10 CARA DUDUK DAN PERSONALITI ANDA

  Tahukah anda bahasa badan adalah cara komunikasi paling besar dalam menyampaikan sesuatu mesej tentang diri anda? Di sini CuteCarry kongsikan 10 cara duduk dan maksud mengenai personaliti diri anda. Dengan bahasa badan ini, ia boleh meningkat kredibiliti diri juga boleh juga menjatuhkan. hati hati ya!  ANKLES CROSSED Jenis seorang pemimpin! Anda dapat menunjukkan sifat …

SEMINAR MAKE UP YANG BUKAN BIASA-BIASA

  CuteCarry Sdn Bhd telah diamanahkan oleh Jabatan Pembangunan Wanita Selangor untuk mengendalikan Program Dewi 2017, Kursus Kecantikan Dan Solekan. Ia telah dihadiri oleh wanita-wanita seluruh Selangor dan dilaksanakan di Akademi CuteCarry. Objektif seminar tiga hari ini ialah untuk memberi ilmu solekan supaya peserta dapat menjana pendapatan. Tenaga pengajar ialah Hafiz Mustapha dan Kak Naza. Hafiz …

KELIRU dengan ‘PANGGILAN GELARAN’?

  Jika ada yang cakap tak perlu lah nak guna gelaran kita ni manusia semua sama mungkin dia tak pernah kerja dalam keadaan formal atau budak wicet baru nak up. Mana tau apa, tau kutuk complain je.. Gelaran diberi untuk menghormati seseorang yang telah dianugerahkan pangkat atau darjah. Maklumat yang saya beri ini sesuai untuk …

WANITA MELAYU DIPANDANG TINGGI DI KANADA

  “Setiap malam saya bertanya kepada diri, siapa yang telah saya bantu hari ini? dan apabila saya bangun pagi, saya bertanya pada diri siapa yang saya nak bantu hari ini?”   Puan Sabariah Hussein wanita Melayu yang tinggal di Kanada selama 30 tahun dan menubuhkan kumpulan sukarelawan untuk membuat kerja kerja amal dengan masakan beliau, membantu …

JENIS SKIRT MENGIKUT BENTUK BADAN

  Suka pakai skirt? Macam-macam jenis ada, labuh dan singkat juga kembang dan kuncup. Skirt boleh digayakan dgn blouse atau shirt. Ia juga boleh dipakai ke banyak acara, rasmi atau tidak. Cutecarry senarai jenis skirt mengikut bentuk badan anda. CIRCLE  Pernah tengok filem lama zaman 1950an? Skirt kembang yang dipakai oleh pelakon-pelakon tu adalah circle …

KURSUS IMEJ ABCD UNTUK UPEN SELANGOR

  Baru baru ini Cutecarry dijemput mengendalikan KURSUS POTENSI DIRI IMEJ ABCD (Apperance, Behaviour, Communication dan Development) anjuran Unit Perancang Ekonomi Negeri ( UPEN) SUK Selangor yang telah dihadiri oleh semua kakitangan Bahagian Seksyen Sektoral. Juga dihadiri timbalan pengarah Puan Azlina. Kursus ini berlangsung selama 3 hari pada 11 – 13 Ogos 2017 bertempat di Gold Coast International Resort, …