Hadiah Hari lahir terbaik: Buku Kisah 25 rasul

Membeli hadiah harijadi adalah salah satu perkara yang agak tricky iaitu ialah hadiah perlulah  yang sesuai dengan personaliti (kalau dia macam makcik-makcik apa kes nak bagi 5 inch heels!), umur, harga  dan juga masa (membeli hadiah can be so time comsuming!). Hadiah hari jadi seterusnya ialah untuk si Adam, anak kepada BFF CuteCarry iaitu Mimi KIKC.

Adam yang belum bersekolah ni memang sukakan mainan tetapi rasanya cukup-cukuplah mainan yang berlambak dirumah tu, nak beli baju takut tak betul saiz pulak (mungkinkah Armani Kids?),jenuh jugaklah jalan-jalan di mall untuk beli hadiah dan tiba-tiba masuk dalam Popular Bookshop. CuteCarry rasa sangat “berilmu” bila masuk dalam kedai buku dan akan mencari hadiah di sini sahaja. CuteCarry cari-cari buku,cadang hendak beli buku English daripada fairly tale ataupun modern childreen books sebab Adam ni dok cakap  English  jetapi ternampak buku ini ialah kisah 25 Rasul!

Terus beli. CuteCArry bukanlah hendak menjadi Ustaz Azhar Idrus ataupun Dr Fatimah Zaharah (tak boleh cakap slang Melayu Mesir katanya) ye tapi kalau buku ini berguna, apa salahnya. Dalam buku ini terdapat kisah-kisah rasulyang mudah difahami oleh kanak-kanak.Cutecarry tidak sempat baca semua tepi ada lah terbaca sikit kisah Nabi Adam (Adam si birthday boy pula cakap “hey..thats my name!”). Sudah terlalu banyak cerita daripada barat dalam TV sampai semua budak-budak asyik menghafal nama daripada Cinderella sampailah kepada Snow White tetapi cuba tanya tentang kisah-kisah budaya kita ataupun Islam, diaorang hafal tak?

Kisah 25 Rasul boleh didapati di Popular Book Shop RM99.00.