Wanita Melayu berumur 58 tahun tapi persis 30 tahun (Kursus IMEJ ABC bersama LHDN Pulau Pinang)

Salah satu kesilapan utama yang dilakukan oleh ramai wanita ialah BERPAKAIAN mengikut usia. Tidak dinafikan kita perlu mengikut usia kita tetapi janganlah sampai berpakaian nampak TUA. Contohnya ada peserta yang berusia baru 40 tahun tetapi disebabkan merasakan dirinya terlalu tua dia mula berpakaian seperti makcik-makcik berusia akhir 50an.  Beliau masih sihat, bekerja sebagai seorang pegawai kanan disalah sebuah sektor kerajaan tetapi tudung dan baju kurung persis seperti makcik jual jamudi Chow Kit. Kenapakah jadi sedemikian?

Ia adalah kerana pemikiran kita. Jika kita merasakan kita tua, kita akan menjadi tua. Wanita yang berumur 40an sekarang bukanlah seperti wanita yang berusia 40an 30 tahun dahulu. Wanita berpendidikan mampu untuk menyara hidup sendiri, keluarga dan seterusnya memberi peluang untuk menjaga penampilan. Jika anda kelihatan seperti makcik-makcik sehinggakan kerani pun nampak lebih anggun dan bargaya..dimanakah nilai anda sebagai seorang pegawai?

Ini adalah contoh terbaik seorang yang masih menjaga penampilan walaupun sudah berusia.

She is 58 year old with 8 kids and 3 grandchildren,one of my participants in my IMAGE ABC class.

 

Over tak dressing dia? Adakah beliau nampak orang berumur cuba nampak  muda? Sesungguhnya TIDAK. Beliau kelihatan anggun dan  masih aktif menguruskan pelbagai aktiviti yang dianjurkan oleh pejabat. Siapa kata wanita berusia melayu tidak boleh memakai suit?

Beliau adalah pegawai dan salah seorang  peserta Bengkel Keterampilan dan Imej Diri ABC bersama PUSPANITA Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Pulau Pinang bersama CuteCarry.

Berminat nak belajar dressing seperti dia? Hubungi CuteCarry.

Sedikit fakta  berkenaan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Bukit Mertajam Pulau Pinang.

Fail Cukai CuteCarry adalah bersama LHDN Bukit Mertajam sebelum dipindahkan ke KL. Ini adalah kerana CuteCarry pernah bekerja di Prai Penang. Oeh itu, mungkin ada diantara peserta ini pernah mengurusakan fail cukai CuteCarry.

We r such a happy bunch. C for CuteCarry. dari Prai Penang. hari ini CuteCarry mengendalikan Bengkel Keterampilan dan Imej Diri ABC bersama PUSPANITA Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Pulau Pinang.

Alhamdulillah. Great feedback from my class IMAGE ABC with Lembaga Hasil Dalam Negeri. Blessed to the max!

T

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA

Nilai harga perkhidmatan terkumpul ini hanya untuk pakej ceramah/konsultasi dan bukan meliputi pakej hotel, penginapan atau makanan
Kursus-kursus percuma boleh dipilih hanya daripada perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat CuteCarry.
Slot ceramah percuma ini adalah bergantung kelapangan (availability) penceramah dan penganjur.
Syarikat CuteCarry hanya menyediakan khidmat penceramah sahaja dan boleh memilih mana-mana penceramah yang berkelapangan.
Tempoh untuk menebus perkhidmatan ini dalah daripada Februri 2015 sehingga Februari 2016.
Organisasi adalah bermaksud seperti yan tertera didalam sebutharga.
Ceramah percuma ini tidak termasuk kos makanan, tempat, nota, alat tulis, sijil atau apa-apa perkhidmatan atau bahan bantuan mengajar tambahan.