• Kasut sesuai untuk jubah/kaftan

    Hari Raya akan menjelang tiba tidak lama lagi dan pastinya ramai yang sudah membeli pakaian untuk melaram di pagi raya. Seperti tahun lepas, kaftan labuh

     
  • Video dan Gambar Koleksi Lebaran 2011 Jovian Mandagie

    Terima kasih kepada Jovian Mandagie kerana menjemput CuteCarry untuk hadir ke pertunjukan fesyen Lebaran 2011.

    CuteCarry bersama Jovian Mandagie.

    Terdapat dua segmen didalam persembahan Jovian Mandagie Lebaran 2011 iaitu Episod 1 dan Episod 2. Bunyinya seakan-akan drama kan? Memang seakan-akan drama pun koleksinya, penuh dramatik dan kita seolah-olah melihat dua generasi memakai pakaian Jovian.

    VIDEO DIREKOD DARIPADA MY SEAT..MAAFKAN KUALITI YA..

    YouTube Preview Image

    Episod pertama ialah wanita muda yang berjiwa muda (kalau dia tua pun tetap jiwa muda!), energetic, riang dan tidak suka perhiasan yang terlalu sarat. Baju kurang yang ringkas dengan warna hitam dan putih mendominasi Episod pertama. Seakan-akan gaya androgynous dan swinging 60

     
  • Jovian Mandagie Lebaran 2011

    SORRY FOR THE BAD PHOTOS. SOMETHING WRONG WITH MY CAMERA. BUT, YOU CAN VIEW THE FINALE FASHION SHOW CLIP, WILL BE UPLOADED SOON.

    Terima kasih kepada Jovian kerana menjemput CuteCarry ke Lebaran 2011 yang telah diadakan di Black Box, Solaris Dutamas.

    CuteCarry in Top Shop jacket and tiger print sweater from Sg Wang

    Before the show, I stuffed my face with Malay food (from Wau Penyu Restaurant @ Solaris Dutamas). Sushi dagang, nasi dagang but in a form of sushi! Sedap..and you should go and try keropok lekor and teh tarik. Ok, wait.. Ini bukan entry berkenaan dengan makan, tetapi Jovian Mandagie Lebaran 2011.

    Ini adalah beberapa gambar yang sempat diambil, Fesyen Show terbahagi kepada dua iaitu Lebaran 1 dan Lebaran 2.

    Lebaran 1 lebih kepada REMAJA, muda tetapi kalau umur lebih tua pun masih boleh mncubanya. It’s like a fun, young energetic, fresh from Jovian.

    Lebaran 2 lebih kepada koleksi yang kalau tengok sekali sudah boleh agak, its JOVIAN!

    VERY EXQUISITE RITE?

    LOVE THE TURBAN, LOVE THE TURBAN, LOVE THE TURBAN.

    I akan review lebih banyak lagi koleksi Jovian di entry yang lain, sebab gambar yang diambil sangat tidak memuaskan!!! Tunggu my next entry yang ada video clip sekali!

     


     

     
  • Mimpi Kita dan Prive Spring Summer and Raya Collection 2011

    SORRY FOR THE POOR IMAGES. SOMETHING WRONG WITH MY SONY SO I HAVE TO USE MY HANDYCAM TO SNAP PHOTO, BUT YOU CAN ENJOY MY VIDEO!

    East meets West. Not like Belgium meets Malaysia but more like Borneo meets Semenanjung! Mimpi Kita from Semenanjung and Prive from Kuching, Sarawak get together for Spring Summer and Raya Collection 2011. I can see lots of vibrant colours on the runway and the collections are like very wearable.

    My first encounter with Mimpi Kita is when Lisa Surihani wear the piece like last year (during raya or puasa) and I was like..not bad! Lisa juga kata dia beli banyak baju di Mimpi Kita.

    Mimpi Kita and Prive or available online at fashionvalet.net and sevendaysonline.com

     

    Tiz Zaqyah and Amy Amira at the front row wearing Mimpi Kita.

    CueCarry and Tiz Zaqyah. I am like so in Autumn/Winter mood, like all black winter jacket ..eh, kita ada autumn winter segala?

    FO

     

    Follow me on twitter ya..hafizcutecarry

     
  • Romantic classic Baju Raya 2011 Hazwani Osman

    Beautiful Intan Ladyana as a muse for Hazwani Osman.Cantik kan dia?

    Intan dah hampir nak menukar baju selepas show tetapi nasib baik CuteCarry sempat snap gambar dia kat backstage.Rambut pun dah mula terurai dah.

    Among my favourite for baju kura from the 5stars. It is kinda romantic with classic hint.

     
 
 
 
 

CuteCarry.tv

 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry