Rumusan PRU 13: CuteCarry mengundi di Kuala Kangsar (termasuk laksa kuale!)

Pilihanraya ke 13 telah pun berlangsung. Ini adalah pilihanraya paling penuh dengan drama, daripada mula sampailah terakhir.. terlalu banyak yang negatif daripada positif.

Cutecarry pun terlibat secara langsung dalam PRU 13 iaitu sebagai pengundi dan juga pendengar setia. CuteCarry tidak akan bagitahu party dia yang menjadi pilihan Cutecarry tetapi biarlah rahsia. CuteCarry hanya berkongsi dengan orang yang CuteCarry betul-betul kenal mengenai siapakah yang CuteCarry pangkah. Ramai yang tanya, termasuklah wartawan yang ingin menembual CuteCarry untuk mengetahui siapakah pilihan tetapi jawapan CuteCarry ialah “undi adalah rahsia dan orang yang tidak mahu mengundi mempunyai pemikiran kelas ketiga”

CuteCarry menetap di KL setelah sekian lama tetapi bila tiba bab mengundi, CuteCarry tetap mengekalkan untuk terus melaksanakan tanggungjawab di Kuala Kangsar, kampung halaman ku.

Keputusan telah diketahui dan beberapa rumusan ialah:-

i. CuteCarry memang sakit hati tengok orang bergaduh dan melemparkan komen negatif di wall FB dan twitter. So, untuk mengelakkan rasa sakit hati, CuteCarry mengelakkan untuk membacanya.

ii. Ada kawan dan saudara yang bergaduh. Kesiann………

iii. Gabungan parti politik boleh dijadikan panduan. Sentiasa ingat kita sentiasa hati-hati memilih rakan atau sekutu. Kadang-kadang tujuan sesetengah pihak adalah lebih kepada friend with benefit…

iv. Kaum melayu mungkin didalam fasa kerugian yang amat besar. Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh. Ini bukan kenyataan bersikap perkauman tetapi ialah kenyataan!

v. Pusat mengundi CuteCarry iaitu di Sekolah Tsung Wahperlu ada lebih banyak saluran. Stress… panjang beratur sebab pergi waktu pagi…tapi bila lalu  waktu petang, lengang!!! Btw…motif sangat saluran CuteCarry mengundi very the ramai warga emas, adakah CuteCarry warga emas? I  muda lagi tau.. (terus pegang kedut2 di mata..)

v.  Bila balik kampung, CuteCarry bukan jadi pengundi hantu tetapi naik hantu! Orang sibuk mengundi, CuteCarry sibuk makan. Putu piring, laksa kuale dan pau juga kundas…semua yang tidak dapat diperolehi di tempat lain. Cheat meal conceptnya!!!