Seminar untuk PERSONALITI TV

  Pada zaman dahulu CuteCarry selalu melihat beliau di kaca TV. Beliau adalah antara penyampai berita yang popular di saluran RTM. Beliau adalah Datin Suriani Rahman, atau lebih selesa dipanggil. Tidak sangka Kak Su datang ke seminar CuteCarry. Siapa tak kenal dia bermakna anda terlalu muda, mungkin Gen Z atau pengikut tegar wechat. bersama pelbagai …

CUTECARRY RASA ITU SELIPAR CHANEL

  @jozlynnhanania ada up dlm sosial media tentang betapa selekehnya dia pi majlis kahwin di hotel kerana memakai selipar. TERTARIK pulak bila dia kata selekeh sebab her look memang sangat okay.   Bila tengok selipar nampak tu nampak macam familiar dan pernah tengok.. Ohhh they are a pair of CHANEL, tak salah from Cruise 2016. Pernah tengok… …

AKAUNTAN ORANG BOSAN?

Dulu CuteCarry dah cakap dan kali ini CuteCarry hendak cakap lagi. Akauntan dan golongan tersebut bukanlah bosan. Kategori bosan dilabel kerana faktor zaman universiti. Asal sebut je budak akaun, mesti lah jenis yang skema dan asyik study je. Tak enjoy katanya. Ini melarat pula ke fasa pekerjaan. Orang akaun finance selalunya jenis yang duduk di …

Ambuyat atau Linut?

  Makan bubur pedas dan linut sambal belacan. Iboh jealous. Punyalah selalu sangat ke Sarawak,  pandei udah klaka Sarawak ! Sedikit pertikaian (wahhh… macam kontroversi je) terjadi bila CuteCarry letakkan gambar diatas. CuteCarry tulis caption sebagai LINUT tetapi ada yang kata itu AMBUYAT. Dua-dua betul. Linut dan Ambuyat adalah benda yang sama.  Perbezaan adalah sebutan di …

BAJU KURUNG IKUT BENTUK BADAN ANDA

  Adakah semua perempuan gembira dengan dada yang besar? Of course not. Ramai peserta yang hadir seminar CuteCarry tidak selesa dengan dada besar. Kita tak perfect, kalau tak caya cuba tanya perempuan-perempuan. Jika pakai baju kurung pun sepatutnya pilihlah cutting baju kurung sesuai dengan anda. Ia dapat menutup kekurangan badan dan tampil lebih menarik. KURUS …

GAYA TUDUNG MENGIKUT BENTUK MUKA

  Pelbagai gelaran diberikan kepada mereka yang bertudung, daripada alim sehinggalah kepada ‘hijabista’. Apakah yang anda mahukan jika anda bertudung? Adakah ingin menutup aurat ataupun hanya sekadar fesyen? Soalan itu hanya yang memakai tudung sahaja dapat menjawabnya. Walaubagaimanapun, tidak dinafikan tudung boleh menjadi item fesyen yang amat berkuasa! JOM ketahui Gaya Tudung yang sesuai mengikut …