10 CARA DUDUK DAN PERSONALITI ANDA

  Tahukah anda bahasa badan adalah cara komunikasi paling besar dalam menyampaikan sesuatu mesej tentang diri anda? Di sini CuteCarry kongsikan 10 cara duduk dan maksud mengenai personaliti diri anda. Dengan bahasa badan ini, ia boleh meningkat kredibiliti diri juga boleh juga menjatuhkan. hati hati ya!  ANKLES CROSSED Jenis seorang pemimpin! Anda dapat menunjukkan sifat …

KELIRU dengan ‘PANGGILAN GELARAN’?

  Jika ada yang cakap tak perlu lah nak guna gelaran kita ni manusia semua sama mungkin dia tak pernah kerja dalam keadaan formal atau budak wicet baru nak up. Mana tau apa, tau kutuk complain je.. Gelaran diberi untuk menghormati seseorang yang telah dianugerahkan pangkat atau darjah. Maklumat yang saya beri ini sesuai untuk …

JENIS SKIRT MENGIKUT BENTUK BADAN

  Suka pakai skirt? Macam-macam jenis ada, labuh dan singkat juga kembang dan kuncup. Skirt boleh digayakan dgn blouse atau shirt. Ia juga boleh dipakai ke banyak acara, rasmi atau tidak. Cutecarry senarai jenis skirt mengikut bentuk badan anda. CIRCLE  Pernah tengok filem lama zaman 1950an? Skirt kembang yang dipakai oleh pelakon-pelakon tu adalah circle …

3 JENIS KEBAYA UNTUK BADAN ANDA

  Kebaya adalah trend yang klasik sepanjang zaman. Walaubagaimanapun, ia menjadi semakin popular setelah trend jubah menjadi ketinggalan zaman. CuteCarry suka sangat sebab kebaya ini memang cantik    LIKE jika suka, SHARE untuk manfaat bersama 🙂 Banyak lagi tips Klik untuk beli dengan mudah:- http://buku.cutecarry.com/ Buku Gaya Untuk Berjaya. RM50 plus delivery RM7 = RM57 Bank …

FRAME CERMIN MATA UNTUK BENTUK MUKA

  Ramai yang pakai cermin mata kan? CuteCarry pun pakai cermin mata, tapi sebenarnya takde power prescription pun! Dulu rabun tapi bila dah buat procedure dengan Prof Muhaya, cermin mata hanya untuk sorok eye bags dan bagi muka nampak kurus. Cermin mata perlu sesuai dengan bentuk muka. Peraturan mudah ialah konsep opposite. Muka bulat frame …

TIPS PILIH FOUNDATIONS

  Alat make up yang terpenting wajib yang perlu ada adalah FOUNDATION! salah pilih maka keseluruhan wajah anda boleh jadi sangat mengerikan! ^_^ Bagi anda yang pening pening atau keliru nak pilih foundation yang paling sesuai untuk diri sendiri, jom ikuti tips ringkas ini! Ketahui warna asas kulit anda. samada cerah, sawo matang atau gelap.   …