Foodagasm: Mee Abu dan Laksa Ikan Sekoq di Alor Setar

CuteCarry ke utara lagi. Penat juga daripada Port Dickson ke KL ke Kuala Kangsar ke Alor Setar dalam masa kurang 24 jam. Tapi hendak buat macam mana kan, dah namanya cari duit. Kalau tak nak macam mana hendak beli keperluan asas (teringat subjek Form One Kemahiran Hidup!) iaitu  Makanan, Tempat Tinggal dan Pakaian! Bagi CuteCarry PAKAIAN adalah keperluan utama (we need shoes, belt, bags, bags, shoes, jackets, shirts , shoes, bags, CK underwear and lists goes on!). Tetapi ketika di Alor Setar, CuteCarry dok fokus kepada keperluan asas MAKANAN. Shopping pakaian kurang sikitlah kat Alor Setar ni.

Betapa gediknya CuteCarry posing (wearing vintage shades and Marc by Marc Jacobs tee) dengan Mee Abu di lokasi Jalan Teluk Wanjah bersebelahan dengan kedai kek. Selain mee goreng disini juga ada dijual kueytiow dan mee Rebus. Sebenarnya CuteCarry dapat tahu berkenaan dengan mee ini daripada CuteCarry followers di facebook. Mee Abu ini ailah nama orang, bukan ia goreng dengan abu ke apa ke…tetapi nama orang ye!

Tetapi sebagai seorang yang memang gila laksa, petang tu CuteCarry pula ke laksa ikan sekoq yang terletak di Mergong berdekatan dengan Kilang Tayar Sime. Laksa yang pekat dihidang bersama dengan ikan sekor. Best makan dengan cendol pulut.

Tengah-tengah makan, abang laksa tu bagi FREE laksa dengan udang pula. TQ Abang..

I REALLY MY  TREADMILL!

ps:. CuteCarry stay kat Holiday Villa, Alor Setar. Best di sana. Recommended!