home Tips Pilih Jeans Mengikut Bentuk Badan

Pilih Jeans Mengikut Bentuk Badan

 

Badan perempuan ni bukannya semua macam model-model. Cutting jeans pun macam-macam jenis yang bersesuaian dengan bentuk badan.

CuteCarry ada senaraikan apakah bentuk cutting jeans yang sesuai dengan bentuk badan. Tetapi kita kenal dulu dengan cutting jeans yang berada di pasaran 

Boyfriend jeans

Panggilan ini diberikan untuk jeans yang longgar seperti yang dipakai oleh lelaki. Ohh…sebelum lupa lelaki yang dimaksudkan ialah bukan lelaki ravers, kpop yang suka jenis ketat tu tau. Cawat boyfriend jeans juga labuh. Jika berpunggung besar, terlalu flat atau perut buncit dan anda pakai pula jeans ni memang nampak lagi gemuk!

 

High waisted jeans

Pinggang jeans diatas pusat. Kalau anda punggung besar atau bahu bidang, elakkan pakai jeans ni ye. Ia nampak cantik untuk orang takde pinggang atau tanpa cutting.

 

Low rise

Jeans di bawah pusat atau cawat pendek. Model-model kurus sesuai pakai ni tapi kalau perut buncit, tolong lah tengok cermin jika pakai jenis jeans ni.

 

Medium rise

Ia sesuai untuk banyak jenis bentuk badan tetapi jika bahu bidang atau tiada cutting, badan akan nampak seperti empat segi.

Skinny jeans

Ramai kan suka pakai jeans ni. Kaki kurus cantik lah!

 

Straight leg

Jeans straight cut yang selesa.

 

LIKE jika suka, SHARE jika bermanfaat 

Banyak lagi tips:
http://buku.cutecarry.com/

Buku Gaya Untuk Berjaya.
RM50 plus delivery RM7 = RM57
Bank in CIMB 8007398059 CuteCarry Sdn Bhd dan watsapp details pada

019 337 6807

www.wasap.my/60193376807/bukucutecarry

Berminat mengendalikan kursus atau seminar di tempat anda hubungi 019 337 6807 atau 03 8940 6807
Layari http://www.cutecarry.com

Comments

comments