Ketahui bakat dan kelebihan diri melalui cap jari?

Fingerprint profiling. Itu adalah terma yang diberikan untuk  mengetahu bakat dan kelebihan diri melalui cap jari.  Kita mempunyai cap jari yang unik, oleh itu setiap cap jari kita adalah petunjuk DNA masing-masing dan boleh ditafsirkan kepada apakah kelebihan dan kekurangan kita.

Mungkin ada yang kurang percaya seperti saya dahulu.  Walaubagaimapun, bila melihat ramai yang dapat mengembangkan potensi diri selepas mengetahui kelebihan mereka, fikiran saya mula memandang terhadap sistem ini. Saya mencuba dan akhirnya wow..ia memang menggambarkan kelebihan saya. Sistem ini boleh mencadangkan apakah pekerjaan yang sesuai dan ini adalah jawapannya!

Ia memang bertepatan dengan kerjaya CuteCarry sekarang.

Sesi  di Universiti Teknologi MARA (UiTM) Sabah.

CuteCarry juga sempat berjalan-jalan di Kota Kinabalu.

Selesai sahaja sesi di KK, CuteCarry and team terus terbang selama sekitar sejam setengah ke Kuching, Sarawak.

Sesi di Politeknik Kuching.

Semestinya mengambil peluang menikmati keindahan dan keistimewaan Kuching.

Jika saya outstation di Kuching, takkan ku lupa mee kolok goreng special.l (beef & chicken) RM6 with belimbing carrot juice RM6.

 

Hari ini dalam sejarah. This is my first time beli tiket flight TERSALAH time. I don’t blame AirAsia, my assistant or anyone. Ini semua salah saya! So, terpaksa beli kat kaunter kerana saya terpaksa balik ke KL pada hari yang sama. Takpelah..setiap yg berlaku ada hikmahnya, jom kita makan mee sarawak dulu… bye bye Sarawak. Moga berjumpa lagi!