3 JENIS KEBAYA UNTUK BADAN ANDA

  Kebaya adalah trend yang klasik sepanjang zaman. Walaubagaimanapun, ia menjadi semakin popular setelah trend jubah menjadi ketinggalan zaman. CuteCarry suka sangat sebab kebaya ini memang cantik    LIKE jika suka, SHARE untuk manfaat bersama 🙂 Banyak lagi tips Klik untuk beli dengan mudah:- http://buku.cutecarry.com/ Buku Gaya Untuk Berjaya. RM50 plus delivery RM7 = RM57 Bank …

SIMPLE ITU MENARIK

  Majlis perkahwinan Tunku Aminah dan pasangan Denish Abdullah memukau perhatian ramai apabila memilih Baju Kurung Tradisional Johor oleh pereka tersohor Hatta Dolmat yang sangat simple tanpa perincian tetapi nampak sangat mewah juga stail lengan baju dilipat (budaya Johor), Make Up sentuhan Saidatulnisaaminudin berkonsepkan natural look dengan mengekalkan kecantikan sebenar tunku. Fabrik mewah tu.. Understated …

CuteCarry kongsi pentas Syamsul Debat,Acong dan Achey Bocey

CuteCarry pernah jugalah tengok mereka di televisyen dan video viral tetapi dijemput pula berkongsi pentas. Seminar anjuran PERSIDANGAN PEMBANTU AKAUNTAN SEKTOR AWAM (PERBAKTI) ini bertajuk Rasionalisasi ke Arah Transformasi Perakaunan. Jangan stress bila dengar tajuknya yang agak komplek sebab seminar ini sangat santai. Seminar ini  dihadiri oleh peserta seluruh negara. CuteCarry menyampaikan ceramah berkenaan IMEJ. …

Seminar untuk PERSONALITI TV

  Pada zaman dahulu CuteCarry selalu melihat beliau di kaca TV. Beliau adalah antara penyampai berita yang popular di saluran RTM. Beliau adalah Datin Suriani Rahman, atau lebih selesa dipanggil. Tidak sangka Kak Su datang ke seminar CuteCarry. Siapa tak kenal dia bermakna anda terlalu muda, mungkin Gen Z atau pengikut tegar wechat. bersama pelbagai …

AKAUNTAN ORANG BOSAN?

Dulu CuteCarry dah cakap dan kali ini CuteCarry hendak cakap lagi. Akauntan dan golongan tersebut bukanlah bosan. Kategori bosan dilabel kerana faktor zaman universiti. Asal sebut je budak akaun, mesti lah jenis yang skema dan asyik study je. Tak enjoy katanya. Ini melarat pula ke fasa pekerjaan. Orang akaun finance selalunya jenis yang duduk di …

GAYA RAMBUT MENGIKUT BENTUK MUKA

  Sebelum ni #cutecarry berkongsi tips GAYA TUDUNG MENGIKUT BENTUK MUKA di sini http://www.cutecarry.com/tips/gaya-tudung-mengikut-bentuk-muka/ Tak adil rasanya tidak berkongsi untuk LELAKI kan? 🙂 Rambut adalah mahkota wanita atau lelaki. Bentuk wajah boleh berubah dengan hanya mengubah gaya atau potongan rambut. Samada anda seorang wanita bertudung ataupun seorang lelaki yang selesa dengan kepala botak, percayalah pada “kuasa rambut”. Bukan semua …