Featured

 
 

Recent Posts

  • Teknik untuk menjadi lebih yakin!

    Mahukah anda mempunyai keyakinan setinggi Menara Alor Setar tempat kursus ini dijalankan?

    Jika anda merasa sentiasa kurang yakin walaupun umur semakin meningkat, mungkin anda perlukan pertolongan. Anda bukanlah seorang yang bodoh atau malang tetapi jika ketidakyakinan ini berterusan, susahlah hidup. Cuba elakkan takut-takut, tidak yakin dan tidak responsif terhadap persekitaran. Apakah gunanya kita hidup setakat bangun pagi, pergi kerja, lunch, balik kerja, tidur? Tidak mahukah sedikit menonjol seperti orang lain?

    Semua orang boleh tampil yakin. Ia tidak boleh dibina sekelip mata. Tetapi mungkin anda boleh ikuti langkah-langkah dibawah:-

    1. HORMATI DIRI

    Respect your efforts, respect yourself. Selfrespect leads to self-discipline. When you have both firmly under your belt, that’s real power. – Clint Eastwood.

    2. ELAKKAN MEMANDANG RENDAH DIRI SENDIRI

    3. POSITIF

    4. BE YOURSELF

    Perkara-perkara diatas adalah diantara yang dikongsikan dengan peserta Are We Doing It Right.. Protokol Etiket Sosial dan Peningkatan Imej untuk Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR) Siri 2. Siri Pertama telah diadakan di Kuching, Sarawak beberapa bulan lepas

     

    Maklumbalas positif diterima. TERIMA KASIH.

    Kursus sesi ke 2 ini telah diadakan di Hotel Regency, Alor Setar, Kedah. Jika di Alor Setar jangan lupa mencuba makan malam masakan kampung.

     

     

    Masakan kampung waktu malam di Alor Setar!
    Jika hendak makan fresh authentic and kinda rare kampung food, sila ke gerai Nasi Campur Pak Lang depan Pasar Borong Jalan Gangsa. Memang best dan murah..
    Waktu perniagaan dr jam 7 mlm – 4 pagi. Ahad hingga Khamis.
    Wajib cuba siput sedut!

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, perhubungan awam, etiket, penganjuran majlis, motivasi, EKSA dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     

     
  • Bangsa asing kurang ajar?

    My former boss; my mentor Tan Sri Aseh. He is such a great guy with great vision.

    Saya telah dijemput untuk mengendalikan kursus IMEJ, Protokol dan Etiket di pejabat lama saya iaitu Kementerian Dalam Negeri, Putrajaya.

    Jika ada yang masih belum tahu, saya pernah bekerja sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) sebelum meletakkan jawatan dan  menjalankan perniagaan. Pekerjaan sebagai PTD memang amat mencabar. Pengalaman yang ditimba  membantu saya didalam perniagaan saya pada hari ini. Antara tugasan saya ialah sebagai pengendali majlis dan menguruskan hal ehwal berkenaan Protokol dan Etiket. Ia memang sesuatu yang amat menarik!

    Antara pengalaman semasa bertugas didalam sektor awam ialah menjadi Liason Officer. Tugas ini melibatkan  pengurusan delegasi luar negara. Mereka adalah Menteri atau Pegawai tertinggi negara yang datang ke Malaysia untuk menghadiri persidangan atau mesyuarat. Tugas saya bermula dari mereka menjejakkan kaki di lapangan terbang sehinggalah mereka pulang. Macam-macam perkara perlu dibuat seperti menguruskan pengangkutan, bilik mesyuarat sehinggalah menempah restoran untuk minum petang. Delegasi yang hadir ini bukanlah calang-calang dan urusan yang teliti tanpa kesalahan adalah satu kewajipan.

    Penat? Sangat penat…. tetapi amat berbaloi!

    Pengalaman yang tidak boleh dilupakan ialah bila salah seorang delegasi yang bersikap tidak seperti yang kita gambarkan. Mula-mula terasa agak janggal tetapi bila beberapa hari menguruskan beliau barulah kita tahu yang itu adalah budaya negara beliau. Perlakuan bukanlah  kurang ajar tetapi itu adalah cara mereka berurusan.  Layanan yang mereka berikan kepada kita bukanlah sama dengan apa yang kita berikan.

    Masyarakat Malaysia dikenali sebagai yang bersopan santun. Contohnya jika seorang ketua makan, beliau akan menjemput orang atau rakan sekerja makan (tak kisahlah jika ajak-ajak ayam pun). Berlainan dengan seorang delegasi luar negara ini, beliau langsung tidak menjemput orang disekelilingnya makan. Bila diperhatikan, barulah saya tahu yang itu adalah budaya atau amalan seharian  dan mereka bukannya kurang ajar!

    Sehubungan itu pentingnya kita memahami sebelum menghakimi.

    Bukannya semua budaya sama dengan kita. Berkemungkinan amalan kita dianggap kurang sopan oleh mereka.

    Marilah kita bersama-sama memahami perbezaan budaya.

    Terima kasih kepada KDN kerana memberi peluang kepada saya mengendalikan kursus ini ditempat saya memulakan kerjaya di Putrajaya suatu ketika dahulu.

     

     

    CuteCarry with Dato Wahab Yasin TKSU. Looking great Dato’, dari dulu sampai sekarang maintain je.

    CuteCarry with Puan Surayati, Dato’ Dr Lee, Puan Hashimah and Dato Shikin. Loved the deco.

    CuteCarry with (from left) Dato’ Wan Ali TKSU, En Johari, Dato’ Shikin SUB Kewangan.

    Maklumbalas positif juga diterima daripada kursus yang diadakan.

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, perhubungan awam, etiket, penganjuran majlis, motivasi, EKSA dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     

     
  • Stress sebab kena mengumpat dengan rakan sekerja?

    Tahukah anda tahap stress/tekanan yang anda alami mungkin kerana terlalu memikirkan apa yang orang lain fikirkan? Itu adalah antara penyebab stress dan seterusnya menyebabkan semangat dan tahap produktiviti kita menurun.

    Orang sekeliling boleh memikirkan apa sahaja tetapi yang tahu apa yang kita buat adalah diri kita sendiri.  Kita tidak boleh mengawal apa yang orang lain fikirkan. Jika dilihat daripada sejarah orang yang berjaya kebanyakannya mereka kurang ambil peduli apa orang lain fikirkan.

    Apakah mereka yang mengutuk atau bercakap berkenaan diri anda dibelakang anda seorang yang anda patut hormati? Jika anda fikir tidak, kenapa perlu peduli apa yang mereka katakan?

    Contoh perkara yang tidak sepatutnya kita stress:-

    i. Hendak memakai gaya terbaru  —– takut office mate mengutuk. Jika office anda mengutuk, berkemungkinan dia sebenarnya tidak mampu memakai pakaian seperti anda.

    ii. Memulakan perniagaan —- takut orang mengata adakah kita tidak cukup duit…ermmm.. adakah jika kita susah orang yang mengata tu akan memberi kita duit?

    iii. Buat kerja rajin atau lebih sikit di pejabat — takut orang kata poyo atau mengampu boss .. remember this word – PRODUCTIVITY -bangsa lain berjaya sebab kerja lebih.

    iv. Update gambar membeli belah atau bercuti dalam media sosial – takut orang kata riak. Tanya diri anda sendiri, adakah anda berniat untuk riak ataupun hanya berkongsi kegembiraan bersama rakan atau keluarga?

    v. Stress sebab rakan sekerja mengumpat. Ehh…perlu ke nak kawan dengan rakan-rakan sekerja macam tu? Jika mereka boleh mengumpat anda, bermakna mereka boleh mengumpat sesama sendiri. Bayangkan betapa rendahnya moral golongan seperti itu. Oleh itu anda tidak perlu peduli dengan apa yang mereka katakan. Tetapi janganlah membenci mereka, jangan bergaduh cuma jauhkan diri daripada mereka.

     

    Itu adalah antara pengisian didalam kursus Pengurusan Stress untuk Institut Latihan Kemahiran MARA (ILKM). Ia telah diadakan selama tiga hari dan alhamdulillah maklumbalas yang amat positif diterima.

     

     

     

    Kursus telah diadakan di Institut Latihan Kemahiran MARA (ILKM), Jawi, Pulau Pinang (terletak berdekatan dengan Nibong Tebal). Hotelnya juga amat selesa dikelilingi oleh pokok nanas, memang terlalu banyak pokok nenas didalam kawasan institut ini.

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     
  • Pelakon drama sertai kursus CuteCarry

    Orang seni adalah anda antara orang yang paling menarik yang anda perlu dampingi. Mereka penuh dengan keunikan yang tersendiri dan sangat seronok untuk didampingi.

    Saya telah dijemput untuk mengendalikan kursus untuk Akademi Seni Warisan Kebangsaan (ASWARA) yang telah diadakan di Port Dickson. Kursus ini adalah berkenaan IMEJ, Protokol, Etiket dan Komunikasi di tempat kerja. Peserta terdiri daripada kakitangan AWARA seperti pensyarah sehinggalah kepada pentadbiran. Menarik bila ternampak muka yang amat familiar… setelah diamati barulah perasan yang mereka adalah muka yang biasa saya lihat di kaca TV. Wajah-wajah tersebut ialah pelakon-pelakon yang sekarang menjadi tenaga pengajar di ASWARA.

    Terima kasih En Suriadi  dan Puan Shikin (not in this image) daripada Sumber Manusia ASWARA yg memberi kepercayaan pada saya mengendalikan program. Setiap tahun beberapa kali jemput saya.

    Maklumbalas yang amat positif. Sesi terasa amat sekejap. They want more session!

     

     

     

    Hello Port Dickson. Tiada yang lagi yang menyamankan bila bilik tepi laut. Rasa nak terjun laut je. Terima kasih urusetia. Memamg terbaik. Hotel Avillion Admiral Cove, Port Dickson.

     

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     
  • Kurang ajar dengan pekerja hotel? Tak profesional langsung…

    Sikap seseorang dapat ditentukan dengan cara mereka melayan pekerja hotel, pelayan atau mana-mana petugas yang melayan mereka. Jika anda mempunyai hubungan dengan mereka yang suka memarahi pelayan (waiter atau server), bayangkan bagaimana individu tersebut melayan orang-orang disekeliling anda pada masa hadapan. Saya pernah melihat seorang lelaki memarahi petugas di lobi hotel. Dia menjerit-jerit dan ternampak  unsur-unsur riak mungkin kerana orang sekeliling memberi perhatian. Berkemungkinan dia merasa bangga kononnya dengan berani meluahkan kemarahan. Hakikatnya, mereka yang berada di lobi ketika itu mengutuk lelaki tersebut kerana sikap kurang profesional. Ada yang memberi pandangan mungkin pertama kali lelaki tersebut bermalam di hotel.

    Sebenarnya banyak cara untuk meluahkan kemarahan. Apa kata buat laporan secara rasmi atau bercakap terus dengan pengurus?

    Baru-baru ini berlaku s’edikit drama’ di kaunter Hotel Merdeka Kuching.

    Front office: Encik…room kena share atau duduk di apartment.

    CuteCarry: ohh… i am so sorry you. I don’t share room and I don’t do apartment.. boleh tanya organiser?

    Setelah beberapa ketika organiser berada di lobi utk settlekan problem dan I dapat bilik single.

    Only slight miscommunication je. Memang ada pun room utk I. Nasib baik I relax dan staff-staff di sini baik. No harsh moment.

    I bukan diva bukan berlagak tapi I never share room with stranger. Never ever…

    CuteCarry di Kuching Sarawak utk mengendalikan kursus 3 hari Profesional Image untuk Institut Latihan Kecemerlangan MARA. Terima kasih kerana urusetia kerana memberi kepercayaan kepada saya.

    Terima kasih terhadap maklumbalas positf yang diterima.

     

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

    Senarai pelanggan sila klik disini.

    Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

     Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

    Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

    Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
    i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

    ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

     

     

     
  • Review Relex Smile by Prof Muhaya – tiada lagi cermin mata dan kanta lekap!

    Tiada apa yang lebih MENGGEMBIRAKAN bila seorang yang rabun tidak perlu memakai contact lenses dan cermin mata. Saya telah memakai cermin mata seawal menuntut di universiti lagi. Ia adalah perkara yang paling saya kurang suka kerana saya tidak boleh memakai cermin mata gelap (sunglasses). Cermin mata pula perlulah bersesuaian dengan bentuk muka kan… masih teringat ketika menghadiri kuliah dan terlupa membawa cermin mata, jika sampai lambat dan terpaksa duduk di belakang, bermakna sia-sia sahajalah ke lecture sebab rabun jauh! Di alam pekerjaan, saya mula memakai contact lenses. Bertahun-tahun memakainya kerana saya rasa wajah nampak lebih ‘segar dan muda’ tanpa cermin mata dan stylo bila memakai sunglasses (cermin mata hitam). Pemakaian sunglasses menjadi identiti saya kerana dipakai siang dan malam.

    I am an image consultant with sunglasses day and night. Tetapi dalam stylo dan terasa ‘sexy’ ada seksa. Contact lenses kadang kala menyebabkan mata mendapat jangkitan jika digunakan dalam jangka masa lama atau kurang bersih. Saya tahan seksa tersebut. Beberapa kali mata terkena jangkitan tetapi atas dasar GAYA saya terus memakainya.

    STYLE IS PAIN!

    Sehinggalah saya terbaca review berkenaan dengan LASIK oleh Prof Muhaya. Beberapa tahun saya tahan untuk berjumpa Prof kerana takut dengan prosedur. Siapa tak takut kan sebab melibatkan mata. Silap haribulan buta pula.. takut!!!

    Tetapi beberapa rakan saya telah mencuba dan mereka semua memuji dan menyatakan selepas menjalani LASIK oleh Prof Muhaya terus mata terang benderang!

    Akhirnya saya akur kerana saya tak sanggup hendak memakai contact lenses. I am a very busy businessman. Saya bekerja hampir 7 hari seminggu (erm..maybe a few days break in a month) dan travel / outstation ke sana ke mari untuk mengendalikan  latihan dan kelas. Kadang kala jika terlupa bawa cermin mata memang seksa sebab rabun. Jika tertidur semasa memakai contact lenses dalam flight terasa azabnya!

    Pada suatu pagi ketika menunggu kereta untuk diservis saya cuba menghubungi Klinik Prof Muhaya & LASIK Centre. Rezeki berpihak kepada saya kerana masih ada slot kosong pada pagi tersebut. Selesai kereta diservis, saya memasang waze dan menuju ke lokasi nya di Kajang. Pendaftaran dibuat dan saya diterangkan berkenaan dengan prosedur yang dibuat ialah LASIK atau RELEX SMILE.

    I know what is LASIK but what is RELEX SMILE?

    Sebenarnya RELEX SMILE ialah satu prosedur seperti LASIk tetapi lebih ADVANCE. Ia adalah salah satu cara terbaru untuk memperbaiki penglihatan.

    Tanpa berfikir panjang saya berkata ‘WHY NOT…” (impulse decision sangat!)

    Sebelum prosedur dibuat saya menjalani beberapa peringkat ujian oleh kakitangan klinik untuk melihat adakah mata sesuai untuk dibuat LASIK atau RELEX. Ia mengambil masa yang agak lama kerana pemeriksaan yang amat teliti dibuat. Walaupun begitu, sepanjang pemeriksaan dijalankan dihidangkan dengan makanan dan minuman ringan. Pertama kali klinik ada refreshment you!

    Sesi terakhir ialah bersama Prof Muhaya. Beliau masih ingat saya (am honoured!) kerana saya pernah hadir perasmian butik Modest Culture pada suatu ketika dahulu. Kita berbual dan setelah pemeriksaan dibuat beliau menyatakan bahawa saya telah bersedia untuk menjalani prosedur RELEX.

     

    Macam runway Comme Des Garcons pulak kan.. LOL. Inilah pakaian untuk ke bilik prosedur.

     

    Bilik untuk prosedur dibuat didalam suasana yang selesa dan paling menarik ialah dilakukan dalam tempoh sekitar 10-15 minit sahaja. Ahli keluarga boleh melihat ketika rawatan dijalankan melalui cermin ditepi bilik prosedur. Sepanjang rawatan dijalankan, Prof berdoa, menggunakan ayat-ayat al-quran dan beliau memuji saya amat tenang dan positif. Yes.. hidup kena positif.

     

    Alhamdulillah saya kini dapat melihat dengan terang dan tidak menggunakan cermin mata atau contact lenses.

    My first photo with my new eyes with the lady… Prof Muhaya.

    Ini adalah FAQ (frequent asked questions) yang selalu ditujukan kepada saya berkenaan pengalaman saya.

    1. Adakah ia sakit?
    Tidak sakit langsung! Saya hampir tidak merasai apa-apa ketika prosedur dijalankan.

    2. Berapa lama prosedur dijalankan?
    Sekitar 10-15 minit sahaja. Tetapi masa untuk membuat pemeriksaan sebelum prosedur dijalankan agak lama.

    3. Adakah rabun kita akan hilang setelah prosedur dijalankan?
    Ia bergantung pada individu. Rakan saya boleh nampak terang tanpa rabun setelah hanya beberapa jam prosedur dijalankan manakala saya mengambil beberapa hari.

    4. Apakah saya perlu buat sebelum menjalani prosedur?
    Jangan pakai contact lenses / kanta lekap sekurang-kurangnya dua minggu sebelum prosedur dijalankan.

    5. Apakah yang perlu dibuat setelah prosedur dijalankan?

    Ikut arahan yang diberikan terutamanya berkenaan ubat titik kedalam mata. Jika anda tidak disiplin, mungkin lambat hendak nampak terang benderang (macam saya..tak disiplin sangat!)

     

    Saya bersama Prof Muhaya dan dua orang assistants saya iaitu Nadjme dan Hidayah. Mereka berdua adalah orang kuat saya. Tanpa mereka memang susah hidup saya!

    6. Adakah kita perlu membawa kawan atau orang lain semasa prosedur dijalankan?

    Wajib. Ini adalah kerana mata anda mungkin akan menjadi rabun sejurus selepas prosedur dijalankan disebabkan oleh ubat titik. Oleh itu, anda tidak boleh memandu. Nasib baik my assistants teman saya dan memandu saya balik ke rumah.

    7. Bolehkah bawa ahli keluarga?

    Of course you can. Refer to No 6 for other reason why you should bring someone.

    8. Kos untuk rawatan ini?

    Ia bergantung pada beberapa faktor. Anda kena datang dan memeriksa untuk menentukan keadaan mata anda.

    9. Adakah saya mencadangkan anda supaya menjalani rawatan ini?

    SEMESTINYA. Highly recommended Anda tidak akan menyesal.

     

    Saya ‘menghadiahkan’ mata saya dengan bercuti ke Egypt. Ini adalah percutian pertama saya tanpa memakai cermin mata atau kanta lekap.  Siapa yang sentiasa pakai contact lenses waktu bercuti tahulah azabnya. So, bila dah tak rabun besttt!!! Gembiranya dapat melihat keindahan keagungan tamadun purba dengan ‘mata baru’  disamping menyambut hari lahir disana. Alhamdulillah saya memilih untuk menjalani RELEX SMILE Prof Muhaya. Kenikmatan tanpa rabun adalah yang terbaik untuk saya!

    Alamat Eye Centre:
    PROF MUHAYA EYE AND LASIK CENTRE,
    S 29, GROUND FLOOR PEARL AVENUE,
    JALAN PASIR EMAS, SG. CHUA,
    43000 KAJANG, SELANGOR
    Untuk keterangan lanjut sila hubungi 03-87410046/017-2682300.

     

     

     

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry