Ada bajet lebih ke akhir tahun ni?

a1

Itu adalah soalan paling popular pada tahun 2016. Saat negara cenderung kearah kemelesatan ekonomi, lontaran soalan ini  sebelum memulakan sesuatu.  Ekonomi membuatkan ramai yang resah gelisah. Ia juga membuatkan segala perancangan yang direncanakan terbantut.

Bajet juga membuatkan kita berfikiran negatif. Tiada bajet terus semua kerja tak jalan. Berterusan berfikiran negatif akan menyebabkan apa yang kita risaukan akan jadi lebih teruk.  Apa yang kita fikirkan itu yang kita akan dapat. Saya juga mengalami perkara yang sama, bukanna sekali tetapi beberapa kali. Peristiwa yang paling terkesan ialah tahun ini. Pada bulan Januari saya berasa amat positif untuk menghadapi tahun 2016. Walaubagaimanapun, beberapa bulan selepas itu saya bertukar negatif . Terlalu banyak berita dan laporan mengenai kejatuhan ekonomi yang saya baca. Akibatnya, pada bulan Mac jualan syarikat saya jatuh merudum.

Mujurlah saya sempat sedar dan mula mengubah cara saya berfikir. Fikiran ditanam dengan perkataan rezeki bukan datang daripada manusia tetapi dari Yang Maha Esa. Saya cuba mengurangkan membaca berita semasa samada melalui media sosial atau surat khabar. Berita negatif menyebabkan saya lagi negatif.

Hasilkan pada bulan April, jualan mula menunjukkan peningkatan. Setiap bulan ada peningkatan dan hasilnya pada tahun ini jumlah jualan terkumpul adalah yang terbaik sejak CuteCarry Sdn Bhd ditubuhkan.

Begitulah kuasa berfikiran positif. Saya selalu menekankan perkara ini jika mengendalikan kursus di serata Malaysia. If all else fails, just think positive!

Beberapa teknik yang saya gunakan untuk mencapai matlamat ini. Ia terungkai didalam teknik Law of Attraction. Ia boleh digunakan untuk kewangan, kerjaya, perhubungan, keluarga dan semua aspek kehidupan. Tambahan pula kita akan menghadapi 2017. Ingat jangan fikir anda akan lebih susah atau barang akan naik kerana jika anda berfikir sedemikian, ia akan berlaku.

Jika department atau agensi anda ada lagi bajet lebih, apa kata anda jemput saya untuk kendali kursus. Saya akan menyediakan peserta untuk menghadapi 2017. Ia menjadi lebih mudah jika kita tahu tekniknya. Jika asyik berfikiran negatif, satu organisai menerima akibatnya.

Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

Kursus bukan sahaja didalam bidang imej, penampilan, protokol dan komunikasi tetapi pada tahun ini kami mempelbagaikan perkhidmatan seperti kursus PEMBANGUNAN DIRI, IMEJ, PROTOKOL, MOTIVASI, TEAM BUILDING, NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING, PEMBINAAN KERJAYA dan PELBAGAI LAGI.

Sila klik disini. atau hubungi 012 473 3545   atau 0193290397

Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.

 

CuteCarry telah mengendalikan kursus yang sibuk diseluruh negara. Hendak rehat pun tak sempat.

1

 

24

 

 

Seminar Stress & Masa kendalian CuteCarry untuk Fakulti Ekonomi & Pengurusan (FEP) .

5

6

 

8

10

 

11

12

13

 

1

2

3

4

BAHAGIAN PERKHIDMATAN FARMASI SELANGOR

1

 

1

 

1

Pemantapan Imej Profesional CIDB Terengganu bersama CuteCarry.

1

IMAGE ABCD with CuteCarry for Maktab Latihan Tentera Darat Port Dickson

1

234

1

40 orang hadir di kursus CuteCarry..
Bestlah orang Sarawak!!

 

1

Institute for Medical Research (IMR) Rebranding Course.

1

Thank you MARA. I am honoured to be given big responsibity to conduct Customer Service for MARA Entrepreneurs.

1

2

Thank you JPA for having me to conduct this programme.
Talent X. High achievers in public sector.
Peserta adalah pegawai muda gred 41 to 44 pelbagai skim daripada PTD sehingga peguam yang terpilih menyertai Talent X
Saya berasa gembira berkongsi ilmu, pengalaman dan tips bersama mereka.

1

1

1

Transformasi Kerjaya bersama YAPEIM.

1

Doktor dan pengamal perubatan. Itulah peserta saya di seminar Bahagian Pembangunan Kesihatan Keluarga.

1

2

CuteCarry in Penang to conduct Training Marketing Strategy seminar for Institut Pengurusan dan Integriti Negeri Kedah (INSPIN).

1

2

1

Me with Bunch of roses .. CuteCarry di Auditorium Hospital Ampang untuk kendali Program Gol & Gincu anjuran Puspanita Hospital Ampang.
Bestnya dengan nurses, admin staff dan pegawai-pegawai semua.