Bandar-bandar Sabah penuh dengan pengganas Sulu selepas batal gencatan senjata?

Pengganas Sulu semakin mengganas. Sultan yang mengaku Sultan walaupun tidak boleh ditafsirkan berapa orang lah atau beratus yang mengaku Sultan (the real Sultan Sulu. please stand up, please stand up, please stand up- nyanyi gaya Eminimen lagu the Real Slim Shady).

Kisah Jacel Kiram (tiada kena mengena dengan Jakel di Shah Alam ataupun Jakel Jalan TAR)  membatalkan gencatan senjata juga menyebabkan ada khabar-khabar angin yang menyatakan bahawa bandar-bandar di Sabah seperti Kota Kinabalu penuh dengan pengganas Sulu yang menyamar. Keadaan tegang dan orang seperti tidak mahu keluar membeli belah sebab takut kena tembak dengan pengganas Sulu.

CuteCarry sedang sibuk kesana kemari menguruskan badan di KL dan tidak sempat ke   Kota Kinabalu tetapi menerima panggilan daripada seorang rakan iaitu  Sabahan yang menetap di Kota Kinabalu tetapi kampung dia di Lahad Datu. CuteCarry tidak pasti dia keturunan Sulu atau tidak tetapi jika dia keturunan Sulu, dia adalah orang Sulu yang sangat baik hati budi pekerti, bunuh semut pun tak sanggup dan orang Sulu paling banyak bercakap kut.

Hati terdetik adakah beliau dalam kesusahan disebabkan oleh pengganas Sulu?

Rakan: CuteCarry apa khabar?

CuteCarry: Hi..lama tak call I, how are you?

Rakan: Tak best sangat…

Fikiran  CuteCarry mula berasa risau,mungkinkah kes pengganas Sulu.

CuteCarry:Why?

Rakan: Berat badan I naik, u makan apa, I tengok u makin kurus..

CuteCarry: Ohhhh….

Rakan: Tu la..bagitau la kat I. Stress baju banyak tak muat.  You betul ke Noniswara dah bercerai, u kenal dia kan? I pernah nampak u bergambar dengan dia dalam FB.

CuteCarry: ohhh… (masih sedikit speechless)

Rakan: I tengok gambar u masa Purple Walk pakai kasut Zara warna ungu, cantik, ada lagi jual ke?Tolong beli saiz 8 boleh ..nanti I bayar bila datang KL next month.

CuteCarry: (terdiam sebab tak tau nak cakap apa, mana cerita pengganas Sulu?….)

Rakan: You.  I tak leh cakap, sebab ada polis trafik  kat traffic light. ok. nanti I call you balik . On the way ke One Borneo…Bye!

Kesimpulan diatas ialah Sabah adalah selamat, orang yang berada di Sabah seperti rakan CuteCarry sibuk hendak kuruskan badan dan cari kasut Zara. Jangan terlalu dengar khabar angin!!

CuteCarry memang ada dijemput untuk mengendalikan kursus di Kota Kinabalu sebelum ini dan insyallah jika semua ok, bulan April ini akan ke sana lagi. So, tunggu orang Sabah, CuteCarry datang..

Teringat lokan bakar kat Salut!

Bengkel CuteCarry di Kota Kinabalu Sabah pada tahun lepas. Miss you,  guys..

CuteCarry menganjurkan kursus untuk korporat/kerajaan seperti kursus penampilan diri/imej, protokol dan etiket sosial, make up, penganjuran majlis, konsep/persijilan latihan 5s, pengurusan pelanggan, komunikasi dan sebagainya bagi swasta, kerajaan dan individu, bolehlah menghubungi CuteCarry di talian 019-3290397, email cutecarry@yahoo.com atau click disini.

List kursus anjuran CuteCarry ialah:-

  • Imej ABC (Appearance, Behaviour, Communication)
  • Ketrampilan Diri
  • Protokol dan Etiket sosial
  • Protokol Majlis Rasmi
  • Pengendalia majlis dan acara
  • Komunikasi
  • Pengurusan Pelanggan
  • Pengucapan awam
  • Pengacaraan (emcee)
  • Penulisan Teks
  • Persekitaran dan Amalan  5 S
  • Motivasi
  • Pengurusan Kewangan Peribadi
  • Kepimpinan
  • Pengurusan  dan Kecermelangan Pentadbiran
  • Kecemerlangan penyeliaan
  • Pemikiran Kreatif
  • Law of Attraction (LOA)