Laksa Perlis dengan pulut udang bersama Setiausaha Perlis

Pernahkah anda makan laksa bersama pulut udang. Ia memang kedengaran pelik tetapi itulah cara orang Kuala Perlis makan laksa. Saya telah mencubanya dan ia memang sangat sedap. Pulut yang lembut, isi pulut udang yang pedas dan gabungan kuah laksa pekat. Sangat sedap! Lokasi adalah di Laksa Kuala Perlis Kak Su. Pulut udang itu adalah terlajak laris. Cuba datang awal untuk menikmatinya.

Kepelbagaian adalah perkara biasa dalam kehidupan. Oleh itu jika anda mempunyai imej yang baik amat penting untuk kita menghormati sesuatu yang berlainan dengan kita. Pelik? Mungkin pelik bagi anda tetapi tidak pelik bagi mereka yang daripada kecil memakan tersebut. Jangan cepat melabel kerana kita rasa janggal. Orang Kelantan suka budu, orang Melaka suka cincaluk orang Perak suka tempoyak. Adakah makanan tersebut menjijikkan? TIDAK SAMA SEKALI! Anda suka McDonals yang kononnya moden tetapi beratus ribu orang lain mungkin tidak ingin makan McD atas alasan kesihatan. Pelik? Semestinya tidak. Jangan terlalu cepat melabel orang lain. HORMATI budaya dan makanan orang lain kerana itu adalah kunci kepada persefahaman.

CuteCarry telah dijemput oleh Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perlis (SUK PERLIS) untuk mengendalikan Kursus Setiausaha. Ia telah diadakan di Langkawi di Pantai Chenang. Setiausaha Perlis sangat happening! Thank you very much for the memory!

Menikmati matahari terbenam di Cenang Langkawi bersama sebahagian peserta Kursus Setiausaha Perlis bersama CuteCarry. Saya berpakaian sopan ditepi pantai.LOL

Work and holiday. Beautiful Cenang.

Tq kepada SUK PERLIS kerana bilik yg cantik tepi laut.

Jarang sekali hotel menyediakan cekodok pisang/jemput pisang untuk sarapan pagi. Hanya di Sandy Beach Resort, Langkawi.

Ketika bersenam di pagi hari terserempak dengan binaan ini. Ingatkan ada di Paris sahaja, Langkawi pun ada!

 

ps: Thank you to my former staff Fizwin yang membawa saya makan Laksa Kak Su.

Berminat menganjurkan kursus di tempat anda?

Kepakaran CuteCarry ialah didalam kursus-kursus untuk korporat dan kerajaan seperti 5s, penjenamaan, perunding imej, keterampilan diri, protokol, etiket, motivasi, komunikasi, neuro linguistic programming (NLP), bahasa badan, pengendalian majlis rasmi dan sebagainya.

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA