home Tips DI SEBALIK WARNA, TERSIRAT MESEJ

DI SEBALIK WARNA, TERSIRAT MESEJ

 

Dengan pemilihan kualiti warna yang tepat, ia bakal menaikkan kaliber diri anda juga boleh menjatuhkannya secara sekelip mata kerana setiap warna memberi maksud tersendiri.

Lebih daripada 80% mesej yang ingin disampaikan dengan tepat adalah berkaitan dengan warna. Dengan erti kata lain, warna mampu menyampaikan sesuatu mesej dengan tepat.

Walaubagaimanapun setiap warna yang dipilih boleh mix and match mengikut kesesuaian. Jangan jadi sampai ‘pokok krismas berjalan’ sudah! hehehe 

 

Pekat
Menunjukkan kekuasaan, kemewahan dan eksklusif. Sebab itu jika uols tengok butik-butik atau tempat-tempat eksklusif warna-warna ini diguna pakai. Orang-orang korporat pun suka warna ni

 

Terang
Jika ingin menaikkan semangat atau kegembiraan guna warna ni. Warna-warna ini selalu digunakan dalam tempat-tempat atau brand yang menarik remaja atau kekeluargaan

 

Cair
baby suka warna ni kan? So jika nak tenang boleh lah pilih warna sweet ni

 

Kusam
Jika suatu hari tu uols kurang semangat, elakkan pakai warna-warna ni. Tapi kalau suka pakai je lah. Lol

 

Banyak lagi tips:
http://buku.cutecarry.com/
Buku Gaya Untuk Berjaya.

RM50 plus delivery RM7 = RM57
Bank in CIMB 8007398059 CuteCarry Sdn Bhd dan watsapp details pada
019 337 6807
www.wasap.my/60193376807/bukucutecarry

Berminat mengendalikan kursus atau seminar di tempat anda hubungi 019 337 6807 atau 03 8940 6807
Layari http://www.cutecarry.com

Comments

comments