• Jutawan Bola: Gaji pemain bola Safee Sali RM118,000 sebulan

    Pernah tak waktu dulu-dulu bila asyik hendak main bola ke badminton ke, mak kita akan cakap “asyik main bola je,belajar sikit”.

    image from gilerkentang.com

    Tone parents kita mungkin akan berubah bila gaji pemain bolasepak Malaysia Safee Sali bersama kelab Pelita Jaya Indonesia berjumlah RM118,00o per month!!! Dalam tidak sampai setahun, dia akan jadi millionaire. Faedah lain ialah  match bonus package, a house and a car with a personal driver. Safee’s taxes will be paid by the club, as well as any travelling expenses to Kuala Lumpur.

    Pic from nst.com.my

    Can you imagine? Dulu asyik dengar millionaire sportsmen daripada oversea sahaja tetapi sekarang orang Malaysia pun boleh mencapainya. Jika anda ada passion terhadap kerja anda,semua boleh dilakukan, termasuk mendapat jutaan ringgit. Safee baru berumur 28 tahun dan bila dia dah berusia 30an,duit dia mesti dah berjuta-juta lemon!

    Jika asyik berangan je  tanpa ada usaha…maknanya anda akan terus berangan jelah sampai tua!!

    You go bro.. you are my inspiration!

     

    Try to find anything that is sporty,but this is the closest I can get!!  ok.i KNOW NOT SPORTY AT ALL!!! Hoodie: Liz Clairborne,  collared t-shirt-Zara, jeans- beli kat US kut, tak ingat dah,.no brand.

    YouTube Preview Image

    For muslim,dhuha always work!!!

     
  • Advertorial: Mari Sertai Pertandingan Fotografi Tahun Baru Cina Petronas

    Ini adalah gambar CuteCarry untuk meraikan Tahun Baru Cina. Mungkin tiada yang menarik berkenaan dengar gambar ini (hanya pakai rantai Thomas Sabo Dragon sahaja!) tetapi sudah cukup untuk menyertai Pertandingan Fotografi Reimagining Energy™, ( kolaborasi bersama Leica Camera AG ).

    Apa yang anda perlu lakukan ialah snap gambar-gambar yang menggambarkan dan bertemakan tahun baru cina, apa sahaja..daripada orang ramai sedang shopping untuk tahun baru cina, tanglung yang cantik, tarian singa atau pun anda memakai cheongsam. Snap gambar anda cantek-cantek, well..I am not really a technical person when it comes to photography but I know you can do better than me.  Jika gambar anda terpilih, anda akan menang hadiah dan gambar akan dipamerkan di Galeri Petronas!! cool kan?

    Click here for details

    Mari kita tengok iklan Petronas  ini…

    YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

     

     

     

     
  • Advertorial: Penghawa dingin Fujiaire yang cute dan stylo!

    Cuaca yang nyaman dan sejuk memang menjadi pilihan CuteCarry. Jika orang lain sibuk-sibuk sakit hati bila cuaca mendung dan rasa mood tidak menentu, CuteCarr y rasa gembira sebab itu adalah hari yang mendung adalah hari yang sejuk!

    Jika hendak berehat pun CuteCarry cari kawasan yang sejuk dan nyaman. Bukan TERLALU sejuk seperti yang CuteCarry pernah alami semasa di Minnesota, USA yang kesejukkannya mencapai -17. It was so damn damn cold I couldn’t take it anymore. Looks can be deceiving too,like yeah, the snow looks picture perfect but the negative temperature? You do not want to feel it!

    Tetapi CuteCarry paling suka tempat yang tidak terlalu sejuk seperti di negara kita, seperti Amsterdam dan London di musim bunga ataupun di tempat kita sendiri iaitu Fraser Hills. Suasana yang sejuk akan menyebabkan mood akan baik dan seterusnya prestasi kerja akan meningkat.  Tidur pun akan lebih nyenyak jika suasana sejuk.

    CuteCarry di Cameron Highlands

    CuteCarry juga rasa tidak perlu pergi jauh-jauh, di Cameron highlands pun boleh menikamati suasana yang segar . Cuma adakah anda perasan yang kadang-kadang cuaca di Cameron Highlands juga boleh menjadi panas. Tahukah juga tiada penghawa dingin di hotel-hotel di Cameron Highland?

    Satu cadangan bernas daripada CuteCarry, apa kata semua hotel-hotel di Cameron Highlands memasang penghawa dingin Fujiaire?

    Kita memerlukan penghawa dingin yang dapat menjadikan rumah kita sesejuk dan nyaman seperti di hutan-hutan Cameron Highlands  (bila musim sejuk) dan Fujiaire adalah pilihan yang paling sesuai.

    Bukan sahaja Fujiaire ini sangat cute tetapi ia ada 3 TAHUN WARRANTY. So, janganlah risau sebab tiga tahun tu jangka masa yang lama! Jaminan itu bukan hanya untuk compressor tetapi keseluruhan indoor unit!

    Remember this important point:- -Fujiaire offers three-year FULL BODY warranty programme (the aircond unit and compressor). Ada tak air conds yang yang sanat berkualiti tetapi ada WARRANTY THREE YEARS!!! Kalau  ada baby, tiga tahun dah besar, boleh berjalan berlari segala!!!

    Air conds ini juga  ada SETAHUN JAMINAN yang meliputi keseluruhan air conds dan juga labour charge. Tetapi jika anda mendaftar di laman web  www.fujiaire.com.my,  dalam masa dua minggu daripada tarikh pembelian, anda akan dapat sehingga tiga tahun yang akan cover bahagian badan air conds sahaja.

     

    Dengan adanya jaminan-jaminan tersebut, anda semua tidak perlu risau sebab ia dah cover segala semua benda. Tidak perlu pening kepala jika ada apa-apa masalah.

    Best kan?

    Tidak banyak jenama penghawa dingin yang betul-betul mengambil berat tentang keperluan pelanggannya. Fujiaire adalah contoh jenama yang amat mementingkan penghawa dingin dengan khidmat selepas jualan.

    Disamping itu, tidak perlu bersusah payah untuk menghantar warranty card seperti cara convensional, anda hanya perlu isi semuanya ONLINE. Mudah kan?

    Apa tunggu lagi, jika rumah anda tidak mempunyai penghawa dingin atau ingin menukar yang baru, bolehlah bertukar kepada Fujiaire kerana ia amat mementingkan satu komponen utama didalam keseluruhan perniagaan, THEY REALLY CARE ABOUT YOU!!!

    YouTube Preview Image

     

     
  • Trendgasm: Checked yang trendy di tahun 2012 (Bjork pun pakai tau..)

    Jika anda perasan,pada akhir tahun lepas CuteCarry semakin suka kenakan checked jacket.Ia adalah antara trend yang dijangka in pada tahun 2012. Ramai designer yang featurekan checked didalam koleksi mereka. Checked nampak klasik tapi jika dipadankan dengan sesuatu yang moden, ia akan jadi sangat classy classic, chic and relevant.

    Alexander Mcqueen Fall 2012

    Alexader McQueen 2012

    Thom Browne Fall 2012

    My way of wearing checked.

    Jika macam tidak confident sangat pakai checked atau takut nakmpak terlalu tua, pilih daripada jenis checked yang subtle, yang kotaknya dan garisannya tidak terlalu menonjol.

    Pakai checked dengan scarf (yes.. I’ll do it soon!)

    Checked with fitted pants or long pencil skirt!

    Checked with bold accesories, like black and brown checked with red big necklaces.

    Oh..my favourite retis iaitu Bjork pun pakai checked didalam interview untuk album terbarunya.

    YouTube Preview Image

     

     

    ps: for grooming talk or consultancy call me at 0193290397, email cutecarry@yahoo.com or click here for details

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry