KURSUS IMEJ ABCD UNTUK UPEN SELANGOR

  Baru baru ini Cutecarry dijemput mengendalikan KURSUS POTENSI DIRI IMEJ ABCD (Apperance, Behaviour, Communication dan Development) anjuran Unit Perancang Ekonomi Negeri ( UPEN) SUK Selangor yang telah dihadiri oleh semua kakitangan Bahagian Seksyen Sektoral. Juga dihadiri timbalan pengarah Puan Azlina. Kursus ini berlangsung selama 3 hari pada 11 – 13 Ogos 2017 bertempat di Gold Coast International Resort, …

3 JENIS KEBAYA UNTUK BADAN ANDA

  Kebaya adalah trend yang klasik sepanjang zaman. Walaubagaimanapun, ia menjadi semakin popular setelah trend jubah menjadi ketinggalan zaman. CuteCarry suka sangat sebab kebaya ini memang cantik    LIKE jika suka, SHARE untuk manfaat bersama 🙂 Banyak lagi tips Klik untuk beli dengan mudah:- http://buku.cutecarry.com/ Buku Gaya Untuk Berjaya. RM50 plus delivery RM7 = RM57 Bank …

ENOT DAH KURUS!

  Jika sebut nama pelakon atau pelawak wanita ini, pastinya kita membayangkan tubuhnya yang agak besar atau biasa orang panggil gemuk. Tetapi baru baru ini tular yang mengatakan Enot dah kurus sehingga ada rakan rakan artis hampir tidak kenal wanita itu apabila bertemu. ya! CuteCarry juga sudah melihat gambar gambar Enot di Instagram beliau. Sangat …

FRAME CERMIN MATA UNTUK BENTUK MUKA

  Ramai yang pakai cermin mata kan? CuteCarry pun pakai cermin mata, tapi sebenarnya takde power prescription pun! Dulu rabun tapi bila dah buat procedure dengan Prof Muhaya, cermin mata hanya untuk sorok eye bags dan bagi muka nampak kurus. Cermin mata perlu sesuai dengan bentuk muka. Peraturan mudah ialah konsep opposite. Muka bulat frame …

CuteCarry kongsi pentas Syamsul Debat,Acong dan Achey Bocey

CuteCarry pernah jugalah tengok mereka di televisyen dan video viral tetapi dijemput pula berkongsi pentas. Seminar anjuran PERSIDANGAN PEMBANTU AKAUNTAN SEKTOR AWAM (PERBAKTI) ini bertajuk Rasionalisasi ke Arah Transformasi Perakaunan. Jangan stress bila dengar tajuknya yang agak komplek sebab seminar ini sangat santai. Seminar ini  dihadiri oleh peserta seluruh negara. CuteCarry menyampaikan ceramah berkenaan IMEJ. …

TIPS PILIH FOUNDATIONS

  Alat make up yang terpenting wajib yang perlu ada adalah FOUNDATION! salah pilih maka keseluruhan wajah anda boleh jadi sangat mengerikan! ^_^ Bagi anda yang pening pening atau keliru nak pilih foundation yang paling sesuai untuk diri sendiri, jom ikuti tips ringkas ini! Ketahui warna asas kulit anda. samada cerah, sawo matang atau gelap.   …