Excuse me, you are not “that WAG- not Victoria Beckham!”

WAG- “Wives and Girlfriends” of the English Football Squad. The term was coined by the British press during the height of the WAGs era, lead by Victoria Beckham.
1

They are an ultimate role models for young girls, they want to be WAG, they want to look as skinny as they Victoria, they want to be in white Versace dress like Cheryl Cole..

Tetapi adakah WAGs pasukan bolasepak Malaysia seglamour mereka?

Well…mungkin mereka glamour, jadi model, blogger dan idola. CuteCarry pernah beberapa kali berbual dengan WAG Malaysia seperti Leuniey isteri Apek and she is such a sweet, sweet girl.

1

CuteCarry dengan WAG,Leuniey Apek

CuteCarry kenal dia sorang je.. ok, ok. ada lagi satu bekas WAG yang glam dan cantik, Rita Rudaini (I don’t want to go there!)

Tetapi ada satu WAG berkemungkinan perasan yang dia setaraf Victoria Beckham. Vicky pakai fresh from runway top gucci,short Chanel, boot hermes,shades Ferragamo, beg YSL pi padang.. jika mampu tandingi, I kagumlah…jika setakat beli yang very very so very last season kat Johore Premium Outlet, CuteCarry senyum je!

Apakah yang anda boleh pelajari daripada kes ini?

Hormati orang lain. Walaupun ada orang yang kurang ajar dengan kita tetapi kita tidak perlu TERLALU kurang ajar, mungkin sedikit teguran untuk pertahan diri kita. Jika kita pun asyik melawan balik apakah bezanya kita dengan si kurang ajar?

CuteCarry pun pernah menerima sikap kurang ajar oleh guard, tetapi CuteCarry tidak melawan menjerit macam orang meroyan macam guard tersebut sebaiknya terus membuat laporan secara rasmi dan dimaklumkan guard tersebut telah ditukarkan.

Perasaan membuak-buak untuk marah ada tetapi CuteCarry kawal dan sentiasa ingatkan diri sendiri

” I ada class, orang classy tidak akan berkelakuan sedemikian!”

Class ke menjerit-jerit tempat awan? Sebagai seorang perunding imej, CuteCarry telah dilatih didalam tiga aspek utama iaitu Penampilan, Protokol dan Etiket berserta komunikasi. Setahu yang diketahui, jika seseorang suka menjerit dan tidak menghormati orang lain maknanya jenis yang TIADA CLASS!

Tolonglah bagitahu pada perempuan tersebut, dia bukanlah perempuan yang ada class. Dia perlu menghadiri kursus ETIKA dan KOMUNIKASI dan ANGER MANAGEMENT.

Bolehkah anda bayangkan jika dia bergaduh dengan suaminya? Mesti lagi hebat. Terfikir juga berkemungkinan dalam keluarga dia jenis bercakap seperti itu?

Jika tengok video tu, annoying kat suara dia?

CuteCarry takkan letakkan video perempuan itu kerana terlalu annoying tetapi hanya akan letak video pakcik yang dikatakan dayus..#akubukanbodoh

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=06wRikERqi8[/youtube]

Sedih pula bila dengar ‘bukan orang kaya”