Featured

 
 

Recent Posts

  • Buku yang mengubah hidup saya

     

     

     

    1

    Rahsia.

    Secret.

    Buku yang mengubah hidup saya adalah SECRET.

    Bukan saya ingin berahsia tetapi tajuk buku ini ialah SECRET dan penulisnya ialah Rhonda Byrne.

    Penulisan buku ini adalah mengenai Daya Tarikan (Law Of Attraction). Saya mendapat tahu berkenaan buku ini setelah menonton Oprah.

    Saya membaca buku ini sekitar tahun 2009. Ia adalah masa ketika saya agak tertekan dengan pelbagai isu. Buku ini mengubah segalanya. Saya mula membaca buku-buku lain yang berkaitan untuk memahami konsep ini.

    Kenapa ia begitu menarik?

    Secret mengubah cara saya berfikir. Ia benar-benar mengubah hidup saya.

    Like Attracts Like.

    YouTube Preview Image

     

    Konsep Law Of Attraction ialah

    i. Kita dapat apa yang kita fikirkan, perbuatan dan perasaan.

    ii. Apa yang anda buat akan akan dapat kembali. Baik atau buruk. Tipu orang anda akan rugi balik. Marah orang anda akan kena marah kembali. Sedekah rezeki bertambah.

    iii.  Bersyukur. Nothing new can coming into your life unless you are grateful with what you already have.

    v. Kunci utama: FEEL GOOD.

    Saya dedikasikan entry berkenaan buku ini kerana saya telah dijemput oleh Perpustakaan Putrajaya.  Saya memang sukakan perpustakaan kerana ia tempat yang tenang dan penuh ilmu.

    Saya amat berfikiran positif walaupun kadang kala negatif juga. Biasalah kita kan manusia. Cubalah berfikiran positif.

    Saya suka berkongsi dengan peserta-peserta kursus konsep ini.

    Berminat menjemput saya hubungi  talian 0193290397 atau 0124733545 atau 0194432763

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     

     

     
  • ANDA TAK BERGAYA DAN KURANG YAKIN?

    Selalu rasa tak confident.

    • ·         Nak pergi event atau jalan-jalan pun tak tahu nak pakai baju apa?
    • ·         Tarasa orang lain stylo tapi anda tak.
    • ·         Bercakap dengan orang pun kadang-kadanag tak confident.
    • ·         Pakai rempuh je berkenaan etika dan protokol.
    • ·         Makan pun  confused nak guna peralatan yang mana!

     

    Kadang -kadang sangat down….

     

    • Anda hendak berjaya tetapi kurang keyakinan sebab IMEJ out!
    • Jika anda usahawan produk dah ada brand tetapi anda tiada brand!
    • Jika anda bekerja, susah hendak naik pangkat sebab orang tak perasan.
    • Semua orang yang berjaya ada AURA tersendiri, mereka anda BRANDING DIRI.

     

     

    BERUBAHLAH…

    Perubahan memerlukan sedikit langkah permulaan.

    Jom bersama di seminar BRANDING DIRI.

    Jom tambah baik diri dengan BRANDING DIRI ABC + LOA

     

    1. KENALI DIRI
    2. Appearance (Penampilan)
    3. Behaviour (Protokol/Etika)
    4. Communication (Komunikasi)

     

    A-           KENALI DIRI:-

     

    • Tips Bina Keyakinan Diri
    • Tarik Rezeki
    • Perhubungan
    • Jadi Diri Sendiri
    • Daya Tarikan/Law Of Attraction

     

    Appearance Penampilan:

    • ·         Etika pemakaian korporat majlis rasmi, separa rasmi dan tidak rasmi
    • ·         Pengurusan kebersihan badan seperti bau badan, rambut dan mulut
    • ·         Teknik pemilihan produk penjagaan kulit, rambut dan minyak wangi
    • ·         Pemilihan beg, kasut, jam dan pelbagai aksesori
    • ·         Tips memilih pakaian harian seperti pakaian lelaki dan wanita seperti suit, baju kurung, baju kebangsaan, jeans, skirt dan pakaian santai
    • ·         Pakaian mengikut bentuk badan
    • ·         Pemilihan warna yang bersesuaian dengan tona kulit
    • ·         Suai padan pakaian dan gaya
    • ·         Tips membeli pakaian

     

    B – Behaviour (Protokol/Etika)

    • ·        Protokol dan etika seharian
    • ·         Etika majlis dan  mesyuarat
    • ·         Etika Sosial dalam Perbualan
    • ·         Etika Makan
    • ·         Protokol korporat
    • ·         Pembentukan imej dan protokol korporat

     

    C- KOMUNIKASI

    • ·         Penggunaan kata gelaran
    • ·         Cara hilang gugup
    • ·         Komunikasi tak bosan

     

     

    BRANDING 1

    BRANDING 2

    BRANDING 3

    Ia akan dikendalikan oleh Hafiz Mustapha, perunding imej dan pemilik CuteCarry Sdn Bhd.  Kepakaran beliau telah  diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia dan menjawat jawatan sebagai Vice President, Federation Of Image Profesional Malaysia.  Beliau berpengalaman mengendalikan latihan untuk lebih berbelas ribu peserta.

    Bacalah beberapa testimoni ini.

    TESTIMONI BRANDING 1

    TESTIMONI BRANDING 2

    TESTIMONI BRANDING 3

     

     

     

     

    CONFIRM TAK BOSAN!!

    HARGA UNTUK KURSUS SEHARI INI IALAH RM199.

    TAPI

    JIKA ANDA

    BERDUA HANYA RM150 SEORANG

    BERTIGA HANYA  RM100 SEORANG

    Tawaran ini terhad untuk anda dan rakan-rakan sahaja.

    Whatapps dengan Kata Kunci BRANDING CUTECARRY

     

    CEPAT.. WHATAPPS / HUBUNGI   0193290397 SEKARANG..

    TARIKH: 15 MAY 2016 (AHAD) 9 PAGI HINGGA 5 PETANG

    TEMPAT: CUTECARRY ACADEMY, SERI KEMBANGAN.

    MURAH SANGAT!!!

    Semua orang sesuai hadir kursus ini daripada usahawan, pekerja swasta dan kerajaan, pelajar dan sesiapa sahaja yang ingin berubah!

    Cepat bertindak. Fast Action fast Result,

    Lagi sekali —->>> confirm kursus ini takkan boring!!!!!!

    Whatapps 0193290397 SEKARANG!!!!

    Layari cutecarry.com

    LO Kerajaan diterima.

     

     
  • Kenapa selalu tak cukup duit?


    Adakah anda selalu ditimpa nasib malang?
    Bila duit tidak mencukupi tiba-tiba kereta rosak.
    Bila sibuk tiba-tiba banyak lagi kerja datang.
    Bila tertekan dengan kerja balik rumah lagi tertekan dengan perangai ahli keluarga.

    Ini berkemungkinan berkait rapat dengan apa yang kita fikirkan.
    Jika kita berfikir duit tidak mencukupi, ia akan membawa kepada peristiwa duit tidak cukup.
    Apa yang berlaku didalam kehidupan seharian kita adalah berkait rapat dengan apa yang kita rasakan.
    Jika perasaan negatif sebab duit banyak habis, ini akan membawa kepada banyak lagi duit dikeluarkan.
    Gaji habis dan tiba-tiba datang pula bil tertunggak.
    Saya tahu bukan mudah untuk kita berfikiran positif jika duit dalam bank hanya ada RM2.83 (selepas tolak GST!).
    Duit adalah satu keperluan. Ia bukan kehendak.
    Walaubagaimanapun, jangan sekali-kali jadi hamba duit.
    Saya juga suka duit tetapi bukan terlalu obses.
    Kita perlu menyukai duit kerana jika kita suka ia akan datang kepada kita.
    Cara untuk memberi elemen positif jika terasa tiada duit ialah dengan BERSYUKUR.
    Sebenarnya bersyukur walaupun sedikit. Insyallah rezeki yang tidak disangka akan datang.
    Bersyukur bukan hanya keluar dari mulut tetapi perasaan. Lahirkan perasaan gembira dengan duit yang sedikit.
    Elakkan terlalu memikirkan tentang keadaan negatif ekonomi semasa, kenaikan harga barang, rasuah berleluasa atau matawang jatuh. Kita boleh ambil tahu tetapi jangan sampai ia menyebabkan kita sakit hati. Ia akan menyebabkan perasaan negatif dan duit akan menjauhi kita.

    Jika susah hendak gembira cuba bayangkan orang lain yang lebih teruk kedudukan kewangan.
    Mereka yang diberhentikan kerja serta merta, sekurang-kurangnya kita masih bekerja.
    Mereka yang langsung tiada job/business berbulan-bulan,sekurang-kurangnya kita masih ada job.
    Mereka yang kemalangan atau kecurian sehingga menyebabkan kerugian besar, sekurang-kurangnya kita masih ada sedikit harta.
    Pendatang asing yang meninggalkan keluarga kerana hendak mencari rezeki di negara kita.

    Jika bersyukur kita akan gembira. Perasaan gembira ini akan menyebabkan kita berasa amat berterima kasih dan positif.
    Seperti yang kita sedia maklum, bersedekah lah walaupun sedikit.
    Cuba amalkan perkara konsep ini dan lihatlah hasilnya.

    Jangan terlalu fikirkan benda yang kita tak suka kerana ia akan menyebabkan lebih banyak perkara yang kita benci berlaku pada kita.
    Focus on what you want not what you don’t want.

    Saya kongsi ilmu bersama dengan para delegasi di sesi LAW OF ATRRACTION (LOA).
    Tqvm Thomvell International.


    ps: Saya minat Madonna, dia banyak duit. LOL

     

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0124733545 atau 0194432763

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     
  • Tips mudah nampak lebih tinggi bila memakai baju kurung

     

    Jika ingin ilusi lebih tinggi, pastikan labuh baju berada di tempat yang sepatutnya.
    Jika rendah, jangan bawah lutut.

    Mudah kan itu antara adalah tips yang disampaikan ketika bersama DCA

    Siapa pernah dengar berkenaan satu jabatan kerajaan yang bernama DCA?

    DCA ialah singkatan kepada DEPARTMENT OF CIVIL AVIATION.

    Jika anda mengikuti perkembangan semasa terutamanya berkaitan dengan isu-isu penerbangan, nama DCA mungkin seakan ‘familiar’.

    CuteCarry telah diberi kesempatan untuk bersama dengan warga DCA, Puspanita Jabatan Penerbangan Awam.

    Bertuah rasanya bila dapat bersama mereka. Pelbagai ilmu baru telah dicapai.

     

    Terima kasih.

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, perhubungan awam, etiket, penganjuran majlis, motivasi, Neuro Linguistic Programming (NLP), team building, 5s, EKSA dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0124733545 atau 0194432763

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     
  • Tanda-tanda awal Stroke haba yang boleh membawa maut!

    Panasnya Perlis. Itu sahaja yang saya mampu katakan ketika berada di Perlis untuk mengendalikan kursus di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin.  Kala ini mungkin ada diantara kita yang mengadu dijangkiti pelbagai penyakit ketika cuaca panas ini. Izinkan saya berkongsi pengalaman bila rakan saya diserang stroke haba. Panas-panas ni teringat satu peristiwa.

    Ia berlaku ketika kami bercuti di India yang ketika itu didalam musim panas. Hari pertama menjejaki Incredible India memang saya amat teruja. Maklumlah saya ini peminat sejarah dan disini terlalu banyak sejarah yang membuatkan saya terlebih gembira. Kami berjalan disekitar Delhi (di sini ada New Delhi dan Old Delhi) didalam cuaca panas. Sehari suntuk berada didalam cuaca panas dan rakan saya mengadu sakit kepala ketika kami sampai di hotel.

    Ingatkan ia hanya sakit kepala biasa dan mungkin tidur dapat menghilangkan sakit kepala tersebut. Malangnya sekitar jam 3 pagi rakan saya mengejutkan saya  dan mengadu dia mengalami sakit kepala melampau seperti migrain. Badan beliau telah mula berpeluh dan suhu badan panas seperti orang demam.  Saya memberi dia panadol tetapi ia tidak memberikan kesan. Doktor segera di hubungi dan sementara menunggu doktor datang ia adalah antara setengah jam paling lama dalam hidup saya. Saya mengambil tuala panas dan meletakkan diatas kepalanya.

    Dia seakan-akan ingin tidur tetapi saya risau dan cuba berbual dengannya dan antara dialog saya ialah:-

    ” Jangan mati dulu, kita tak pergi Taj Mahal lagi”

    Itu adalah lawak (lawak kasar) untuk buat kawan saya ketawa. Pheww….lega kerana dia ketawa. Jika dia tidak ketawa memang satu perkara buruk  berlaku.

    Doktor sampai dan menyatakan bahawa kawan saya mengalami heat stroke dan jika dibiarkan mungkin boleh membawa maut.

    Jika ada diantara anda mengalami simpton diatas atau badan berpeluh, jantung berdegup dengan cepat dan keletihan melampau segeralah masuk ke dalam bilik atau kawasan sejuk yang mempunyai penghawa dingin. Jumpa doktor secepat mungkin. Basahkan kepala dengan air sejuk dan cuba rehatkan diri. Stroke haba amat bahaya!

    Walaubagaimanapun, saya masih sihat ketika berada di Perlis. Terima kasih semua warga Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin kerana melayan saya dengan baik. Siap ada banner besar lagi.

    Saya disini selama dua hari untuk kursus

    Grooming untuk pelajar Diploma Setiausaha Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Perlis.
    Thank you very much girls and a boy.

    Seminar Pengukuhan Personaliti dan Pemantapan Prestasi

    Wearing stripe Jean Paul Gaultier x Target from Melbourne.

     

     

     

    Ingin menganjurkan kursus ditempat anda?  Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

    Hubungi  talian 0193290397 atau 0124733545 atau 0194432763

    Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

     

    ps: Rakan saya masih hidup sihat walafiat sehingga sekarang. Kami ke Taj Mahal. Best.

    CuteCarry di Taj Mahal. Rakan saya yang kena heat stroke tu tolong snap gambar ni.

     

     

     

     
  • SEHARI DAH PANDAI MAKE UP

    Poster (Landscape)

    Sis nak tak PANDAI belajar make up dalam sehari je?

    Bila dah make up barulah rasa confident pergi office, orang kahwin dan jalan-jalan shopping. Suami or boyfriend pun mesti seronok jika isteri cantik.

    Sebenarnya bukan susah sangat nak mekap. Sila baca sampai habis ya.

    Jika sis jenis yang selalu sibuk sampai takde masa nak mekap, tak reti nak make up, nak pilih foundation pun confuse atau terasa make up tu susah datang course ni.

    Kelas ni sis akan belajar

    • Teknik make up pantas atau 5 minit make up supaya sis boleh make up cepat pagi-pagi atau lepas solat atau
    • Make up dinner supaya jangan jadi macam hantu Kak Limah pi dinner.
    • Tips bentuk kening tanpa mencabut bulu kening kepada sis yang tak mau cabut kening
    • Analisa warna kulit supaya sis tak salah pilih make up dan tudung
    • Pemilhan eye shadow dan foundation berdasarkan pada tona kulit supaya muka tak bercapuk macam pakai bedak sejuk.
    • Tips soleken tidak pecah supaya make up tahan lama
    • Solekan glowing effects supaya sis boleh secantik pelakon-pelakon drama waktu petang or maghrib tu
    • Tips memakai bulu mata supaya tak jadi macam Big Bird Sesame Street
    • Tips kuruskan muka melalui make up untuk sis yang terasa muka gemuk sebab badan dah sado.

    Ada lagi.. kursus ini sis akan dapat:-
    Nota make up
    Hijab styling
    Tona kain yang bersesuai dengan warna kulit
    Makanan dan minuman.

    Sapa yang ajar?
    Kursus yang akan dikendalikan oleh Kak Naza, make up artist yang dah make up ramai selebriti dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia sebagai Tenaga Pengajar Bertauliah.
    Kak Naza dah mengajar di berpuluh-puluh agensi kerajaan dan swasta dan berpengalaman dekat nak 20 tahun dalam dunia make up.
    Jangan risau. Dia memang mahir. Tak paham boleh tanya sampai mahir.

    Kursus pada 1 Mei 2016 di Akademi CuteCarry, Seri Kembangan.
    9 to 3 petang
    CUMA BAYAR RM99!
    Murah sangat.
    Whatapps 0173710572 atau 0124733545

    812541476

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry