3 JENIS KEBAYA UNTUK BADAN ANDA

  Kebaya adalah trend yang klasik sepanjang zaman. Walaubagaimanapun, ia menjadi semakin popular setelah trend jubah menjadi ketinggalan zaman. CuteCarry suka sangat sebab kebaya ini memang cantik    LIKE jika suka, SHARE untuk manfaat bersama 🙂 Banyak lagi tips Klik untuk beli dengan mudah:- http://buku.cutecarry.com/ Buku Gaya Untuk Berjaya. RM50 plus delivery RM7 = RM57 Bank …

SIMPLE ITU MENARIK

  Majlis perkahwinan Tunku Aminah dan pasangan Denish Abdullah memukau perhatian ramai apabila memilih Baju Kurung Tradisional Johor oleh pereka tersohor Hatta Dolmat yang sangat simple tanpa perincian tetapi nampak sangat mewah juga stail lengan baju dilipat (budaya Johor), Make Up sentuhan Saidatulnisaaminudin berkonsepkan natural look dengan mengekalkan kecantikan sebenar tunku. Fabrik mewah tu.. Understated …

ENOT DAH KURUS!

  Jika sebut nama pelakon atau pelawak wanita ini, pastinya kita membayangkan tubuhnya yang agak besar atau biasa orang panggil gemuk. Tetapi baru baru ini tular yang mengatakan Enot dah kurus sehingga ada rakan rakan artis hampir tidak kenal wanita itu apabila bertemu. ya! CuteCarry juga sudah melihat gambar gambar Enot di Instagram beliau. Sangat …

FRAME CERMIN MATA UNTUK BENTUK MUKA

  Ramai yang pakai cermin mata kan? CuteCarry pun pakai cermin mata, tapi sebenarnya takde power prescription pun! Dulu rabun tapi bila dah buat procedure dengan Prof Muhaya, cermin mata hanya untuk sorok eye bags dan bagi muka nampak kurus. Cermin mata perlu sesuai dengan bentuk muka. Peraturan mudah ialah konsep opposite. Muka bulat frame …

TIPS PILIH FOUNDATIONS

  Alat make up yang terpenting wajib yang perlu ada adalah FOUNDATION! salah pilih maka keseluruhan wajah anda boleh jadi sangat mengerikan! ^_^ Bagi anda yang pening pening atau keliru nak pilih foundation yang paling sesuai untuk diri sendiri, jom ikuti tips ringkas ini! Ketahui warna asas kulit anda. samada cerah, sawo matang atau gelap.   …

CUTECARRY RASA ITU SELIPAR CHANEL

  @jozlynnhanania ada up dlm sosial media tentang betapa selekehnya dia pi majlis kahwin di hotel kerana memakai selipar. TERTARIK pulak bila dia kata selekeh sebab her look memang sangat okay.   Bila tengok selipar nampak tu nampak macam familiar dan pernah tengok.. Ohhh they are a pair of CHANEL, tak salah from Cruise 2016. Pernah tengok… …