita gagal atau tidak dapat mencapai sesuatu. Jika masalah masa pun kita tidak dapat nak atasi, bagaimana hendak menghadapi masalah lain yang lebih besar?

     

     

    Raya & seminar.

    CuteCarry with Dr Mohd Norowi. Pengarah.
    Seminar CuteCarry bersama Pusat Penyelikan Agro Biodiversiti dan Persekitaran. MARDI.

    Reposition Yourself for Success.

    Thank you very much..

    CuteCarry with Dr Mohd Norowi. Pengarah.
    Seminar CuteCarry bersama Pusat Penyelikan Agro Biodiversiti dan Persekitaran. MARDI.

    Seminar Transformasi Kerjaya bersama CuteCarry

    Yayasan Pembangunan Islam Malaysia (YAPEIM)

    CuteCarry bersama Peserta seminar Puan Umi Kalthom Ahmad ,Ketua Jabatan Penyeliaan & Projek & urusetia Puan Faezah.

    YouTube Preview Image YouTube Preview Image

    Saya rasa terlalu banyak tenaga telah dihabiskan untuk mengendalikan program-program selepas bercuti. Sejurus selepas habis kursus di Negeri Sembilan bersama YAPEIM, saya terasa amat penat.

     

    Akhirnya terjadilah sekali lagi kisah tidur di bawah meja. My staff captured this moment. Tersangat penat sampai tak sedar saya tertidur.

    Macam mana nak fokus 8 jam ni?

    Jika tidak dapat fokus 8 jam sehari, cuba fokus sepenuhnya 1 jam sehari. Anda akan jadi pakar dalam masa setahun.

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Kursus bukan sahaja didalam bidang imej, penampilan, protokol dan komunikasi tetapi pada tahun ini kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     
  • SUSAH NYA NAK BUAT POLA BAJU…

    Dulu saya selalu ada masalah ini iaitu macam mana nak buat pola baju.
    Saya geram sangat sebab baju selalu tak menjadi.
    Jahit baju tu senang je tetapi nak buat pola, memang boleh terjun ke laut china selatan.
    Suatu hari terbaca iklan KELAS SUPER TAILOR yang adakan di Sri Kembangan, Selangor. Dia ada jual nota jahitan untuk buat pola, tapi saya tak beli pun buku dia. Hahahha
    Saya terbaca iklan Super Tailor dalam facebook dan pejam mata terus whatapps dan join.
    Semangatnya datang kelas hari tu. Saya yang tanya paling banyak soalan.
    La… bukan susah sangat pun nak buat pola. Cuma kena ada teknik yang betul. Jika nak buat baju pun kena tahu teknik ukur dan mengira. Sebab itu baju selalu tak terletak dan menggelebeh sana sini.
    Oh… BONUS saya dapat FREE buku ILMU JAHITAN kak Awie. Buku yang tersangat laris sebab senang difahami.
    Sijil pun dapat….
    Thank you very much!
    .
    .
    .
    Kursus Super Tailor ini menggabungkan teknik Asas Jahitan 3M iaitu
    • MELAKAR Pola Baju
    • MENGUKUR badan
    • MENGIRA dengan TEPAT
    Kami juga akan mengajar anda memotong pola pakaian.
    Anda akan dibimbing secara praktikal oleh jurulatih jahitan Awie Manik yang telah berpengalaman selama 21 tahun didalam bidang jahitan. Peralatan akan disediakan oleh pihak penganjur. Anda hanya perlu datang dan belajar!
    Boleh tanya pada Awie sampai pandai. Jangan malu-malu, kami akan jawab.
    Kursus SUPER TAILOR juga ada slot bagaimana menambahkan pendapatan, keterampilan diri, penjenamaan, membina keyakinan diri dan pemasaran. Pandai jahit tapi selekeh dan tiada semangat pun tak guna kan! Sesi ini akan dijalankan oleh penceramah bertauliah iaitu Hafiz Mustapha. Beliau telah berpengalaman melatih lebih sepuluh ribu peserta yang juga Naib Presiden, Federation of Image Profesioal Malaysia.
    Kami JAMIN kelas ini tidak akan membosankan. Ia akan membuatkan anda teruja.
    .
    Kursus ini telah diadakah diseluruh negara dan kali ini kami disini…

    Awie1Awie271
    .
    Pada bulan Ogos kami akan berada di dua lokasi iaitu di Alor Setar, Kedah dan Seri Kembangan, Selangor.
    Super Tailor Alor Setar
    • 5 Ogos 2016
    • 8.30 am – 5.00 petang
    • Dewan JMF Training Centre, Jalan Gangsa, Alor Setar, Kedah
    .
    .
    Super Tailor Seri Kembangan
    • 6 Ogos 2016
    • 8.30 am – 5.00 petang
    • CuteCarry Academy, Seri Kembanga, Selangor ( berdekatan Pasar Borong Selangor)
    Daftar sekarang. Whatapps atau hubungi 0124733545 atau 0125597261
    Layari http://www.supertailor.com.my

     
  • Kerja PTD terperap dalam pejabat – seorang Artis

    11

    Saya terbaca satu kenyataan yang dikeluarkan oleh seorang artis. Kenyataan adalah seorang PTD atau Pegawai Tadbir Diplomatik kerjanya hanya ‘terperap di pejabat’.

    Ini bukan post sentap, marah atau defensive tetapi memberi pencerahan.

    Saya juga berharap jangan orang nak kutuk-kutuk atau marah artis ini. Relax ye. Positif.  Saya berpendapat mungkin dia tidak tahu.

    Sejujurnya saya tidak kenal artis ini kerana ia mungkin artis baru tetapi disebabkan oleh kenyataan beliau terus berminat nak kenal.

    Artis ini tahukah apa tugas jawatan PTD?

    Saya adalah seorang bekas PTD. Perkhidmatan saya bersama kerajaan Malaysia selama 10 tahun (Gred M41 sehingga Gred M48) sebelum saya meletakkan jawatan untuk menjalankan perniagaan sendiri. Percayalah adik kerjaya ini bukan ‘terperap dipejabat’.

    Saya tidak mahu bagi pandangan pengalaman orang lain tetapi pengalaman saya.   Seriously dik, bukan terperap dalam pejabat. Kerja ini memerlukan saya bekerja jiwa dan raga.

    Hari minggu selalunya ada program dan memang “tidak terperap di pejabat”.

    Cuti kadang kala tidak boleh sebab kena buat program dan “bukan terperap di pejabat”.

    Ohh…kadang kala “terperap di pejabat” sebab susah sangat nak balik pukul 5 petang.

    Kesusahan dan pengalaman saya sebagai PTD membolehkan saya menjalankan perniagaan saya. Ada orang yang hairan dengan kehidupan ‘hectic’ saya dalam menjalankan perniagaan dan bilakah waktu saya berehat.

    Saya hanya berkata ‘waktu kerja PTD dulu dah biasa ni, pagi petang siang malam kerja so dah tak terasa apa”.

    Oh.. tahukah anda sapa PTD? Meraka adalah terdiri daripada pegawai-pegawai yang tidak ‘terperap di pejabat”. Antara pegawai-pegawai dibawah skim PTD ialah Duta-duta Negara di seluruh dunia, Ketua Setiausaha (ketua kementerian-kementerian), Ketua-ketua Pengarah (Ketua jabatan), Pegawai Daerah (DO- District Officer), pegawai-pegawai di kementerian, jabatan dan agensi. Mereka adalah PTD. Ada yang bertugas mewakili negara untuk isu-isu penting daripada di  Geneva sehinggalah di United Nations (UN).

    VIP kerajaan Tan Sri, Dato Seri, Dato tu ramai PTD. So, janganlah bagi mereka kecil hati. Kerja kuat tau mereka.

    Memang tak terperap.

    Ini adalah contoh pandangan sesetengah masyarakat tentang tugas penjawat awam. Ini bukan hanya untuk jawatan PTD tetapi untuk semua penjawat awam. Ada yang kata malas buat kerja, tiada kerja, boleh minum bila ada masa dan pelbagai perkara negatif.

    Mungkin yang dilihat malas buat kerja tetapi tidak bolehlah nak masukkan semua didalam kategori itu. Ramai yang bekerja keras meninggalkan keluarga dan segalanya.

    So, jangan berpandangan negatif.

    Btw.. kalau nak kerja PTD kena lalui beberapa langkah seperti peperiksaan bertulis, ujian tiga hari dua malam dan kemudian temuduga.

    Jika lepas ketiga-tiga bukan bermakna anda dilantik tetapi kena hadir kursus Diploma Pengurusan Awam (DPA) selama enam bulan. Zaman saya dulu sangat berat, kena jadi pegawai, polis, askar, bomba, penempatan daerah dan macam-macam aktiviti). Jika berjaya baru boleh dilantik sebagai PTD.

    Jika anda boleh lalui  atau lulus semua ini baru boleh komen samada terperap di pejabat atau tidak.

    Saya tidak lagi bekerja sebagai PTD tetapi terima kasih kepada jawatan ini. Banyak saya belajar, daripada KPI, NKRA, buat budget, meeting, protokol, etiket, perhubungan awam sehinggalah kepada imej.

    Bulan puasa lepas adalah amat busy untuk saya kerana memenuhi undangan mengendalikan program di seluruh negara.

    Thank you Puan Azian. Pengarah Kanan Latihan FAMA.

    YouTube Preview Image YouTube Preview Image

     

    BRANDING & NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING di CuteCarry Academy.

     

    Unit Trust Ampang Branch untuk IMAGE ABC branding course.

    YouTube Preview Image YouTube Preview Image

    10

    Tqvm Datin Sri Fiona Sin, isteri kepada Menteri NRE dan Datin Sri Noridzan for the invitation.

    Puspanita Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE),Putrajaya bersama CuteCarry untuk seminar Imej & komunikasi.

    CuteCarry @ RHR HOTEL UNITEN BANGI (formerly known as Residence Hotel UNITEN) to conduct Dynamic IMAGE in Hospitality Training for the staffs.

    YouTube Preview Image

     

    YouTube Preview Image

     

     

     

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Kursus bukan sahaja didalam bidang imej, penampilan, protokol dan komunikasi tetapi pada tahun ini kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     
  • RAYA BIRTHDAY DI MOROCCO & PERFUME CUTECARRY

    8

    Selamat Hari Raya. Tahun ini adalah tahun gembira kepada saya kerana saya mencapai dua perkara yang saya idam-idamkan.

    Perfume & Morocco!

    Alhamdulllilah kerana diberikan rezeki untuk menjelajah Morocco yang memang menjadi salah satu destinasi dalam wishlist. Saya ke Casablance, Fez, Volubilis dan destinasi puncak di Tapak Warisan Dunia UNESCO di Jana El Fana Marrakech untuk menyambut Hari Lahir Saya.

    Morocco adalah negara yang eksotik, bersejarah dengan budaya yang terpelihara.

    23

    45679

    Ringkasan:-
    ‪#‎orang‬ Morocco sopan dan ramah berbanding beberapa negara lain “seangkatan” yg pernah saya lawati.
    # duit kita lebih mahal. Tetapi ada juga barang mahal daripada Malaysia 
    ‪#‎roti‬ makanan utama dan makanan sini tak pedas langsung. Mereka suka makanan manis. Restoran-restoran Asia terdapat di bandar-bandar tetapi harga agak mahal dan rasanya lebih kepada selera Morocco.
    ‪#‎masjid‬ hanya dibuka ketika waktu solat.
    ‪#‎bahasa‬ Arab dan French ialah bahasa utama. English kurang sikit disini.
    ‪#‎jangan‬ lupa shopping barangan kulit dan tembaga di Fez
    ‪#‎pakai‬ kasut yg selesa kerana akan banyak berjalan disini.
    ‪#‎jika‬ nak experience exotic Moroccan lifestyle, tinggallah di hotel konsep ‘riad’ -rumah lama yg diubah menjadi hotel yg terletak didalam kawasan warisan dunia.
    #orang Morocco suka dgn orang Malaysia. Thank you very much to our former leader.
    # jika nak guide yg bagus dan boleh dipercayai, sila whatapps
    +212 6 79 30 58 86 (Irfan- Malaysian based in Morocco)

    1

    Nak cuba perfume CuteCarry?

    Elysian untuk wanita dan Suave (lelaki) sudah boleh diorder. 

    RM49.90 sahaja. 30ml . Eau de Parfum. Confirm wangi. Halal dan boleh dibawa solat. 
    Ramai yg dah puji bau yang amat wangi dan tahan lama. 

    Jika pernah hadir kursus bersama CuteCarry anda semua tahukan betapa cerewetnya saya jika berkenaan dengan perfume. Ini adalah perfume yang paling saya puas hati.  Ekstrak diperolehi daripada Paris dengan mutu pembuatan yang terbaik.


    Watsapp 012 473 3545   atau 0193290397
    Cash on delivery di kawasan Putrajaya, Seri Kembangan, Serdang, Puchong atau boleh pick up sendiri di pejabat kami di Seri Kembangan (berdekatan dengan Pasar Borong Selangor – waze: CuteCarry Sdn Bhd)

     

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Kursus bukan sahaja didalam bidang penampilan, protokol dan komunikasi tetapi pada tahun ini kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

     

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry