JULIA ROBERTS DAN MICHELLE OBAMA DATANG KL?

Pelakon Hollywood, Julia Roberts dan bekas wanita pertama AS, Michelle Obama bakal berada di KL pada 12 December ini sempena dialog memperkasa anak gadis di seluruh dunia menerusi pendidikan. Woww, tahu tak sesi dialog mereka akan diwawancara oleh bekas ratu cantik Miss Malaysia Deborah Henry, pengasas Fugee.org yang merupakan NGO yang menjalankan program pendidikan dan …

NAK BERJAYA PUN MESTI KENA ADA GAYA, UOLS’

Kenapa I cakap macam tu? Okay I nak tanya uols, pernah ke uols nampak orang yang berjaya tu penampilan dia selekeh, tak bermaya, hambar, n busuk? Kalau ada, mungkin dia belum belajar dengan CuteCarry.     Bergaya tak semestinya kena beli baju yang mahal-mahal tau, guys! Yang penting pakaian, tudung, kasut tu sesuai dengan bentuk badan, …

PASTEL IS POWER!

Sempena kempen pakai suit yang CuteCarry adakan November ni, ramai yang tertanya-tanya warna suit apa yang sesuai dengan mereka. Takut warna suit terlalu over atau terlalu dull katanya’ Tahu tak, warna suit yang uols pakai ni pun main peranan tau’. Kalau boleh pilih warna suit yang sesuai dengan gaya, bentuk badan, dan warna kulit uols, …

KEMBALI KE ZAMAN RETRO

Tertarik dengan koleksi fashion Retro yang diketengahkan kembali oleh jenama terkenal, Dior baru-baru ini. Memang mengimbau habis zaman fesyen retro yang menjadi kegilaan atok nenek kita sekitar 20 hingga 30 tahun yang lalu. Jom usha artis pilihan CuteCarry yang menggayakan pakaian jenama tersebut. Sumber gambar : Instagram

TREND KASUT PELIK

Kasut yang mempunyai design yang pelik dan unik ini kebiasaannya amat digemari para influencer dalam dunia fesyen.  Mereka akan mencari kasut yang ‘one of a kind’ dimana lain daripada yang lain, senang cerita kasut itu dia sorang sahaja yang ada disebabkan rekaannya yang unik dan limited.  Jom tengok 4 rekaan kasut pelik yang menjadi pilihan …