LELAKI KURUS YANG NAK BERUBAH JADI SMART BERGAYA

Kesilapan Lelaki kurus bila bergaya ialah cari BAJU BESAR supaya nampak berisi.
SALAH tu… Sebenarnya jika pakai baju besar lagilah nampak kurus dan paling sedih ialah nampak TUA daripada usia.
Itulah yang dihadapi oleh client saya ni. Saya tanya dia kenapa pilih baju besar-besar?
Jawapannya ialah dia tidak tahu dimana hendak shopping. Tempat-tempat dia shopping pun adalah ‘typical’ tempat orang shopping. No wonderlah😳

Tiba masanya untuk sessi CuteCarry Style Analysis (CSA)
Saya pun ambillah ukuran badan, analisa warna kulit dan menentukan gaya yang sesuai.
Sesudah itu, kita bersama-sama shopping di tempat yang mampu milik oleh semua.
Kita pilih jenama yang CUTTING UNTUK ORANG KURUS. Lain jenama lain cutting. Ada jenama yang saiz S tetapi masih gelebeh dan besar.

Dia pun terkejut bila baju yang dipilih terletak elok pada badan. Tiada lagi gelebeh dan nampak tidak kemas.
Kita beli seluar, kasut, baju, blazer sehinggalah singlet. So dia tak payah pening kepala.
Gaya rambut pun saya consult supaya dipotong ikut bentuk mukanya yang panjang (oblong). Selepas potong rambut terus nampak muda tau.

Kawan-kawan dia pun terkejut bila sampai office. Kata mereka macam pekerja baharu. Dia pun lebih confident.
Katanya dah mula berani explore dan pandai shopping macam-macam tempat sekarang.


Begitulah hasil makeover CuteCarry Style Analysis (CSA)
Siapa lelaki kurus sini. Komen sikit…. Tag kawan-kawan yang
nak handsome supaya hubungilah saya di

WhatsApp ke
http://www.wasap.my/60193290397/groominglelaki

Testimoni di
https://training.cutecarry.com/pro…/personal-image-coaching/