Wanita Punjabi berjanggut dan berjambang dimalukan tetapi…

Seorang wanita Punjabi warga Amerika, Balpreet Kaur dimalukan didalam internet setelah gambar beliau diambil secara rahsia dan di post didalam laman sosial. Caption gambar tersebut ialah:

“I’m not sure what to conclude from this.”

Gambar beliau telah mendapat banyak kutukan dan cercaan daripada pengguna laman web sosial tersebut.  Satu perkara berlaku, beliau tidak melenting tetapi menggunakan menggunakan keadaan tersebut dengan membalas kutukan dengan ayat-ayat yang penuh inspirasi untuk semua:-

Hey, guys. This is Balpreet Kaur, the girl from the picture. I actually didn’t know about this until one of my friends told on facebook. If the OP wanted a picture, they could have just asked and I could have smiled 🙂 However, I’m not embarrased or even humiliated by the attention [negative and positve] that this picture is getting because, it’s who I am. Yes, I’m a baptized Sikh woman with facial hair. Yes, I realize that my gender is often confused and I look different than most women. However, baptized Sikhs believe in the sacredness of this body – it is a gift that has been given to us by the Divine Being [which is genderless, actually] and, must keep it intact as a submission to the divine will. Just as a child doesn’t reject the gift of his/her parents, Sikhs do not reject the body that has been given to us. By crying ‘mine, mine’ and changing this body-tool, we are essentially living in ego and creating a seperateness between ourselves and the divinity within us. By transcending societal views of beauty, I believe that I can focus more on my actions. My attitude and thoughts and actions have more value in them than my body because I recognize that this body is just going to become ash in the end, so why fuss about it? When I die, no one is going to remember what I looked like, heck, my kids will forget my voice, and slowly, all physical memory will fade away. However, my impact and legacy will remain: and, by not focusing on the physical beauty, I have time to cultivate those inner virtues and hopefully, focus my life on creating change and progress for this world in any way I can. So, to me, my face isn’t important but the smile and the happiness that lie behind the face are. 🙂 So, if anyone sees me at OSU, please come up and say hello. I appreciate all of the comments here, both positive and less positive because I’ve gotten a better understanding of myself and others from this. Also, the yoga pants are quite comfortable and the Better Together tshirt is actually from Interfaith Youth Core, an organization that focuses on storytelling and engagement between different faiths. 🙂 I hope this explains everything a bit more, and I apologize for causing such confusion and uttering anything that hurt anyone.

The overarching principal is this body is a tool for service,” she explained. “We have to maintain and take care of it while cherishing its original form.” That means that going to the hospital and taking medicine is fine, because one should be healthy in order to be of service to others. But cutting one’s hair or removing one’s facial hair is forbidden, even if societal norms dictate otherwise. 

“My hair doesn’t stop me from being normal or doing service so its not a hindrance,” she said in a later post. “I’ve been to the doctor regarding this and it’s just a side effect of my hormone levels during my teenage years. The hormones have returned to normal, but the hair is still there. That’s fine 🙂 I don’t regret anything, nor do I view it as an unfortunate thing.”

Beliau mempunyai masalah hormon dan telah pun mendapat rawatan doktor tetapi janggut dan misai tetap tumbuh.

BELIAU ADALAH WANITA NORMAL!

Wow… begitu positif reaksi beliau. CuteCarry pun belajar sesuatu daripada perkara ini iaitu seorang wanita Sikh yang telah dibaptiskan tidak dibenarkan mencabut bulu daripada badan dan menerima apa yang telah dikurniakan.

Bayangkan jika kita berada di tempat beliau. Adakah kita akan stress dan sedih dengan keadaan diri, terutama sekali jika gambar-gambar kita dipostkan dalam facebook dan dimalukan dengan komen-komen daripada seluruh dunia. Mesti malukan…

Oh. tidak perlu gambar -gambar memalukan, jika ada orang post gambar CuteCarry sedang ternganga, muka nampak macam zombie tidak cukup tidur dan sebagainya didalam facebook mesti rasa MALU.

CuteCarry kan suka maintain.Bulu memang sangat kurang (jenis badan camtu kut). TETAPI…

Pengakuan: CuteCarry kadang-kadang guna Veet untuk kaki dan cabut facial hair dengan pencabut bulu beli kat Watson!

Flawless tanpa janggut dan misai! (tetappppppppppppppp!!!!!!) .

Ini membuatkan CuteCarry teringat kepada satu kes pengguna facebook yang post gambar seorang pondan yang datang ke pejabat beliau dengan komen-komen yang memalukan. Kesian CuteCarry tengok muka pondan tersebut.

Bayangkan jika orang lain ambil gambar kita didalam kita,post dalam facebook dan kemudian memalukan kita.

Adakah anda suka jika orang buat begitu kepada kita?

Jika orang tidak buat kepada kita pun, apa kata perkara tersebut berlaku pada anak, abang atau saudara mara kita. Malu kan?

CuteCarry merasakan pengguna facebook yang post gambar TANPA KEBENARAN kemudian memalukan orang tersebut adalah mereka yang tidak bermaruah.

Semoga satu hari dia akan mendapat balasan.

What you give you get back.

BTW..pernah dengar tak Boyzillian? Buang bulu di kawasan …….

Lite-lite. That’s it!!