ENOT DAH KURUS!

  Jika sebut nama pelakon atau pelawak wanita ini, pastinya kita membayangkan tubuhnya yang agak besar atau biasa orang panggil gemuk. Tetapi baru baru ini tular yang mengatakan Enot dah kurus sehingga ada rakan rakan artis hampir tidak kenal wanita itu apabila bertemu. ya! CuteCarry juga sudah melihat gambar gambar Enot di Instagram beliau. Sangat …

CuteCarry kongsi pentas Syamsul Debat,Acong dan Achey Bocey

CuteCarry pernah jugalah tengok mereka di televisyen dan video viral tetapi dijemput pula berkongsi pentas. Seminar anjuran PERSIDANGAN PEMBANTU AKAUNTAN SEKTOR AWAM (PERBAKTI) ini bertajuk Rasionalisasi ke Arah Transformasi Perakaunan. Jangan stress bila dengar tajuknya yang agak komplek sebab seminar ini sangat santai. Seminar ini  dihadiri oleh peserta seluruh negara. CuteCarry menyampaikan ceramah berkenaan IMEJ. …

TIPS PILIH FOUNDATIONS

  Alat make up yang terpenting wajib yang perlu ada adalah FOUNDATION! salah pilih maka keseluruhan wajah anda boleh jadi sangat mengerikan! ^_^ Bagi anda yang pening pening atau keliru nak pilih foundation yang paling sesuai untuk diri sendiri, jom ikuti tips ringkas ini! Ketahui warna asas kulit anda. samada cerah, sawo matang atau gelap.   …

Seminar untuk PERSONALITI TV

  Pada zaman dahulu CuteCarry selalu melihat beliau di kaca TV. Beliau adalah antara penyampai berita yang popular di saluran RTM. Beliau adalah Datin Suriani Rahman, atau lebih selesa dipanggil. Tidak sangka Kak Su datang ke seminar CuteCarry. Siapa tak kenal dia bermakna anda terlalu muda, mungkin Gen Z atau pengikut tegar wechat. bersama pelbagai …

AKAUNTAN ORANG BOSAN?

Dulu CuteCarry dah cakap dan kali ini CuteCarry hendak cakap lagi. Akauntan dan golongan tersebut bukanlah bosan. Kategori bosan dilabel kerana faktor zaman universiti. Asal sebut je budak akaun, mesti lah jenis yang skema dan asyik study je. Tak enjoy katanya. Ini melarat pula ke fasa pekerjaan. Orang akaun finance selalunya jenis yang duduk di …

Ambuyat atau Linut?

  Makan bubur pedas dan linut sambal belacan. Iboh jealous. Punyalah selalu sangat ke Sarawak,  pandei udah klaka Sarawak ! Sedikit pertikaian (wahhh… macam kontroversi je) terjadi bila CuteCarry letakkan gambar diatas. CuteCarry tulis caption sebagai LINUT tetapi ada yang kata itu AMBUYAT. Dua-dua betul. Linut dan Ambuyat adalah benda yang sama.  Perbezaan adalah sebutan di …