• Workshop Transformasi Gaya Kementerian Pertahanan: Berani Berubah.

    Selama dua hari  berturut-turut CuteCarry telah meluangkan masa bersama-sama dengan sekumpulan kakitangan daripada Kementerian Pertahanan untuk bengkel yang diberi nama Transformasi Gaya. Ia telah diadakan di bangunan pejabat mereka. Happening!!

    CuteCarry juga disertai oleh my beloved team iaitu Joey Make Over untuk makeup dan Fara Pinkku untuk gaya tudung.

    FYI… I warned them I am not that TYPICAL speaker, I can be a bit TERENCAT / RETARDED and I guess they kinda enjoyed the moment with cutecarry the clown

    Ok kut sebab diaorang semua gembira je snap gambar dengan CuteCarry!!

    Ini adalah kali kedua CuteCarry mengendalikan workshop di Kementerian Pertahanan dimana kali kedua adalah pada bulan Sept 2011. Alhamdulillah, I always get repeat clients. Good for my business.

    CuteCarry menggunakan pendekatan mudah untuk mengendalikan kelas ni dan yang paling utama ialah peserta faham dan tidak mengantuk. Cabaran yang utama sangat!!!

    Antara perkara yang diajar ialah gaya, protokol dan sebagainya.

    See me in actions or eksyen or…!!

    My team and I!!

     



    Its all about wearing the right shoes!!

    Baju yang sesuai dan kasut yang sesuai..FORMAL dan KASUAL

    Warna yang sesuai dengan tona kulit..warm and cool!!

    Juga gaya lelaki yang sesuai!


    Make up session with Joey Makeover.


    Sesi tudung oleh Fara daripada ButikPinkku

    Pada hari itu juga CuteCarry dapati antara penyebab mereka tidak mahu bergaya ialah sebab MALU dan risau orang lain mengata. Ada yang malu hendak memakai baju-baju yang sesuai dengan kulit warna mereka (jenis kategori cold- kebanyakannya warna terang) sebab takut orang tengok dan kata tidak sesuai.  CuteCarry menyatakan mereka kena berani berubah dan janganlah terlalu memikirkan apa yang orang lain kata sebab kalau terlalu ambil pusing apa yang dikatakan oleh orang lain. well, you are technically a stone. Yes.. anda akan jadi seperti batu tidak akan berubah, tahap tu je. Eh…batu pun berubah sebab tindakan semulajadi (gosh..teringat my cikgu Geografi waktu sekolah menengah).

    Pada waktu workshop tu juga CuteCarry ada bagi anugerah peserta terbaik. Hari pertama CuteCarry  ambil gambar setiap peserta dan hari kedua CuteCarry akan evaluate setiap gaya yang berubah. This lady caught my eyes. Hari pertama pakai baju warna yang agak suram dan nampak sangat tidak bermaya dan hari kedua dia berani berubah dan mengenakan warna baju dan tudung yang agak menyerlah! Dia nampak agak lain, siap bawak beg tote yang cantik dan paling penting pakai make up! You go girl!!!

    Love you guys…

    Urusetia,En Nazri daripada Bahagian Latihan, Kementerian Pertahanan..thank u!!

    suka gaya dia ni.

    I am so going to buy the suspender.Dah tanya kat dia dah mana nak beli. Suka dengan warna tu.

    Berminat mendapatkan perkhidmatan saya,call 0193290397  or email cutecarry@yahoo.com

     

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry