Featured

 
 

Recent Posts

  • BENGKEL MAKE UP CUTECARRY

    Saya terfikir hendak mengadakan kelas make up bukan hanya kerana untung. Faktor lain ialah bila mengenangkan ramai perempuan yang tak mahir make up. Saya selalu tanya pada peserta ketika sesi kursus yang dianjurkan kenapa tak make up dan majoriti jawapan mereka ialah TAK TAHU nak make up. So, saya ambil keputusan bergabung dengan associate trainer saya ialah Kak Naza untuk mengendalikan Bengkel MAKE UP CUTECARRY pada tahun lepas. Hasilnya sambutan yang diterima amat menggalakkan.

    BACA SAMPAI HABIS … ada diskaun untuk mereka yang pernah menghadiri kursus CuteCarry.

    Kelas Make Up CuteCarry
    Colour You Beautiful
    ————–


    Pada tahun lepas, sambutan yang diterima amat menggalakkan dan membuatkan kami membawa kembali Kelas Praktikal Make Up Colour You Beautiful.
    Kelebihan kursus Make Up Colour You Beautiful ialah:-

    1. Belajar ilmu praktikal make up daripada pakar make up yang berpengalaman make up selebriti tanah air.
    2. Analisis Warna Kulit untuk memilih warna solekan dan pakaian yang bersesuaian
    3. Peralatan Make Up disediakan
    4. Belajar cara berpakaian yang bersesuaian dengan bentuk badan
    5. Teknik lilitan hijab
    6. Teknik membentuk Keyakinan Diri
    7. Anda make up muka sendiri dengan dibantu oleh tenaga pengajar.

    Peserta juga akan mendapat ilmu
    1. Tips penjagaan kulit
    2. Teknik pemilihan foundation
    3. Make Up 10 minit ke Pejabat
    4. Make Up dinner/ bertunang dan pengantin
    5. Teknik make up mata
    6. Teknik make up Glowing dan nude
    7. Teknik membentuk dan merapi kening tanpa cabut atau cukur
    8. Teknik Solekan Kekal lama
    9. Teknik beli make up.

    Peserta juga akan menjadi Ahli Group Whatapps Kelas Solekan. Boleh dapat banyak tips daripada ahli-ahli lain.

    ANDA BOLEH TENGOK HASIL KERJA KAK NAZA dan suasana didalam bengkel anjuran beliau.


    Siapa yang patut hadir kursus ini?
    1. Anda yang ingin tampil jelita dan menawan
    2. Anda yang ZERO didalam make up.
    3. Anda yang sudah berpengalaman dalam bidang make up
    4. Pegawai dan Kakitangan yang ingin tampil anggun di pejabat
    5. Isteri yang ingin suami bangga kerana pandai menjaga diri.
    6. Anda yang ingin membuat duit dengan menjadi make up artist
    7. Anda yang ingin mencari fesyen shawl/hijab yang bersesuaian dengan muka
    8. Anda yang ingin nampak kurus dengan pakaian.
    9. Anda yang kurang keyakinan diri

    Kursus ini dikendalikan oleh Kak Naza, seorang yang telah berpengalaman selama 20 tahun didalam bidang make up. Dia juga aktif didalam manata rias selebriti tanah air, model cat walk, model majalah juga make up dinner dan pengantin.

    Jika anda tidak menuntut ilmu sampai bila-bila pun diri tidak akan maju. Sampai bila nak rasa rendah diri dengan tiada make up atau foudation bercabuk dengan warna lipstick tak sesuai?
    ….
    Sudah ramai yang berjaya mengubah imej selepas mengikuti kursus ini.
    Masa berlalu dan anda kena bertindak pantas.
    Mulakan langkah anda menuju kejayaan dengan mendaftarkan diri di dalam kelas ini.
    Hubungi 0193290397

    Kursus ini telah mengubah ramai orang.

    Tarikh: 28 JANUARI 2017 (SABTU) 9am-4pm
    Lokasi: CuteCarry Academy
    Pelaburan: RM299 (bayar sebelum 25hb Jan atau anda bekas peserta CuteCarry diskaun 10%..).

    Bertindak sekarang. Tempat amat terhad iaitu sekitar 30 orang sahaja.
    Whatsapp untuk menempah tempat anda.

    Jika anda berhajat untuk mendapatkan perkhidmatan Kak Naza untuk solekan pengantin/tuning/ dinner juga boleh hubungi nombor diatas. Harga terbaik menanti anda.

     
  • TAHUN BARU DI MEKAH

    Selamat Tahun Baru sekali lagi diucapkan kepada semua.

    Saya baru kembali daripada mengerjakan umrah di Tanah Suci. Banyak pengalaman yang saya dapat kali ini kerana setiap kali kita ke sana, pengalaman baru akan diperolehi. Setiap tahun saya akan cuba untuk kembali ke Haram kerana ia tempat yang amat positif.

    Saya dah buat list apa yang saya hendak di tahun 2017 dibuat depan kaabah.
    Tahun lepas pun saya buat di Tanah Suci. Sebab tu saya cuba buat umrah every year awal or akhir tahun sebab nak buat benda ni.
    Alhamdulillah tercapai senarai yg saya nak.
    Senarai ini melibatkan semua daripada business sehingga berat badan! (No 1 semestinya target sales tahun 2017)
    I am not religious or pious so don’t expect me to nasihat dengan hadis segala. But I believe we must have target and be positive.
    Jangan terlalu pedulikan kata-kata orang lain ye.
    Uols dah buat ke senarai yang dikehendaki?
    Tak kisah lah uols nak buat benda ni di mana pun, di Starbucks ke, KFC, dalam Restoran Mamak atau ruang tamu rumah atau atas toto narita uols, kena buat jika ada cita-cita.
    So what are you waiting for.. start writing lah..

    Saya doakan anda semua KAYA dan BERJAYA di tahun 2017.

    Three consecutive year. Three poses. Same spot. The historic Jabal Uhud.
    I am a happy guy.
    Positive and you’ll go further.

    Pengalaman kali ini? Nasib baik tak lupa nak cerita….

     

    UJIAN DI TANAH SUCI
    —-
    Ini bukan cerita macam Mastika ye. Lol.
    Ujian kali ini ialah KASUT. Buat julung kalinya dalam sejarah saya beberapa kali pi umrah kasut hilang..
    Bukan sekali tetapi TIGA KALI.
    Kasut pertama ialah studded enrico Cavalli sandals .. (ohhhhh.. sabar… sabar..)
    Kasut kedua sandal 20 riyal, kemudian ia hilang secara misteri..
    Kasut ketiga saya beli lagi sandal 20 riyal, tetapi ia hilang lagi..
    Akhirnya saya beli selipar kuning yg dipakai dlm gambar harga 10 riyal (around RM11 lah) dan ia kekal hingga kini. Ia keras tapi I boleh jalan lagi.
    Takpe ujian, orang lain lagi hebat. Be positive.. maybe nanti saya boleh beli boot Pucci ataupun Yeezy Boost 350V2 dengan diskaun 70% lepas ni..
    Amin…(positif sambal makan aiskrim depan Masjidil Haram)ps: saya kurang suka bawa kasut dlm masjid bila ragu kesuciannya..

    Jika nak book CuteCarry boleh hubungi 0193290397 cutecarry@yahoo.com atau training@cutecarry.com

     

    Banyak yang saya ingin capai di tahun 2017. Cita-cita terlalu besar dan ini memerlukan pengorbanan dan fokus. Moga saya dan anda dapat fokus dan tidak mudah berputus asa.


     

     

    Kelas Make Up Colour You Beautiful
    ————–


    Pada tahun lepas, sambutan yang diterima amat menggalakkan dan membuatkan kami membawa kembali Kelas Praktikal Make Up Colour You Beautiful.
    Kelebihan kursus Make Up Colour You Beautiful ialah:-

    1. Belajar ilmu praktikal make up daripada pakar make up yang berpengalaman make up selebriti tanah air.
    2. Analisis Warna Kulit untuk memilih warna solekan dan pakaian yang bersesuaian
    3. Peralatan Make Up disediakan
    4. Belajar cara berpakaian yang bersesuaian dengan bentuk badan
    5. Teknik lilitan hijab
    6. Teknik membentuk Keyakinan Diri
    7. Anda make up muka sendiri dengan dibantu oleh tenaga pengajar.

    Peserta juga akan mendapat ilmu
    1. Tips penjagaan kulit
    2. Teknik pemilihan foundation
    3. Make Up 10 minit ke Pejabat
    4. Make Up dinner/ bertunang dan pengantin
    5. Teknik make up mata
    6. Teknik make up Glowing dan nude
    7. Teknik membentuk dan merapi kening tanpa cabut atau cukur
    8. Teknik Solekan Kekal lama
    9. Teknik beli make up.

    Peserta juga akan menjadi Ahli Group Whatapps Kelas Solekan. Boleh dapat banyak tips daripada ahli-ahli lain.


    Siapa yang patut hadir kursus ini?
    1. Anda yang ingin tampil jelita dan menawan
    2. Anda yang ZERO didalam make up.
    3. Anda yang sudah berpengalaman dalam bidang make up
    4. Pegawai dan Kakitangan yang ingin tampil anggun di pejabat
    5. Isteri yang ingin suami bangga kerana pandai menjaga diri.
    6. Anda yang ingin membuat duit dengan menjadi make up artist
    7. Anda yang ingin mencari fesyen shawl/hijab yang bersesuaian dengan muka
    8. Anda yang ingin nampak kurus dengan pakaian.
    9. Anda yang kurang keyakinan diri

    Kursus ini dikendalikan oleh Kak Naza, seorang yang telah berpengalaman selama 20 tahun didalam bidang make up. Dia juga aktif didalam manata rias selebriti tanah air, model cat walk, model majalah juga make up dinner dan pengantin.

    Jika anda tidak menuntut ilmu sampai bila-bila pun diri tidak akan maju. Sampai bila nak rasa rendah diri dengan tiada make up atau foudation bercabuk dengan warna lipstick tak sesuai?
    ….
    Sudah ramai yang berjaya mengubah imej selepas mengikuti kursus ini.
    Masa berlalu dan anda kena bertindak pantas.
    Mulakan langkah anda menuju kejayaan dengan mendaftarkan diri di dalam kelas ini.
    Hubungi  0193290397 atau 0193376807

    Lokasi: CuteCarry Academy Seri Kembangan

    Sijil disediakan.

    Kursus ini telah mengubah ramai orang.

    Bertindak sekarang. Tempat amat terhad iaitu sekitar 30 orang sahaja.
    Whatsapp untuk menempah tempat anda.

    Jika anda berhajat untuk mendapatkan perkhidmatan Kak Naza untuk solekan pengantin/tuning/ dinner juga boleh hubungi nombor diatas. Harga terbaik menanti anda.

     

     
  • WARNA HIJAU DIJANGKA HIT TAHUN 2017

     

    Antara soalan yang kerap ditanya pada saya akhir-akhir ini ialah apakah warna yang akan IN atau INTREND pada tahun 2017.


    Jawapan saya ialah saya kemungkinan warna earth tone dan juga HIJAU.
    Warna ini dijangka hit sebab bila dilihat pada trend runway yang dipersembahkan pada 2016 banyak warna hijau seperti di Balmain dan Marc Jacobs. Warna hijau yang saya maksudkan ialah seperti mossy, kale dan juga mungkin emerald atau jade.
    Persoalannya bagaimana ingin memakai warna hijau sebab warna ni tak sesuai dengan kulit uols. Disini saya bagi beberapa tips untuk anda pakai warna ini.

    Masukkan unsur hijau
    Jika takut sangat nak pakai hijau tetapi hendak ikut trend, cuba masukkan sedikit elemen hijau seperti aksesori seperti beg dan kasut. Jangan pakai apa-apa warna hijau untuk helaian yang dekat dengan muka anda.

    Padankan dengan warna asas seperti putih dan hitam
    Hijau can be a lil bit tricky. Kalau salah mix and match akan nampak buruk dan kesimpulannya catastrophe (malapetaka sangat). Padankan hijau dengan warna hitam, gelap atau putih.

    Jangan takut hijau
    Kalau tak elok pun, orang yang tengok takkan muntah hijau tau. So, janganlah takut untuk menggayakan warna hijau.

     

    Terima kasih kepada Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam kerana telah menjemput CuteCarry untuk mengendalikan kursus kepada empat kumpulan.

     

    Sebenarnya CuteCarry beli warna hijau ini hanya untuk posting ini. Gigih tak? Selepas job REBRANDING untuk Agrobazaar Singapore, terus pi beli baju Zara ini di Orchard Road. Thank you orang Singapore kerana percaya dengan perkhidmatan CuteCarry. Tahun 2016 ini sangat penat kerana memenuhi jemputan mengendalikan ceramah, latihan, kursus dan jobs di seluruh negara. Alhamdulillah juga kerana berjaya tempuhi pasaran luar negara.

    YES… I am going global. Till next post.

    HAPPY NEW YEAR 2017.

     

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry? Rancang kursus anda di tahun  2017.

    Modul boleh diubah mengikut keperluan pelanggan,

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     
  • Tips pakai Kebaya 2017

    Kebaya dijangka akan menjadi trend pada tahun 2017.

    Bila saya keluarkan statement trend ramai yang cakap kebaya memang orang pakai pun. Biar saya beri penerangan kakak..

    Trend bermaksud ia akan menjadi ikutan. Memang lah orang pakai kebaya sepanjang masa tetapi ia mula menjadi ikutan ramai  dan ia bermakna ia ada pengikut. Contohnya ada fesyen yang orang pakai sepanjang tahun tetapi tiba-tiba ia trend, seperti warna ungu. Ingat tak dulu bila warna ungu jadi sangat trend atau ‘in’. Warna ungu memanglah dipakai sejak beribu tahun dahulu tetapi ia jadi popular dan trend bila artis dan designer memakai warna ungu. Harap faham je kakak. Dunia style dan fesyen ini agak lain sikit.

    So adakah anda sudah bersedia untuk memakai kebaya? Ramai yang tanya saya mereka nak pakai kebaya tapi takut.sebab badan dah macam di pam-pam. Tapi saya kata of course you can wear kebaya cuma kena tahu sikit tips. Boleh guna tips mudah dibawah:-
    1. Perut buncit
    Kebaya lama atau jenis longgar tu paling cantik. Dart adalah dibahagian belakang
    2. Punggung besar
    Saya cadangkan juga guna kebaya lama tapi dart dibahagian depan.
    3. Pendek
    Pastikan labuh kebaya atas sikit daripada lutut dan bawah punggung . Kain daripada corak sama untuk top kebaya sama dengan kain. (contoh gambar no 3)
    4. Kecil (petite)
    Kebaya nyonya buat anda nampak very glam
    5. Badan besar (big frame)
    Cuba pakai kebarung tapi dengan pesak gantung.

    Ini adalah sebahagian tips ringkas dan mudah. Apa yang penting adalah anda kena cuba dulu baru tahu mana jenis kebaya yang sesuai. Jika ada soalan tentang gaya atau imej boleh komen di bawah.
    Jangan lupa share atau tag kawan-kawan ye. Sharing is caring.
    Ps: tak lama lagi buku saya akan diterbitkan. Tunggu ye.

     

    CuteCarry juga amat bertuah kerana dapat share banyak tips bila mengendalikan kursus di seluruh negara. Penat mengembara tetapi puas. Tahun 2016 memang amat memenatkan kerana dijemput mengendalikan kursus.

    HAPPY SUNDAY WITH PETRONAS BINTULU.
    Tqvm for the second invitation this year. Next year katanya nak buat lagi dengan CuteCarry..

    komitmen tetap diteruskan. Hari ini saya bersama Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) untuk mengendalikam seminar Protokol & Etket

     

    Komen terbaik daripada APMM.

    Cantik dan hensem tak mereka?

    JPM memang selalu tak lupa CuteCarry jika ada seminar. Selalu sangat jemput. Appreciate much and I love uols semua 1000 times.

    Saya bersama Jabatan Perdana Menteri untuk kendali Bengkel Perhubungan Media dan Pengurusan Pelanggan. Peserta adalah PRO dan mereka yg terlibat dengan pengurusan pelanggan.

    Feels like home..
    saya lama kerja di public relations field & I can relate!

    You know they love you when you received a box of chocolates after your talk.. tqvm urusetia. JPM memang selalu tak lupa CuteCarry jika ada seminar. Selalu sangat jemput. Appreciate much and I love uols semua 1000 times.

    Cutecarry in Kluang to conduct 2 days seminar for Hospital Enche’ Besar Hajhah Kalsom, Kluang. Dah kali ketiga saya dijemput ke sini.. Kursus Law of Attraction ialah untuk membina semangat dan aura positif.
    Law of Attraction & Make up Class yang dikendalikan oleh team CuteCarry.

    Seminar Transformasi Kerjaya by CuteCarry.
    Yayasan Pembangunan Ekonomi Malaysia (YAPEIM)

    Bahagian Perkhidmata Farmasi Selangor.
    Branding & Law of Attraction.
    Thank you very much.

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry? Rancang kursus anda di tahun  2017.

    Kursus yang ditawarkan adalah secara menyeluruh.  Kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus PEMBANGUNAN DIRI, IMEJ, PROTOKOL, MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

    Modul boleh diubah mengikut keperluan pelanggan,

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     

     
  • TIPS SEBELUM BERHENTI KERJA BUAT BUSINESS

    Senarai syarikat yang mendapatkan perkhidmatan daripada CuteCarry menjangkau lebih ratusan agensi. Satu pencapaian yang membuatkan saya bersyukur bila mengenangkan permulaan syarikat beberapa tahun dahulu. Saya seorang pegawai kerajaan atau lebih spesifik jawatan saya Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD).  Gred saya ketika meletakkan jawatan adalah M48 yang bolehlah dianggap senior . Keputusan saya memberikan kejutan kepada semua. Banyak tentangan, banyak sceptical, banyak komen. Tetapi saya berpegang kepada satu prinsip iaitu minat saya terhadap business, kejar cita-cita dan rezeki berada di mana-mana.

    Ramai yang teringin buat business tetapi masih ragu-ragu dan hilang arah. Disini saya bagi beberapa tips sebelum berhenti kerja.

    1. Buat business secara part time

    Ini adalah untuk menunjukkan adakah anda sesuai untuk berniaga atau tidak. Saya telah memulakan perniagaan sejak tahun pertama saya bekerja sebagai PTD. Macam-macam business saya buat. Banyak yang gagal. Akhirnya business konsultan yang berjaya.   Tetapi perlu diingatkan  JANGAN ABAIKAN kerja hakiki anda semata-mata untuk berniaga. Rezeki tak berkat tu. Jika anda memberi alasan tiada masa nak berniaga disebabkan sibuk tuntutan kerja, mungkin business tak sesuai dengan anda.

    2.  Tuntut ilmu

    Rajinlah beli buku business dan hadiri kursus. Jangan kedekut duit. Peniaga memerlukan ilmu. Ramai yang gagal disebabkan oleh tiada ilmu. Buat business tanpa ilmu umpama bersedia membunuh diri. Antara kelas terawal saya hadiri ialah anjuran Jutawan Internet Irfan Khairi.

    3. Jadi bos dan jadi kuli

    Cuba buat semuanya sendiri. Diawal perniagaaan saya buat semua sendiri, daripada buat sebutharga, akaun, kendali ceramah sehingga hantar invoice. Tidur pun tak cukup. Tetapi Jika anda mampu buat semua kerja maknanya anda sudah bersedia untuk berniaga sepenuh masa. Ini juga melatih untuk anda faham lebih mendalam mengenai business. Saya hanya ambil pekerja setelah beberapa tahun mengendalikan business sepenuh masa.

    4. Duit simpanan sekurang-kurang setahun gaji

    Ini adalah supaya jika berlaku sesuatu yang kurang diingini waktu business nanti, anda akan ada back up. Lagi banyak simpanan lagi bagus.

    5.  Cuti tanpa gaji

    Cuba try test power. Jika polisi organisasi membenarkan anda cuti tanpa gaji, gunakan kesempatan ini.

    6. Jangan ambil pinjaman

    Pinjaman perniagaan boleh menjadi pembunuh untuk peniaga baru. Elakkan juga membeli rumah atau kereta baru. Cuba gunakan apa yang anda. Jika business dan kukuh, barulah ambil pinjaman.

    7. Yakin dan positif

    Busines terlalu banyak dugaan. Jika sewaktu bekerja dulu, takde duit boleh minta daripada Bahagian Kewangan tetapi sekarang jika tiada sale boleh hidup tak keruan. Jaga emosi dan jaga sikap.

     

    Adakah anda bersedia untuk berhenti kerja dan terjun dalam dunia business?

    Insyallah anda boleh.

    Bekerja didalam bidang ini membolehkan saya berjumpa dengan pelbagai golongan. Terbaru saya telah mengendalikan seminar IMAGE, PROTOCOL & MOTIVATION untuk para hakim, majistret, pegawai dan kakitangan untuk Mahkamah Rayuan (Palace of Justice), Putrajaya.

    Selfie !!!
    Suka dengan dialog Ibu Mertuaku..
    Siapa dia kassim selamat? Lawyer, majistret..
    Hari ni I bersama dengan lawyer dan majistret..

     

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry? Rancang kursus anda di tahun  2017.

    Kursus yang ditawarkan adalah secara menyeluruh.  Kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus PEMBANGUNAN DIRI, IMEJ, PROTOKOL, MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

    Modul boleh diubah mengikut keperluan pelanggan,

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     

     
  • Ada bajet lebih ke akhir tahun ni?

    a1

    Itu adalah soalan paling popular pada tahun 2016. Saat negara cenderung kearah kemelesatan ekonomi, lontaran soalan ini  sebelum memulakan sesuatu.  Ekonomi membuatkan ramai yang resah gelisah. Ia juga membuatkan segala perancangan yang direncanakan terbantut.

    Bajet juga membuatkan kita berfikiran negatif. Tiada bajet terus semua kerja tak jalan. Berterusan berfikiran negatif akan menyebabkan apa yang kita risaukan akan jadi lebih teruk.  Apa yang kita fikirkan itu yang kita akan dapat. Saya juga mengalami perkara yang sama, bukanna sekali tetapi beberapa kali. Peristiwa yang paling terkesan ialah tahun ini. Pada bulan Januari saya berasa amat positif untuk menghadapi tahun 2016. Walaubagaimanapun, beberapa bulan selepas itu saya bertukar negatif . Terlalu banyak berita dan laporan mengenai kejatuhan ekonomi yang saya baca. Akibatnya, pada bulan Mac jualan syarikat saya jatuh merudum.

    Mujurlah saya sempat sedar dan mula mengubah cara saya berfikir. Fikiran ditanam dengan perkataan rezeki bukan datang daripada manusia tetapi dari Yang Maha Esa. Saya cuba mengurangkan membaca berita semasa samada melalui media sosial atau surat khabar. Berita negatif menyebabkan saya lagi negatif.

    Hasilkan pada bulan April, jualan mula menunjukkan peningkatan. Setiap bulan ada peningkatan dan hasilnya pada tahun ini jumlah jualan terkumpul adalah yang terbaik sejak CuteCarry Sdn Bhd ditubuhkan.

    Begitulah kuasa berfikiran positif. Saya selalu menekankan perkara ini jika mengendalikan kursus di serata Malaysia. If all else fails, just think positive!

    Beberapa teknik yang saya gunakan untuk mencapai matlamat ini. Ia terungkai didalam teknik Law of Attraction. Ia boleh digunakan untuk kewangan, kerjaya, perhubungan, keluarga dan semua aspek kehidupan. Tambahan pula kita akan menghadapi 2017. Ingat jangan fikir anda akan lebih susah atau barang akan naik kerana jika anda berfikir sedemikian, ia akan berlaku.

    Jika department atau agensi anda ada lagi bajet lebih, apa kata anda jemput saya untuk kendali kursus. Saya akan menyediakan peserta untuk menghadapi 2017. Ia menjadi lebih mudah jika kita tahu tekniknya. Jika asyik berfikiran negatif, satu organisai menerima akibatnya.

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Kursus bukan sahaja didalam bidang imej, penampilan, protokol dan komunikasi tetapi pada tahun ini kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus PEMBANGUNAN DIRI, IMEJ, PROTOKOL, MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

    Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

    CuteCarry telah mengendalikan kursus yang sibuk diseluruh negara. Hendak rehat pun tak sempat.

    1

     

    24

     

     

    Seminar Stress & Masa kendalian CuteCarry untuk Fakulti Ekonomi & Pengurusan (FEP) .

    5

    6

     

    8

    10

     

    11

    12

    13

     

    1

    2

    3

    4

    BAHAGIAN PERKHIDMATAN FARMASI SELANGOR

    1

     

    1

     

    1

    Pemantapan Imej Profesional CIDB Terengganu bersama CuteCarry.

    1

    IMAGE ABCD with CuteCarry for Maktab Latihan Tentera Darat Port Dickson

    1

    234

    1

    40 orang hadir di kursus CuteCarry..
    Bestlah orang Sarawak!!

     

    1

    Institute for Medical Research (IMR) Rebranding Course.

    1

    Thank you MARA. I am honoured to be given big responsibity to conduct Customer Service for MARA Entrepreneurs.

    1

    2

    Thank you JPA for having me to conduct this programme.
    Talent X. High achievers in public sector.
    Peserta adalah pegawai muda gred 41 to 44 pelbagai skim daripada PTD sehingga peguam yang terpilih menyertai Talent X
    Saya berasa gembira berkongsi ilmu, pengalaman dan tips bersama mereka.

    1

    1

    1

    Transformasi Kerjaya bersama YAPEIM.

    1

    Doktor dan pengamal perubatan. Itulah peserta saya di seminar Bahagian Pembangunan Kesihatan Keluarga.

    1

    2

    CuteCarry in Penang to conduct Training Marketing Strategy seminar for Institut Pengurusan dan Integriti Negeri Kedah (INSPIN).

    1

    2

    1

    Me with Bunch of roses .. CuteCarry di Auditorium Hospital Ampang untuk kendali Program Gol & Gincu anjuran Puspanita Hospital Ampang.
    Bestnya dengan nurses, admin staff dan pegawai-pegawai semua.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     
 
 
 
 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry