PEWARNA KUKU MESRA WUDHUK

Kuku kusam, kering dan kuning dengan kunyit? Yang memasak tu comfirmlahkan, tapi yang tak pergi ke dapun langsung pun kuku buruk, haa macam mana tu? Oklah, kalau rasa susah sangat atau dah tahap malas boleh cuba trick ini. Pakai pewarna kuku jela. Tapi,, pasti ke pewarna kuku dekat rumah tu telus air wudhuk? Tak sama …

7 TIPS MEMILIH PAKAIAN UNTUK MASALAH LENGAN BESAR.

Kredit Gambar: drtrupiano Lengan besar macam-mana sekalipun, kalau kita tahu cara memilih baju yang betul, mesti nampak terletak elok dan cantik. Taklah bila nak pakai baju tu asyik stress! ketat, sendat dan padat ya amat uols! Salah satu cara mengatasi masalah lengan besar adalah dengan, 1. Memilih baju tangan berloceng (bell blouse) Kredit: gloria&sarah   …

EMAS MENJADIKAN WANITA AWET MUDA!

Wanita perlu memakai banyak barangan kemas untuk sihat dan awet muda. Emas telah lama dianggap sebagai logam yang paling berharga, dan nilainya telah digunakan sebagai piawai untuk banyak¬†matawang¬†dalam sejarah. Dinegara kita sekarang, pengeluaran emas kebanyakannya datang dari 14 lombong di Pahang, Kelantan dan Terengganu. Kita dikenali sebagai “Malaysian Gold Belt” dari jajaran ketiga-tiga negeri itu. …

JENIS PENCUCI MUKA

Kredit:olgalorencinskincare.com Berlambak-lambak produk kecantikan diluar sana. Baru-baru ini saya post 1 entri berkenaan 14 produk yang merbahaya dipasaran. Dan ini adalah tips memilih produk mengikut jenis kulit. 1. KULIT KERING Kulit kering akan ternampak tua, kering, kusam dan tidak bermaya. Carilah pencuci jenis krim untuk menyeimbangkan PH kulit kering menjadi sedikit lembap. Padankan dengam pelembap …

JENIS MASKER MUKA

Kredit: sweetyhigh Kulit muka kusam, berkerak atau berkuping? Dah pakai pencuci muka dan pelembap tapi muka nampak kasar dan buruk. Salah satu puncanya adalah tidak menggunakan masker. Penggunaan masker adalah 2 kali seminggu, wajib! Kalau dulu-dulu mak kita sental kulit muka dan badan, menggunakan bahan dari dapur seerti beras tumbuk yang dicampurkan dengan kunyit, supaya …

PENYANYI MASYA MASYITAH KENA KECAM KAKI HALUS.

Kredit: Instagran @masyitah_masya Kesian Masya Masyitah baru nak memulakan kerjaya sebagai penyanyi terus kena kecam. Kaki ayam dan macam-macam lagi kejian. Memgecam tak dapat apa-apa. Disini CuteCarry cadangkan seluar untuk orang yang kaki terlalu kurus.   Sebenarnya kalau kita pandai menggunakan trick dari pemilihan pakaian tidaklah perlu runsing! Dan tak perlu kita tunjulkan apa kekurangan …