KELIRU dengan ‘PANGGILAN GELARAN’?

  Jika ada yang cakap tak perlu lah nak guna gelaran kita ni manusia semua sama mungkin dia tak pernah kerja dalam keadaan formal atau budak wicet baru nak up. Mana tau apa, tau kutuk complain je.. Gelaran diberi untuk menghormati seseorang yang telah dianugerahkan pangkat atau darjah. Maklumat yang saya beri ini sesuai untuk …

WANITA MELAYU DIPANDANG TINGGI DI KANADA

  “Setiap malam saya bertanya kepada diri, siapa yang telah saya bantu hari ini? dan apabila saya bangun pagi, saya bertanya pada diri siapa yang saya nak bantu hari ini?”   Puan Sabariah Hussein wanita Melayu yang tinggal di Kanada selama 30 tahun dan menubuhkan kumpulan sukarelawan untuk membuat kerja kerja amal dengan masakan beliau, membantu …

JENIS SKIRT MENGIKUT BENTUK BADAN

  Suka pakai skirt? Macam-macam jenis ada, labuh dan singkat juga kembang dan kuncup. Skirt boleh digayakan dgn blouse atau shirt. Ia juga boleh dipakai ke banyak acara, rasmi atau tidak. Cutecarry senarai jenis skirt mengikut bentuk badan anda. CIRCLE  Pernah tengok filem lama zaman 1950an? Skirt kembang yang dipakai oleh pelakon-pelakon tu adalah circle …

3 JENIS KEBAYA UNTUK BADAN ANDA

  Kebaya adalah trend yang klasik sepanjang zaman. Walaubagaimanapun, ia menjadi semakin popular setelah trend jubah menjadi ketinggalan zaman. CuteCarry suka sangat sebab kebaya ini memang cantik    LIKE jika suka, SHARE untuk manfaat bersama 🙂 Banyak lagi tips Klik untuk beli dengan mudah:- http://buku.cutecarry.com/ Buku Gaya Untuk Berjaya. RM50 plus delivery RM7 = RM57 Bank …

SIMPLE ITU MENARIK

  Majlis perkahwinan Tunku Aminah dan pasangan Denish Abdullah memukau perhatian ramai apabila memilih Baju Kurung Tradisional Johor oleh pereka tersohor Hatta Dolmat yang sangat simple tanpa perincian tetapi nampak sangat mewah juga stail lengan baju dilipat (budaya Johor), Make Up sentuhan Saidatulnisaaminudin berkonsepkan natural look dengan mengekalkan kecantikan sebenar tunku. Fabrik mewah tu.. Understated …

FRAME CERMIN MATA UNTUK BENTUK MUKA

  Ramai yang pakai cermin mata kan? CuteCarry pun pakai cermin mata, tapi sebenarnya takde power prescription pun! Dulu rabun tapi bila dah buat procedure dengan Prof Muhaya, cermin mata hanya untuk sorok eye bags dan bagi muka nampak kurus. Cermin mata perlu sesuai dengan bentuk muka. Peraturan mudah ialah konsep opposite. Muka bulat frame …