Orang yang hebat tidak akan melenting apabila dikutuk!

Saya telah dijemput untuk menyampaikan ceramah motivasi untuk para belia (atau bakal belia) di program Kursus Perdana Kelab Interaktif Komuniti.  Inisiatif ini adalah daripada Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor.

Antara pengisian ialah bagaimana untuk menaikkan semangat apabila dikutuk. Saya pernah ?menempuh alam remaja dan pernah juga dikutuk (SIAPA YANG TIDAK PERNAH DIKUTUK?, semua orang pernah mengalaminya)

Tetapi untuk menjadi orang yang hebat, kita tidak perlu melenting.  Jika kita melenting, mereka akan berjaya, Orang yang mengutuk kita ini ialah mereka terlalu banyak masa sampaikan kisah orang lain pun hendak ambil tahu.

Berkemungkinan besar juga mereka yang mengutuk anda ialah mereka yang cemburu dengan kejayaan. Mereka cuba menutup kelemahan mereka dengan mengutuk orang lain. Perasaan mereka akan jadi gembira bila mengutuk orang lain dan kegembiraan itu adalah palsu.

Saya bukanlah orang hebat. Jika kita merasakan diri kita belum hebat, apa kata kita bayangkan yang diri kita hebat. Fake it until we make it!

If you’re in your young rough phase, you should trying to find something you are passionate about and then turning the passion into a career. Your early age will be a decade full of risks and mistakes.

Bakal belia bermaksud mereka yang agak terlalu muda juga datang untuk menghadiri kursus ini. Ramai juga yang menyertainya dan ia perlu dibuat agar bersesuaian dengan semua peringkat.

Akhirnya ia menerima maklumbalas yang amat positif daripada peserta. Terima kasih semua!!

Berminat menjadi TRAINER SEPERTI SAYA, sertai TRAIN THE TRAINER bersama CUTECARRY. Klik sini

Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, perhubungan awam, etiket, penganjuran majlis, motivasi, Neuro Linguistic Programming (NLP), team building, 5s, EKSA dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2016 sehingga 30 Disember 2016:-
i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA.