Stylegasm: Colour Blocking Sunday

CuteCarry meneruskan konsep CuteCarry FRUGAL,  THRIFTY and EFFORTLESS style. Konsep yang menggabungkan helaian fesyen yang murah dan mampu milik oleh semua. Tetapi pada kali ini colour blocking..

Black top less than RM30  (can’t remember the exact price) from a shop @ AEON Seri Kembangan. Shades RM30 for two @ Brand Outlets Fahrenheit  Bukit Bintang, shoes from Al-Ikhsan RM79, red khakis sponsored by Alpha Dockers Khakis, back pack Ck Calvin Klein.

Shoes. RM79 only @ Al-Ikhsan.Cheap! Boleh buat jalan-jalan dan juga berjogging!

CuteCarry menggayakan konsep colour blocking ini semasa di The Curve, Damansara. Cutecarry ke sana kerana ingin menghantar kamera yang rosak ke Sony Centre dan juga lepak-lepak dengan Chrissy.

Sedap juga sandwich O-Brien tu kan…

Konsep colour blocking ini adalah penggunaan warna kontra untuk memberikan effect yang agak menonjol dan berkemugkinan dramatik. Jika hendak mencuba konsep colour blocking seeloknya jangan menggunakan lebih daripada tiga jenis warna dan juga warna-warna yang dipilih mestilah daripada satu kategori. Tidak berapa kena jika menggabungkan warna kontra daripada dua kategori berbeza seperti warna neon hijau berkilat dengan pink lembut!

Boleh google untuk konsep colour blocking.Cuba type key words “color block” atau “colour blocking”

Berminat mendapatkan khidmat training untuk korporat, kerajaan atau perseorangan, sila click disini atau call 0193290397 atau email cutecarry@yahoo.com.