Portal online membeli-belah paling mudah!

Kredit Gambar: thetelegraf Whattt.. Masih ramai yang tak ada online banking? Eh, macam mana nak membeli belah online ni uols.. Mesti kena ada ok. Bukan hanya shopping, bayar bil, saman dan segala macam perkara kita boleh lakukan hanya klik-klik sahaja. Mudah tau! Zaman dah berubah, saya percaya ramai rakyat Malaysia yang sangat suka membeli-belah secara …

Kenapa Perlis panas sangat ni?

Panas dan kering sangat macam hendak minum air lima liter sekaligus. Suhu kurang periksa tetapi kepanasan tahap siapa tidak tahan boleh kena heat stroke. CuteCarry merasa kepanasan ini ketika ke Kuala Perlis untuk mengendalikan seminar Pengurusan Pelanggan untuk Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPS) Kalau cuaca dah panas apa nak buat? Musim panas dan ia …

SENANGLAH CAKAP ENGLISH DENGAN SENANG SPEAKING

  She has 20 years experience teaching English and she will make sure that you will talk English in a proper manner.  Her name is Dr Che Ann Abdul Ghani, a PhD in Applied Linguistics, MA in Linguistics from California State University and B.Sc in English Education from Southeast Missouri State University. She will guide …

WARNA HIJAU DIJANGKA HIT TAHUN 2017

  Antara soalan yang kerap ditanya pada saya akhir-akhir ini ialah apakah warna yang akan IN atau INTREND pada tahun 2017. Jawapan saya ialah saya kemungkinan warna earth tone dan juga HIJAU. Warna ini dijangka hit sebab bila dilihat pada trend runway yang dipersembahkan pada 2016 banyak warna hijau seperti di Balmain dan Marc Jacobs. …

RAYA BIRTHDAY DI MOROCCO & PERFUME CUTECARRY

Selamat Hari Raya. Tahun ini adalah tahun gembira kepada saya kerana saya mencapai dua perkara yang saya idam-idamkan. Perfume & Morocco! Alhamdulllilah kerana diberikan rezeki untuk menjelajah Morocco yang memang menjadi salah satu destinasi dalam wishlist. Saya ke Casablance, Fez, Volubilis dan destinasi puncak di Tapak Warisan Dunia UNESCO di Jana El Fana Marrakech untuk …

RASA NAK PATAH TULANG KELILING MALAYSIA DALAM TUJUH HARI

MAAF sangat kerana saya terlalu jarang update blog ini berbanding dahulu.  Saya terlalu sibuk dengan urusan perniagaan dan seharian. Oh…saya tahu itu adalah alasan saya. Sepatutnya kalau nak update boleh je kan? Tetapi kadang kala bila dah terlalu letih nak buka laptop pun malas. Alasan kan… lol. Contohnya adalah baru-baru ini. Saya telah mengelilingi Malaysia …