FRAME CERMIN MATA UNTUK BENTUK MUKA

  Ramai yang pakai cermin mata kan? CuteCarry pun pakai cermin mata, tapi sebenarnya takde power prescription pun! Dulu rabun tapi bila dah buat procedure dengan Prof Muhaya, cermin mata hanya untuk sorok eye bags dan bagi muka nampak kurus. Cermin mata perlu sesuai dengan bentuk muka. Peraturan mudah ialah konsep opposite. Muka bulat frame …

CuteCarry kongsi pentas Syamsul Debat,Acong dan Achey Bocey

CuteCarry pernah jugalah tengok mereka di televisyen dan video viral tetapi dijemput pula berkongsi pentas. Seminar anjuran PERSIDANGAN PEMBANTU AKAUNTAN SEKTOR AWAM (PERBAKTI) ini bertajuk Rasionalisasi ke Arah Transformasi Perakaunan. Jangan stress bila dengar tajuknya yang agak komplek sebab seminar ini sangat santai. Seminar ini  dihadiri oleh peserta seluruh negara. CuteCarry menyampaikan ceramah berkenaan IMEJ. …

TIPS PILIH FOUNDATIONS

  Alat make up yang terpenting wajib yang perlu ada adalah FOUNDATION! salah pilih maka keseluruhan wajah anda boleh jadi sangat mengerikan! ^_^ Bagi anda yang pening pening atau keliru nak pilih foundation yang paling sesuai untuk diri sendiri, jom ikuti tips ringkas ini! Ketahui warna asas kulit anda. samada cerah, sawo matang atau gelap.   …

Seminar untuk PERSONALITI TV

  Pada zaman dahulu CuteCarry selalu melihat beliau di kaca TV. Beliau adalah antara penyampai berita yang popular di saluran RTM. Beliau adalah Datin Suriani Rahman, atau lebih selesa dipanggil. Tidak sangka Kak Su datang ke seminar CuteCarry. Siapa tak kenal dia bermakna anda terlalu muda, mungkin Gen Z atau pengikut tegar wechat. bersama pelbagai …

AKAUNTAN ORANG BOSAN?

Dulu CuteCarry dah cakap dan kali ini CuteCarry hendak cakap lagi. Akauntan dan golongan tersebut bukanlah bosan. Kategori bosan dilabel kerana faktor zaman universiti. Asal sebut je budak akaun, mesti lah jenis yang skema dan asyik study je. Tak enjoy katanya. Ini melarat pula ke fasa pekerjaan. Orang akaun finance selalunya jenis yang duduk di …

GAYA RAMBUT MENGIKUT BENTUK MUKA

  Sebelum ni #cutecarry berkongsi tips GAYA TUDUNG MENGIKUT BENTUK MUKA di sini http://www.cutecarry.com/tips/gaya-tudung-mengikut-bentuk-muka/ Tak adil rasanya tidak berkongsi untuk LELAKI kan? 🙂 Rambut adalah mahkota wanita atau lelaki. Bentuk wajah boleh berubah dengan hanya mengubah gaya atau potongan rambut. Samada anda seorang wanita bertudung ataupun seorang lelaki yang selesa dengan kepala botak, percayalah pada “kuasa rambut”. Bukan semua …