JANDA CUBA UBAH GAYA

Seorang janda ingin berubah. Adakah gelaran janda pengakhiran segalanya? CuteCarry akan mengendalikan sesi LIVE GROOMING seorang ibu tunggal yang bernama Kak Sheila. Sesi ini akan mengubah hidup seorang ibu tunggal yang telah menghadapi banyak rintangan hidup selepas berpisah dengan suami beliau. Kak Sheila telah menjalankan perniagaan untuk kelangsungan hidup dan menyara dua anak. Kini, beliau …

KENAPA PERLU BAYAR CUKAI?

Meletus-letus dilaman sosial dan berita arus perdana berkenaan dengan kisah Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). ¬†Peniaga-peniaga dikenakan tindakan kerana tidak membayar cukai. Ada yang marah dan ada yang mengamuk. Persoalannya sekarang PERLUKAH hendak mengamuk kerana tidak bayar cukai? JAWAPANNYA TIDAK PERLU MENGAMUK. Itu memmang kerja LHDN, sebarang warga Malaysia yang bertanggungjawab, tunaikan tanggungjawab mengikut prosedur …

Belajar ENGLISH yang senang hendak faham!

English Seminar adalah salah satu kursus di bawah anjuran CuteCarry. Ia akan dilaksanakan oleh Dr Che Ann, seorang pensyarah English yang amat berpengalaman. Seminar ini dikendalikan dengan pembelajaran English yang mudah dan senang untuk orang yang baru hendak faham. Grammar yang susah pun jadi senang, susunan ayat yang keliru pun terungkai. Dr Che Ann amat …

APA KES KALI KEEMPAT BERSAMA PETRONAS BINTULU?

Ini adalah kali KE EMPAT CUTECARRY bersama PETRONAS BINTULU. Kenapa CuteCarry berulang kali diberi kepercayaan untuk tugas ini? Disini CuteCarry hendak bagi tips bagaimana untuk dapat kepercayaan dan kesetiaan pelanggan. Sentiasa beri lebih – You get more if you give more. Jangan terlalu berkira dengan pelanggan. Biar pelanggan rasa berbaloi dengan perkhidmatan yang diberikan. Tambah …

KELIRU dengan ‘PANGGILAN GELARAN’?

  Jika ada yang cakap tak perlu lah nak guna gelaran kita ni manusia semua sama mungkin dia tak pernah kerja dalam keadaan formal atau budak wicet baru nak up. Mana tau apa, tau kutuk complain je.. Gelaran diberi untuk menghormati seseorang yang telah dianugerahkan pangkat atau darjah. Maklumat yang saya beri ini sesuai untuk …

JENIS SKIRT MENGIKUT BENTUK BADAN

  Suka pakai skirt? Macam-macam jenis ada, labuh dan singkat juga kembang dan kuncup. Skirt boleh digayakan dgn blouse atau shirt. Ia juga boleh dipakai ke banyak acara, rasmi atau tidak. Cutecarry senarai jenis skirt mengikut bentuk badan anda. CIRCLE¬† Pernah tengok filem lama zaman 1950an? Skirt kembang yang dipakai oleh pelakon-pelakon tu adalah circle …