Anak teruna kurang keyakinan diri (Generasi Y vs Generasi X)

Ini adalah salah satu sebab kenapa saya amat suka dengan kerjaya saya. Ia membolehkan saya memberikan penyelesaian kepada pelbagai masalah. Saya bukanlah seorang yang amat bagus dalam memberi motivasi seperti Dato’ Fadzilah Kamsah. Kepakaran saya adalah didalam perkara saya yang buat sekarang. Antaranya ialah membina keyakinan diri melalui imej.

Ini adalah post didalam facebook CuteCarry saya berkenaan seorang wanita yang berjaya mengembalikan keyakinan anaknya. Beliau adalah peserta Kursus Pembangunan Kompetensi Pengurusan Pelanggan berkualiti Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) KEDAH. Apa yang telah saya kongsikan telah digunakan untuk menasihati anaknya.  Walaupun kursus ini adalah berkenaan dengan pelanggan, saya tetap menerapkan unsur imej secara holistik.

Generasi Y (Gen Y) adalah berbeza dengan Generasi X. Jangan nasihat Gen Y sama seperti anda nasihat Gen X.  Persekitaran dan kehidupan yang lain dahulu dan sekarang. Gen Y lebih suka gadjet, Gen X suka gadjet tetapi tahap kebergantungannya agak kurang. Gen Y kurang faham bahasa kiasan, mungkin kadang kala kena straight forward, tetapi ada caranya!

Terima kasih kepada SUK KEDAH diatas kepercayaan yang diberikan. Urusetia yang amat prihatin dan happening!

Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, etiket, penganjuran majlis, motivasi, 5s dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA