Betui ka perempuan UTARA kuat berleter?

Jangan mudah salah sangka. Ekoran video anak mami yang viral baru-baru ini,ramai yang membuat andaian begitu. Ramai juga lelaki memuat naik video dengan bertujuan membalas balik kenyataan tersebut.
Salah sama sekali. Mungkin adat dan budaya, boleh dikaitkan dengan negeri. Namun, kalau bab sikap, ianya lebih kepada individu itu sendiri. Semua orang suka berleter. Cuma, bezanya, tidak dirakam sahaja. Selain itu, mungkin lenggok bahasa yang mempengaruhi nada percakapan seseorang. Loghat utara lebih keras. Namun, ada juga yang lembut di sesetengah perkataan. Memang begitu, caranya perempuan utara bercakap. Nampak garang, seolah-olah mahu cari gaduh. Tapi, itulah sebenarnya cara mereka meluahkan rasa. Unik dan berbeza daripada loghat negeri lain. Ops! Walaupun kedengaran kasar, namun bahasa tetap ditapis dan tiada unsur carutan. Okey, kan begitu?

CuteCarry banyak clients daripada UTARA . Terbaharu ialah team CuteCarry   bersama dengan Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) mengendalikan kursus CuteCarry. Tiada masalah pun! Ia dikendalikan oleh trainer CuteCarry iaitu Puan Azie kerana CuteCarry mengendalikan kursus di negeri lain.

Image may contain: 1 person, sitting and indoor

 

On monday , I received a call from a client in Perlis dan she said there will be an urgent job on Tuesday. I can’t conduct the course because I enganged with other client. So, what I did was i instructed my associate Azie to conduct the job in Perlis. Without making a sound, she said yes and alhamdulillah for the feedbacks.
I only pick the best to join CuteCarry Sdn Bhd.

Image may contain: 2 people, text

No automatic alt text available.

CuteCarry juga mengendalikan PENJENAMAAN IMEJ ABCD untuk ICU KEDAH, PRIME MINISTER OFFICE

Ini adalah kali kedua ia dikendalikan oleh pihak kami dengan kali pertama ialah pada tahun 2015. Kursus ini dikendalikan oleh pemilik CuteCarry Sdn Bhd iaitu Hafiz Mustapha. Ia dihadiri oleh pegawai dan kakitangan termasuklah Pengarah Dato’ Haji Ibrahim bin Abdullah.Ia meliputi topik berkenaan dengan penjenamaan organisasi dan diri, cara berkomunikasi dengan pelbagai golongan masyarakat, keterampilan diri dan protokol dan etika seharian. Ia juga lebih menyeronokkan kerana peserta dapat mengetahui tona warna yang bersesuaian dengan warna kulit dan sesi ringkas solekan untuk wanita. Kursus ini juga telah membantu untuk meningkatkan semangat dengan teknik mengurangkan tekanan. Kursus ini telah mendapat maklumbalas yang amat positif.

Baik orang Kedah!!

Image may contain: 4 people, people sitting and text

Image may contain: 11 people, people sitting, people standing, child and indoor

Image may contain: 2 people, people sitting

 

Alhamdulillah terima maklumbalas positif…

Image may contain: 1 person

 

Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

Modul boleh diubah mengikut keperluan anda.

KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK DAN PENUH MANFAAT.

Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.