home Tips PENYANYI MASYA MASYITAH KENA KECAM KAKI HALUS.

PENYANYI MASYA MASYITAH KENA KECAM KAKI HALUS.

Kredit: Instagran @masyitah_masya

Kesian Masya Masyitah baru nak memulakan kerjaya sebagai penyanyi terus kena kecam. Kaki ayam dan macam-macam lagi kejian. Memgecam tak dapat apa-apa. Disini CuteCarry cadangkan seluar untuk orang yang kaki terlalu kurus.

 

Sebenarnya kalau kita pandai menggunakan trick dari pemilihan pakaian tidaklah perlu runsing! Dan tak perlu kita tunjulkan apa kekurangan kitakan.. kalau dah kurus, pilihlah item yang tidak menonjolkan kekurusan kaki lidi itu.

CuteCarry akan kongsikan tips pemilihan seluar yang mudah dipadankan bersama apa jenis baju sekalipun.

 

1- PALAZZO

Potongan seluar besar dan gedobos menghasilkan effect kaki besar dan terliat seperti skirt. Tapi lebih sesuai untuk orang tinggi.

Kredit: aliexpress.com

 

2.WIDE LEG

Seperti palazzo tetapi lebih kemas. Sesuai untuk rasmi juga jika material slack.

Kredit: Tobi

 

Nampak lebih elok dengan look ini. Ada je look Masya cantik..

 

3.BELLBOTTOMS

Potongan bentuk loceng

Kredit: oshoplive

 

 

4- BOOTCUT

Potongan kembang bawah memang padan untuk si kaki kurus dan panjang.

 

 

5- TROUSER PANTS

Seluar yang seksi untuk kaki panjang

Kredit: tobi

 

6-ROMPEE/ JUMPSUIT

Dengan potongan kembang dibahagian kaki.

Kredit: dhgate

 

7-SKIRT:

A Cut, kosong @ beralunan.

 

Ayunya nampak sedikit berisi cantik!

 

SELUAR WARNA CERAH

Warna nude, coklat muda, peach dan turquoise

Kredit:aliexpress

 

SELUAR LUSUH DA PUDAR

Faded jeans tu sangat sesuai.

Kredit: pinterest

 

SELUAR BERPOKET

(cargo pants)

Kredit: dollskill

 

CORAK MELINTANG

Dapat memendekkan dan menyeimbangkan kaki dan badan.

Kredit: beserk

 

MOTIF BERCORAK:

Pilih samada corak bunga, abstrak atau geometri.

Kredit: fashion valet

TAMBAHAN:

*Kain berat dan berkilat juga mampu memberi effect kaki besar.

ELAKKAN:

Kain jenis melekan dan sangat ketat, say no kepada legging!

Dah ada banyak tips-tips disini yang boleh digunakan. Share juga kepada sahabat atau keluarga yang memiliki kaki panjang dan kurus, mana tahu sangat membantu!-CuteCarry

————————–

PANDUAN ILMU GAYA DAN IMEJ

Buku Gaya Untuk Berjaya

Home


RM50
Postage : RM7
Jumlah: RM57

‭8600667554‬ CIMB
CUTECARRY
Sertakan:
Nama
Alamat

http://www.wasap.my/60193376807/bukucutecarry

————————————–

Untuk sebarang pertanyaan & jemputan mengendalikan seminar.

CALL & WHATSAPP:
‭019 337 6807‬
019 329 0397
‭03 8940 6807‬

HUBUNGI:
training@cutecarry.com  atau cutecarry@yahoo.com

ILMU PERCUMA:

Training

Home

 

Comments

comments