• JADI KONSULTAN BERJAYA DENGAN BIMBINGAN CUTECARRY

    .
    Image may contain: 2 people, text

    Ramai yang ingin jadi konsultan tetapi tidak tahu bagaimana hendak bermula dan daripada mana. Ada yang sudah jadi konsultan, tetapi seperti terhenti atau ‘stucked’. Masalahnya ialah pelanggan susah nak dapat, kurang ilmu promosi dan peserta tertidur bila buat latihan.

    Saya Hafiz Mustapha aka CuteCarry bersedia untuk membantu anda.

    Kelebihan TTT SUPER IMAGE CONSULTANT CUTECARRY ialah

    1. Pelajari ilmu praktikal daripada pakar yang mempunyai pengalaman mengendalikan seminar kepada lebih 250 organisasi dan dihadiri berbelas ribu peserta.
    2. Rahsia dan Tips membina modulpemasaran (marketing) untuk pelanggan korporat dan kerajaan
    3. Modul percuma, tiada perjanjian dan kebebasan untuk menjalankan perniagaan selepas TTT.
    4. Tips menjadi penceramah yang tidak membosankan
    5. Memulakan perniagaan sejurus selepas tamat TTT
    6. Menjadi ahli whatapps group Super TTT SUPER IMAGE CONSULTANT supaya boleh berbincang dan bertanya soalan
    7. Networking dan berkenalan dengan rakan baru dan didalam bidang yang sama
    8. Membina keyakinan diri, motivasi dengan Bimbingan dan sokongan yang berterusan
    9. Berpeluang menjana pendapatan 5 atau 6 angka sebulan!

     

    Image may contain: 18 people, people smiling, people standing

    Siapa yang patut hadir kursus ini?

    1. LELAKI dan WANITA yang menjadikan bidang konsultasi sebagai kerjaya sepenuh masa dan sambilan
    2. Anda yang ZERO didalam bidang konsultasi
    3. Anda yang mempunyai perniagaaan dan ingin mengendalikan seminar untuk menarik pelanggan
    4. Anda seorang pemilik perniagaan kecantikan dan kesihatan yang ingin mempromosi produk atau servis pada pelanggan
    5. Anda seorang pegawai kerajaan atau swasta yang selalu ditugaskan menyampaikan dan mengendalikan ceramah atau seminar
    6. Anda yang ingin meningkatkan imej dan motivasi diri
    7. Anda yang berminat menjadi seorang stylist, personal shopper dan bidang-bidang berkaitan

    Image may contain: 21 people, people standing and indoor

    Image may contain: 2 people

    Jika anda tidak menuntut ilmu sampai bila-bila pun diri tidak akan maju.

    Sudah ramai yang berjaya selepas mengikuti kursus ini.

    Masa berlalu dan anda kena bertindak pantas.

    Mulakan langkah anda menuju kejayaan dengan mendaftarkan diri di dalam kelas ini.

    Kami pernah menganjurkan TTT Super IMAGE CONSULTANT dengan harga RM3500 tetapi kali ini kami akan memberikan harga RM1500 untuk 3 hari!

    Ini berdasarkan kepada prinsip what you give you get back..

    Tetapi early bird hanya RM1000 sahaja!!!

    Hubungi

    019 329 0397

    019 329 0397

    019 329 0397

     

    ==> BONUS ISTIMEWA

    Ada FREE GIFT jika anda mendaftar iaitu

    1. Buku TTT Super IMAGE CONSULTANT
    2. DVD tips IMAGE dan MOTIVASI daripada CuteCarry
    3. Bimbingan dan sokongan didalam group aplikasi Whatapps

     

    Kursus ini telah mengubah ramai orang.

     

    Bertindak sekarang. Tempat amat terhad iaitu sekitar 30 orang sahaja.

    Whatsapp  untuk menempah tempat anda.

    Hafiz Mustapha berpengalaman mengendalikan kursus kepada beratus-ratus agensi dan dihadiri oleh berbelas ribu peserta.

    KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK DAN PENUH MANFAAT.

    Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

    Image may contain: 5 people, people smiling, people standing

    Image may contain: 1 person, text

    Image may contain: 2 people, people smiling, text

     
  • Baju Neelofa tu trend lah….

    Image may contain: 3 people, people standing

    CuteCarry dah lama tak hadir anugerah-anugerah tetapi terpanggil nak komen bila ada orang kutuk Baju Neeelofa . So dengan gigihnya I pi search dan wahhhh… kenapa nak kutuk?
    It’s a trend lah..
    Statement t shirt yang dipakai dengan ala2 couture skirt tu mmg sekarang trend.
    Look sebelah kiri tu ialah Dior runway look. Feminist tee with very expensive skirt.., tapi t shirt tu expensive juga. Ribu riban tshirt Dior tu harganya.
    Look sebelah kiri ialah Carrie Bradshaw dalam scene film Sex & The City juga dengan Dior Jadore tee (dulu glamour giler tee ni) dengan Zac Posen gown.
    So apakah yg Neelofa pakai itu ialah trend, bukan gaya murahan,bukan salah styling, bukan tak tentu hala…
    Tetapi..
    BUKAN SEMUA ORANG FAHAM FESYEN DAN STYLE.
    Jangan gaduh-gaduh dan kutuk-kutuk ye. Taste dalam berfesyen ni masing-masing lain taste. Good job Fizi Woo (I pernah pakai baju dia beberapa kali, memang sangat cantik) for the creation and i believe it was styled by Min Luna.

    Ini dinamakan style. Ia perlu digayakan mengikut cara, masa dan keadaan bentuk badan seseorang. CuteCarry suka share bab berkenaan styling ketika dijemput mengendalikan seminar.

    Image may contain: 1 person, standing

    Image may contain: 20 people, people smiling, people standing and indoor

    Seminar Panambahbaikan Minda Kelas Pertama anjuran UNIMAS di Kota Bharu, Kelantan.

    Image may contain: one or more people and people standing

    Thank you very much.
    Best sangat bila dapat komen camni.

     

    Image may contain: 21 people, people smiling, people standing and indoor

    CuteCarry in Shah Alam bersama Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia cawangan Selangor untuk mengendalikan kursus PENGURUSAN MAJLIS.

    Image may contain: 18 people, people smiling, people standing

    CuteCarry with Beautiful Secretaries conducting seminar for SECRETARY WEEK at Everly Hotel, Putrajaya. Tqvm Elite Essentials.

    Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

    Seminar BRANDING IMEJ ABCD bersama Bahagian Perkhidmatan Farmasi Johor.

    Image may contain: 2 people, text

    Thank you. Well… my seminar will be full with TIPS..
    Comment from Bahagian Perkhidmatan Farmasi Johor

    Image may contain: 28 people, people smiling, people standing, crowd and indoor

    GROOMING Seminar bersama MARA LINER SDN BHD.

    Image may contain: text

    Thank you very much.
    Best sangat bila dapat komen camni daripada student UPM.

    Image may contain: 3 people, indoor

    CuteCarry bersama dengan Pertubuhan Perkumpulan Wanita Daerah Rompin untuk mengendalikan seminar ETIKET SOSIAL.

    Image may contain: 9 people, people smiling, people sitting, table and indoor

    Thank you very much..

    Image may contain: food

    Ohh di Rompin jangan lupa udang galah.

    Image may contain: 12 people, people smiling

    Seminar Pengurusan Perkhidmatan Pelanggan ‘Super Servis’ untuk Permodalan Kelantan Berhad (PKB). Peserta daripada anak-anak syarikat PKB.
    Tahun ni dah beberapa kali ada job di Kelantan. Bulan April ni pun dah dua kali.
    Thank you very much Kelantan.

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Modul boleh diubah mengikut keperluan anda.

    KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK DAN PENUH MANFAAT.

    Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     
  • Muka cantik tapi bau badan macam…..

    Ada masalah bau badan???
    Cegah sebelum parah!!!

    Bau badan dianggap enteng bagi sesetengah orang tetapi masalah ini memberi impak besar kepada Imej diri seseorang!

    Apabila kita dekat orang yang berbau badannya, terseksa jiwa dan raga ^_^ Lagi lagi mereka yang nampak cantik, bergaya dan profesional tetapi mengabaikan 1 perkara ini! habis hilang segala rasa hormat dan kepercayaan.. tipah tertipu! hehehe

    Dah buat pelbagai cara tetapi tidak berkesan? Jom ikuti tips ini! dan kongsikan untuk manfaat bersama ya! 🙂

    Image may contain: 1 person, text and closeup

     

    Image may contain: text

    Mandi dengan sempurna sekurang kurangnya 2 kali sehari dan perlu memberi perhatian kepada kawasan yang berpeluh, di celah celah lipatan dan di belakang leher.

    No automatic alt text available.

    Tips 2:

    Pilih sabun mandian yang berunsurkan Citrus iaitu buah buahan yang masam seperti lemon dan limau dan sebagainya. Ini dipercayai unsur Citrus paling berkesan mematikan bakteria.

    Image may contain: text

    ips 3 :

    Pilih deodorant yang ada tulisan Anti Perspirant iaitu anti peluh. Pelbagai produk yang ada di pasaran tetapi pilih yang ada tulisan anti perspirant di produk tersebut.

    Tips 4 :

    No automatic alt text available.

    Berbalik kepada cara tradisional, ambil limau nipis atau limau purut dan lumurkan di badan semasa mandi. Buat seminggu sekali pun okay..

    CuteCarry banyak bagi tips seperti ini setiap kali buat seminar.

    Image may contain: 36 people, people smiling, people standing

    Pejabat Tanah dah Galian Selangor

    Image may contain: 2 people, people smiling

    Image may contain: 2 people

    Thank you very muchhhh for nice feedbacks

    Image may contain: 1 person, indoor

    randing & Team Building for Jabatan Penyiaran Malaysia.
    INTAN, Kemaman.
    I am so honoured to the trust given for me to conduct the course. Best sangat bila bersama dengan penerbit dan personaliti TV. Kita pernah dengar dan lihat mereka di TV dan berpeluang share ilmu.

     

    Image may contain: 3 people, people standing and shoes

    Thank you.

    Image may contain: 23 people, people standing and indoor

    Cutecarry di Pengurusan Pelanggan bersama Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) di Morib. Setiap tahun jemput CuteCarry.

    Thank you very muchhhh semua……

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Modul boleh diubah mengikut keperluan anda.

    KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK DAN PENUH MANFAAT.

    Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     
  • TIPS UNTUK NAMPAK LEBIH TINGGI

    Image may contain: 2 people, people standing and text

    Antara idaman orang yang tidak begitu tinggi adalah untuk nampak tinggi. Bukannya rendah tu tak cantik, cute je tapi ada yang hendak nampak tinggi.

    Wanita rendah kebiasaannya mempunyai perasaan atau emosi selalu ‘rendah diri’ dan merasakan diri mempunyai kekurangan dan tidak secantik orang lain!

     

    Jangan gusar dan sedih! Kami ada penyelesaian untuk uols!

    YouTube Preview Image

     

    Ada je video ni. Boleh click confirm tak menyesal tengok. KLIK SINI.

     

    Setiap bentuk tubuh adalah unik! Maka wanita yang rendah juga itu adalah unik. Tetapi untuk kelihatan agak tinggi boleh cuba tips ini ya!

    Anda juga boleh klik untuk share supaya lebih ramai yang mendapat manfaat <3

    Follow fanpage facebook CuteCarry tau… banyak lagi tips!

    CuteCarry juga telah share banyak tips bukan hanya tentang keterampilan tetapi berkenaan pembangunan diri. Motivasi diri amat penting untuk kehidupan. Banyak agensi yang CuteCarry dan team hadiri.

    Image may contain: 16 people, people smiling, text

    days with SUK SELANGOR.
    Semua awesome, semua gigih, semua happening.

    Image may contain: text

    Image may contain: 2 people, people smiling, text

    Bila Pegawai Ketua Urusetia yang komen camni.. I am so so so happy!

    Image may contain: 1 person, text

    Ada yang nak seminggu…

    Image may contain: 35 people, people smiling, people standing and indoor

    PETRONAS BINTULU

    Image may contain: 15 people, people smiling

    PROTOKOL DAN ETIKET SOSIAL untuk Majlis Perbandaran Johor Baharu Tengah.

    Terima kasih semua…

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Modul boleh diubah mengikut keperluan anda.

    KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK DAN PENUH MANFAAT.

    Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     

     

     
  • Betui ka perempuan UTARA kuat berleter?

    Jangan mudah salah sangka. Ekoran video anak mami yang viral baru-baru ini,ramai yang membuat andaian begitu. Ramai juga lelaki memuat naik video dengan bertujuan membalas balik kenyataan tersebut.
    Salah sama sekali. Mungkin adat dan budaya, boleh dikaitkan dengan negeri. Namun, kalau bab sikap, ianya lebih kepada individu itu sendiri. Semua orang suka berleter. Cuma, bezanya, tidak dirakam sahaja. Selain itu, mungkin lenggok bahasa yang mempengaruhi nada percakapan seseorang. Loghat utara lebih keras. Namun, ada juga yang lembut di sesetengah perkataan. Memang begitu, caranya perempuan utara bercakap. Nampak garang, seolah-olah mahu cari gaduh. Tapi, itulah sebenarnya cara mereka meluahkan rasa. Unik dan berbeza daripada loghat negeri lain. Ops! Walaupun kedengaran kasar, namun bahasa tetap ditapis dan tiada unsur carutan. Okey, kan begitu?

    CuteCarry banyak clients daripada UTARA . Terbaharu ialah team CuteCarry   bersama dengan Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) mengendalikan kursus CuteCarry. Tiada masalah pun! Ia dikendalikan oleh trainer CuteCarry iaitu Puan Azie kerana CuteCarry mengendalikan kursus di negeri lain.

    Image may contain: 1 person, sitting and indoor

     

    On monday , I received a call from a client in Perlis dan she said there will be an urgent job on Tuesday. I can’t conduct the course because I enganged with other client. So, what I did was i instructed my associate Azie to conduct the job in Perlis. Without making a sound, she said yes and alhamdulillah for the feedbacks.
    I only pick the best to join CuteCarry Sdn Bhd.

    Image may contain: 2 people, text

    No automatic alt text available.

    CuteCarry juga mengendalikan PENJENAMAAN IMEJ ABCD untuk ICU KEDAH, PRIME MINISTER OFFICE

    Ini adalah kali kedua ia dikendalikan oleh pihak kami dengan kali pertama ialah pada tahun 2015. Kursus ini dikendalikan oleh pemilik CuteCarry Sdn Bhd iaitu Hafiz Mustapha. Ia dihadiri oleh pegawai dan kakitangan termasuklah Pengarah Dato’ Haji Ibrahim bin Abdullah.Ia meliputi topik berkenaan dengan penjenamaan organisasi dan diri, cara berkomunikasi dengan pelbagai golongan masyarakat, keterampilan diri dan protokol dan etika seharian. Ia juga lebih menyeronokkan kerana peserta dapat mengetahui tona warna yang bersesuaian dengan warna kulit dan sesi ringkas solekan untuk wanita. Kursus ini juga telah membantu untuk meningkatkan semangat dengan teknik mengurangkan tekanan. Kursus ini telah mendapat maklumbalas yang amat positif.

    Baik orang Kedah!!

    Image may contain: 4 people, people sitting and text

    Image may contain: 11 people, people sitting, people standing, child and indoor

    Image may contain: 2 people, people sitting

     

    Alhamdulillah terima maklumbalas positif…

    Image may contain: 1 person

     

    Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

    Modul boleh diubah mengikut keperluan anda.

    KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK DAN PENUH MANFAAT.

    Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

    Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

     

     
  • REKAAN TUDUNG SAJI NI RUNWAY LOOK lah.. bukannya nak jual!

    No automatic alt text available.

    Ada yang kutuk kerana rekaan designer tempatan Eja Shahril ni nampak pelik sebab muka putih dan tudung saji..
    Kawan-kawan semua… ini adalah “RUNWAY LOOK” iaitu look untuk fashion show.. ia menunjukkan sisi kreatif atau konsep designer tu.
    Bukannya dia pi jual tudung saji tu..
    So .. nak kutuk buat apa kan.
    Jika tengok rekaan designers satu dunia pun penuh gaya dengan cam ni.. tak caya cuba google Comme des Garcons, John Galiano (former Dior), Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Viktor & Rolf yang menjual pakaian harga mungkin mencecah puluhan atau ratusan ribu RM sepasang..
    ps: sorry jika ada yang tak kenal designers yang saya sebut, orang minat high end fashion tau lah.

    Image may contain: 4 people, people standing

    Image may contain: 5 people, people smiling, people standing

     

     
 
 
 
 
 
 

Enter your email here!

Get latest updates from CuteCarry