Kita telah melihat banyak gaya tudung sekarang, daripada  tudung yang nampak macam tudung saji sehinggalah kepada sarang tebuan. (Girls..thin line between hijabista and hijanista!). Ada juga ada diantara tudung-tudung ini terlalu singkat. Defeat the original purpose kan? Niat utama untuk menutup aurat dan niat kedua baru hendak berfesyen tetapi sebenarnya niat fesyen jadi no 1! ohhh..CuteCarry bukanlah hendak menjadi penceramah bebas macam Abby Abadi ye (ohhh… no!!!!, simpang jadi cam dia, tetapi jadi macam Prof Muhaya ok,penuh aura !!) tetapi hanya sekadar memberi pandangan. CuteCarry pun tak lah pandai sangat, aurat pun kadang-kadang buka  terdedah juga tetapi well.. sekadar hendak bercakap pasal tudung.Peace No War..

Ada diantara kawan-kawan dan client CuteCarry yang bertanyakan dimana hendak mendapat tudung yang bermutu,cantik dan ‘syariah compliance”. CuteCarry cadangkan kita tengok Modest Culture Inspired by Prof Muhaya.  Memang modest. Tudung yang agak menarik juga iaitu Solat Ready…

CuteCarry sebenarnya tertarik dengan tudung Prof Muhaya bila tengok cara dia dressing yang sangat effortless dan simple tapi sangat menarik!

Jika berminat sila click disini

 

Comments

comments