KELIRU dengan ‘PANGGILAN GELARAN’?

  Jika ada yang cakap tak perlu lah nak guna gelaran kita ni manusia semua sama mungkin dia tak pernah kerja dalam keadaan formal atau budak wicet baru nak up. Mana tau apa, tau kutuk complain je.. Gelaran diberi untuk menghormati seseorang yang telah dianugerahkan pangkat atau darjah. Maklumat yang saya beri ini sesuai untuk …

WANITA MELAYU DIPANDANG TINGGI DI KANADA

  “Setiap malam saya bertanya kepada diri, siapa yang telah saya bantu hari ini? dan apabila saya bangun pagi, saya bertanya pada diri siapa yang saya nak bantu hari ini?”   Puan Sabariah Hussein wanita Melayu yang tinggal di Kanada selama 30 tahun dan menubuhkan kumpulan sukarelawan untuk membuat kerja kerja amal dengan masakan beliau, membantu …

KURSUS IMEJ ABCD UNTUK UPEN SELANGOR

  Baru baru ini Cutecarry dijemput mengendalikan KURSUS POTENSI DIRI IMEJ ABCD (Apperance, Behaviour, Communication dan Development) anjuran Unit Perancang Ekonomi Negeri ( UPEN) SUK Selangor yang telah dihadiri oleh semua kakitangan Bahagian Seksyen Sektoral. Juga dihadiri timbalan pengarah Puan Azlina. Kursus ini berlangsung selama 3 hari pada 11 – 13 Ogos 2017 bertempat di Gold Coast International Resort, …

ENOT DAH KURUS!

  Jika sebut nama pelakon atau pelawak wanita ini, pastinya kita membayangkan tubuhnya yang agak besar atau biasa orang panggil gemuk. Tetapi baru baru ini tular yang mengatakan Enot dah kurus sehingga ada rakan rakan artis hampir tidak kenal wanita itu apabila bertemu. ya! CuteCarry juga sudah melihat gambar gambar Enot di Instagram beliau. Sangat …

FRAME CERMIN MATA UNTUK BENTUK MUKA

  Ramai yang pakai cermin mata kan? CuteCarry pun pakai cermin mata, tapi sebenarnya takde power prescription pun! Dulu rabun tapi bila dah buat procedure dengan Prof Muhaya, cermin mata hanya untuk sorok eye bags dan bagi muka nampak kurus. Cermin mata perlu sesuai dengan bentuk muka. Peraturan mudah ialah konsep opposite. Muka bulat frame …

CuteCarry kongsi pentas Syamsul Debat,Acong dan Achey Bocey

CuteCarry pernah jugalah tengok mereka di televisyen dan video viral tetapi dijemput pula berkongsi pentas. Seminar anjuran PERSIDANGAN PEMBANTU AKAUNTAN SEKTOR AWAM (PERBAKTI) ini bertajuk Rasionalisasi ke Arah Transformasi Perakaunan. Jangan stress bila dengar tajuknya yang agak komplek sebab seminar ini sangat santai. Seminar ini  dihadiri oleh peserta seluruh negara. CuteCarry menyampaikan ceramah berkenaan IMEJ. …