FESYEN PAKAIAN MENGANDUNG ALA-ALA SELEBRITI

‘Saya mengandung dah 6 bulan dan selalu ada masalah dengan pemilihan baju. Saya tak pandai nak suai padan baju dengan tubuh badan yang semakin sarat membesar ni’.  – luahan salah seorang follower CuteCarry Ramai wanita hamil buntu dan bertanya kepada saya, apa pakaian yang sesuai untuk preggy women. Tak semestinya anda mengandung anda tak boleh …

BUTIK BRANDED JUAL BARANGAN TIRUAN

Permainan yang sangat licik oleh sebuah butik yang menjual pakaian branded tiruan.  Butik mewah di Bangsar dipercayai telah menipu golongan VIP dengan menjual pakaian berjenama terkenal antarabangsa cetak rompak dengan harga ribuan ringgit setiap helai.  Jika dilihat dengan mata kasar, pakaian mewah tiruan yang dijual memang menyerupai pakaian original.   Hafiz CuteCarry pun pernah masuk …

EMCEE YANG COMOT

“Saya, Yem merupakan seorang freelance emcee untuk majlis korporat dan juga seorang pelawak Maharaja Lawak. Rakan-rakan terdekat sering kritik penampilan saya, katanya saya nampak comot.” “Setiap kali dikritik, saya rasa low motivated sangat sehinggalah saya berjumpa Hafiz CuteCarry untuk mengubah penampilan jadi lebih professional. Saya tak nak nampak comot lagi. Zaman sekarang ni memang ramai …

AKAUNTAN YANG NAMPAK MURAH

“Saya nak ubah penampilan jadi lebih bergaya dan nampak mahal. Bukan apa, bila jumpa klien, mereka selalu sangat minta harga diskaun, mungkin salah satu sebabnya imej saya sendiri yang nampak murah”. – luahan Aiman kepada CuteCarry. “Bila penampilan kita nampak murah, klien pun nak minta harga murah”. – Hafiz CuteCarry Cabaran CuteCarry adalah untuk cari …

PERUNDING KECANTIKAN YANG TAK CANTIK

“You perunding imej tapi penampilan tak meyakinkan, macam mana I nak beli produk dengan you”.  Itulah yang ayat kecaman yang selalu Leha dapat daripada kliennya.  Leha mengadu kepada saya sebab dapat kritikan daripada kliennya mengenai imej penampilannya. Sedih tak tidur malam tau bila klien tegur cakap penampilan tak cantik. Leha seorang perunding kecantikan dan guru …

AL-FATIHAH UNTUK ARWAH NASIR WAHAB

Al-Fatihah atas pemergian Allahyarham Datuk Hj Nassier Wahab, penyanyi lagu ‘Memori Cinta Luka’ telah menghembuskan nafas terakhir pada awal 12.45 pagi tadi di Pusat Pakar Perubatan Universiti Malaya, Petaling. Nassier berusia 57 tahun, telah menjalani pembedahan membuang ketumbuhan pada rahang kiri akibat kanser gusi yang dihidapinya 5 tahun lalu. Nassier meninggalkan seorang isteri dan seorang …