KELIRU dengan ‘PANGGILAN GELARAN’?

  Jika ada yang cakap tak perlu lah nak guna gelaran kita ni manusia semua sama mungkin dia tak pernah kerja dalam keadaan formal atau budak wicet baru nak up. Mana tau apa, tau kutuk complain je.. Gelaran diberi untuk menghormati seseorang yang telah dianugerahkan pangkat atau darjah. Maklumat yang saya beri ini sesuai untuk …

3 JENIS KEBAYA UNTUK BADAN ANDA

  Kebaya adalah trend yang klasik sepanjang zaman. Walaubagaimanapun, ia menjadi semakin popular setelah trend jubah menjadi ketinggalan zaman. CuteCarry suka sangat sebab kebaya ini memang cantik    LIKE jika suka, SHARE untuk manfaat bersama 🙂 Banyak lagi tips Klik untuk beli dengan mudah:- http://buku.cutecarry.com/ Buku Gaya Untuk Berjaya. RM50 plus delivery RM7 = RM57 Bank …

SIMPLE ITU MENARIK

  Majlis perkahwinan Tunku Aminah dan pasangan Denish Abdullah memukau perhatian ramai apabila memilih Baju Kurung Tradisional Johor oleh pereka tersohor Hatta Dolmat yang sangat simple tanpa perincian tetapi nampak sangat mewah juga stail lengan baju dilipat (budaya Johor), Make Up sentuhan Saidatulnisaaminudin berkonsepkan natural look dengan mengekalkan kecantikan sebenar tunku. Fabrik mewah tu.. Understated …

CuteCarry kongsi pentas Syamsul Debat,Acong dan Achey Bocey

CuteCarry pernah jugalah tengok mereka di televisyen dan video viral tetapi dijemput pula berkongsi pentas. Seminar anjuran PERSIDANGAN PEMBANTU AKAUNTAN SEKTOR AWAM (PERBAKTI) ini bertajuk Rasionalisasi ke Arah Transformasi Perakaunan. Jangan stress bila dengar tajuknya yang agak komplek sebab seminar ini sangat santai. Seminar ini  dihadiri oleh peserta seluruh negara. CuteCarry menyampaikan ceramah berkenaan IMEJ. …

TIPS PILIH FOUNDATIONS

  Alat make up yang terpenting wajib yang perlu ada adalah FOUNDATION! salah pilih maka keseluruhan wajah anda boleh jadi sangat mengerikan! ^_^ Bagi anda yang pening pening atau keliru nak pilih foundation yang paling sesuai untuk diri sendiri, jom ikuti tips ringkas ini! Ketahui warna asas kulit anda. samada cerah, sawo matang atau gelap.   …

Seminar untuk PERSONALITI TV

  Pada zaman dahulu CuteCarry selalu melihat beliau di kaca TV. Beliau adalah antara penyampai berita yang popular di saluran RTM. Beliau adalah Datin Suriani Rahman, atau lebih selesa dipanggil. Tidak sangka Kak Su datang ke seminar CuteCarry. Siapa tak kenal dia bermakna anda terlalu muda, mungkin Gen Z atau pengikut tegar wechat. bersama pelbagai …