• Gaya rock vs Gaya Dangdut!

    Rock dan dangdut adalah dua genre muzik yang berlainan. Bolehlah dianggap kebiasannya seseorang yang menggemari dangdut tidak akan menggemari rock dan begitulah sebaliknya! Tetapi pada malam Program Malam Bersama Bintang yang bertempat di Dataran FINAS, kedua-dua gaya ini berkongsi pentas!

    She is my favorite because she likes to try and try (no matter right or wrong) whatever it takes to stay different.

    Pelakon Didie Alias yang menurutnya dengan gaya rock campur dangdut! Memang tidak kisahlah orang hendak kata apa, dia tetap dengan gaya tersendiri. Rambut rock, jaket macam rock dangdut, boot macam dua-dua bolehlah..

    Pada malam itu, Didie memakai label Ed Hardy. Dia ini memang peminat setia Ed Hardy!! CuteCarry perhatikan, di mana-mana majlis pun dia memakai pakaian jenama Ed Hardy!

    Gaya dangdut. Ramlah Ram (bayangkan dia nyanyi lagu Selamat Jalan Romeo, siap gelek lagi!).

    Ramlah Ram memakai pakaian yang meriah, merelip-relip memang macam imej dangdut. I love her gladiator heels! Tetapi rantai (can I saya rantai ka?) macam pelik sikit kan? Probably too big for her or something…But her legging makes her look taller. BTW..what do you think about her style tonite?

    Memang ramai betul peminat Ramlah Ram. CuteCarry pun tidak mahu terlepas bergambar dengan ikon ini. She is so petite kan?

    Ali Terrarossa. Kepada yang pernah hidup zaman 1990an dulu mesti kenal Ali Terrrossa ni kan? Pada malam tu, dia memang nampak santai habis lah,play safe dengan black on top and bottom.

    Cuba teka CuteCarry bergambar dengan sapa?

     
  • Fesyen artis muda di Rumah Terbuka Raya 2010 Persatuan Industri Muzik (RIM)

    They are so energetic..and I like to see them and what they wear!

    These are the style of new music breeds at Rumah Terbuka Raya Persatuan Industri Muzik (RIM) @ Pusat Dagangan Dunia Putra.Tidak ramai artis yang datang pada hari tu, kebanyakannya ialah artis-artis baru.

    Ana Rifali. Artis yang memang suka baju kurung,main gitar pun pakai baju kebaya. Dia memakai baju kurung moden Ariff Shukor Couture. Black is always right,compliment her fair skin!

    Menurut Ana, designer tempatan kegemaran beliau ialah Ariff Shukor. Beliau juga cakap, dia tidaklah pandai sangat pasal fesyen ni, tetapi bila ditanya siapakah designer antarabangsa, jawapannya Balenciaga! Nanti minta Balenciaga buat satu baju kurung!

    Dua orang penyanyi baru iaitu Syahrul dan Amirah Ali. Kedua-dua mereka buat show pada hari itu. boleh tahan juga suara mereka. But I think the girl need to improve her style.

    Ini bukan mengutuk ye..jangan salah anggap..just throw my view.Memberi pendapat.

    This is Amirah @ Masif 2010.She is such a sweet beutiful girl. CuteCarry fikir rambut dia perlu diubah sikit dan dia akan nampak lebih cantik. Rambut gaya tu mungkin sesuai untuk orang yang lebih dewasa. Pakaian yang jenis macam tu pun rasanya tidak berapa sesuai dengan dia yang muda. Kalau Amirah ubah sikit penampilan dia,memang vogue nanti. Body slim dan proportionate pun ok.

     
  • Gaya raya personaliti TV3: Zakiah Anas vs Azizah Ariffin

    CuteCarry sampai sejam lewat (fashionably late kononnya) ke majlis Rumah Terbuka Media Prima. Ramainya manusia di sana dan bila CuteCarry sampai, terus duduk satu meja dengan personaliti TV3 ini.

    DUA GAYA PERSONALITI INI IALAH CHIC AND CLASSIC.

    CHIC AND EFFORTLESS

    GAYA CHIC IALAH UNTUK PERSONALITI INI. Zakiah Anas from my seat. She is very beautiful in person with big ear rings. Kalau anda mempunyai leher pendek, jangan pakai subang macam dia ye. Zakiah Anas punya leher jinjang, sesuai la kan…

    Zakiah Anas nampak agak effortless pada petang tu; chiffon top over camisole and jeans. Majlis itu dibuat di perkarangan Sri Pentas dan kalau pakai baju yang tidak sesuai panas juga! Appropriate for function. Beliau punya program terbaru ialah Kes… tengok jangan tidak tengok ye…

    CLASSIC AND DEMURE

    Another TV3 personality, Azizah Ariffin nampak sangat ayu memakai baju kurung warna biru lembut. Walaupun berposing tepi pinggan yang hendak dicuci, tetapi tetap nampak classy kan..

    CuteCarry tanya pada Azizah pakai baju apa, dia beritahu dan ia adalah daripada label yang terkenal tetapi dia beli sendiri tau, bukan sponsor-sponsor CuteCarry selalu minta designer sponsor baju

     
  • Fesyen raya dua pasangan: Norman Memey vs Iqram Fauziah

    CuteCarry.com bukanlah blog gosip. Jika anda datang ke blog ini untuk tahu siapa cerai siapa atau siapa kena pukul dengan bekas suami ataupun siapa kena mandrem dengan madu sampai kurus kering , maaf banyak-banyak sebab CuteCarry tidak berapa suka bergosip, tetapi baca gosip adalah juga. Sebab itulah CuteCarry tahu yang mereka dibawah ini sedang bercinta .erm,…mungkin kut!!

    This is a fashion blog and we are going to talk about fashion!

    Gaya kedua-dua pasangan ini dirakam ketika Rumah Terbuka Media Prima di Sri Pentas.

    SIAPAKAH PILIHAN ANDA?

    Gambar ini diambil ketika mereka sedang hendak beratur ambil makanan. CuteCarry tanpa segan silu pergi dan snap gambar. Baik betul pasangan yang baru bertunang ni, terus tinggal makanan dan posing untuk CuteCarry!

    Beautiful couple. Norman dan Memey. Norman nampak seperti baru habis mesyuarat dengan slack dan kemeja, yang amat sesuai untuk majlis seperti ini jika tidak mahu mahu pakai pakaian raua.

     
  • MASIF 2010: Sazzy Falak in DKNY

    Sazzy Falak with CuteCarry backstage MASIF 2010 at Pavilion KL. I know what is in your mind. Wow.. keciknya dia dan perluke CuteCarry posing macam tu?

    BTW..Sazzy is like so petite and cute and that is why I look like KLCC and big. I am not that Amazonian big ok. :p

    Sazzy adalah host untuk pentas kedua MASIF yang terletak di perkarangan Pavilion KL. Its more into new designers, ready to wear and performances by local artistes.

    Sazzy is wearing DKNY long dress.

     
  • Datin Sharifah Shawati yang GLAM di MASIF 2010

    Music, Arts, Style International Festival 2010 (MASIF) 2010 di Pavilion telah masuk hari kedua dan bertemakan designers with muses (celebrities yang telah dipilih untuk menjadi inspirasi dan menggayakan pakaian designers). Salah seorang muse ialah Datin Sharifah Shawati.

    CuteCarry sempat berbual dengan dia. Semakan lama semakin vogue Datin. Body maintain,dressing maintain dan juga personaliti yang sentiasa maintain. Well..she is an image consultants and it is her natural thing to maintain that.

    Memakai print off shoulder dress, very effortless and sexy chic. I love her bag. Macam pernah tengok je beg tu..tapi tidak ingat

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry