Gambar red carpet Farah Fauzana (FAFAU), Julia Ziegler, Juliana Ibrahim in WANPA di Anugerah Seri Angkasa 2010 2011

CuteCarry feeling-feeling di dressing room Anugerah Seri Angkasa 2010 2011, gambar adalah sebelum acara red carpet bermula; baju pun tidak tukar lagi, muka pun tak touch up lagi!!

Tiba-tiba ternampak….

Kasut DIOR siapakah ini?

Fara Fauzana of course. She is stepping into this strap Dior in WANPA dress.

Ini adalah kerja-kerja fitting terakhir semasa Anugerah Seri Angkasa 2011 untuk Fara Fauzana oleh WANPA. Sebenarnya ada drama berlaku semasa proses penyediaan baju Fafau oleh WANPA. Baju yang asal sudah siap hari semalam tetapi bila dipakai oleh Fafau, WANPA tidak berkenan pulak. Daripada takut kena kutuk sebab baju tidak cantik, WANPA menggunakan kuasa diva yang ada pada diri mereka tidak membenarkan Fafau memakai baju yang telah siap tersedia! Maka dengan gigihnya, WANPA tidak tidur malam semalam dan menggunakan kuasa bionik woman untuk menyiapkan baju Fafau. Memang berbaloi sampai lebam-lebam mata Wanpa tidak tidur kan?

I must say I love the dress. WANPA kata ia adalah baju yang ringkas dan menggambarkan rekaan identiti WANPA iaitu details hanya pada draping! Fafau amatlah suka dengan baju ini dan ia membuatkan dia nampak kurus!! Good job guys!!!

Antara designer yang boleh buat memoir cepat sekali di Malaysia ini ialah WANPA sebab banyak sangat drama yang berlaku bila tiba masa nak buat baju untuk red carpet. Drama ialah baju Julia Ziegler, semalam bila baju dah nak siap, waktu nak menggunting untuk touch up terakhir zasssss…. baju terkoyak sebab tersalah gunting pulak!!!! WANPA katanya hampir putus asa nak buat baju nasib baik tak bunuh diri sebab banyak sangat baju yang nak kena buat.

Akhirnya siap juga Julia yang simple dan effortless ini. Ia mengingatkan CuteCarry kepada gaya-gaya artis zaman akhir 70an tetapi dengan gaya draping terkini. I know some of you willsay what is happening to her hair but she looks extremely free and cute with that simple hair!

Scha Al Yahya dengan baju daripada fabrik velvet. Ia mengetengahkan teknik draping yang simple tetapi elegant. Badan Scha yang memang slim nampak sangat sepadan dengan potongan dan fabrik yang digunakan.

Sudah lama tidak mendengar cerita Juliana Ibrahim. Petite and cute in WANPA cream number. She bought the dress!!