PELAJAR MALAYSIA PERNIAGAAN MAJU DI JORDAN

 

PELAJAR MALAYSIA BUKA PERNIAGAAN DI JORDAN

CuteCarry telah melancong ke Israel (masuk melalui Jordan, guna pas khas), Palestin dan Jordan pada akhir tahun lepas.

Urusan percutian di Jordan diuruskan oleh Aiman Hamdi Mazlan, pelajar Malaysia yang berasal dari Kelantan.

Sepanjang seminggu di Jordan saya sempat berkongsi tips penjenaman dan perniagaan bersama Aiman. Ikuti kisah beliau.

———————————————————————————–

 

 

 

 

 

PELAJAR MALAYSIA BUKA PERNIAGAAN DI JORDAN

CuteCarry telah melancong ke Israel (masuk melalui Jordan, guna pas khas), Palestin dan Jordan pada akhir tahun lepas.

Urusan percutian di Jordan diuruskan oleh Aiman Hamdi Mazlan, pelajar Malaysia yang berasal dari Kelantan.

Sepanjang seminggu di Jordan saya sempat berkongsi tips penjenaman dan perniagaan bersama Aiman. Ikuti kisah beliau.

———————————————————————————–

Saya jarang buat status pasal bisnes, tapi kali ni nak buat juga.
Awal tahun haritu, saya dapat job bawa perunding imej dan latihan tuan Hafiz Mustapha tuan punya syarikat CuteCarry Sdn Bhd.

Beliau melancoong di Jordan selepas menghabiskan percutian di Palestin & Israel dan umrah. Otak asyik berfikir apakah perniagaan yang beliau jalankan. Selepas berbual bagai brulah saya tahu Tuan Hafiz ni berhenti kerja kerajaan iaitu Pegawai Tadbir Diplomatik (gaji yg sangat tinggi bagi saya haha) dan terjun ke bidang perniagaan yg beliau minati.

Saya tahu sedikit sebanyak yg dia ni adalah konsultan untuk usahawan dlm bisnes. Saya dan rakan Kriey Alias tidak melepaskan peluang . Kami menikamat makan malam di Restoran Marina di Jordan dan beliau memberikan tips-tips untuk penjenamaan dan pemasaran…Kita nak mantapkan lagi Awra Cargo..Lepak dalm sejam macam-macam dia ajar kami; bgaimana nk brandingkan Awra Cargo ni, apa yg kami perlu buat dan apa yang tak perlu .

Alhamdulillah kami apply tips yang diberikan .
Hasilnya ialan kini jualan kargo dah jauh melebihi tahun lepas, syukur kpd Allah.

Dia ni juga lah sbenarnya yang suruh saya buat page Kembara Jordan. .Dia yang bagi nama fanpage dan ajar bgaimana benda simple tapi boleh dpt job yang banyak . Alhamdulillah murah rezeki sehingga kini. Hasilnya melalui page tu bertalu-talu orang menghubungi seluruh dunia hendak berjalan di Jordan.. Perniagaan pakej pelancongan di Jordan amat mendapat sambutan!

Saya tidak pernah menghadiri kursus atau seminar beliau. Kami hanya berbual ketika makan malam. Bayangkan kalau dapat peluang join seminar dia nanti di malaysia, boleh jd jutawan kut.. hahahha..

.Itulah perkara menarik bila kita bekerja dengan manusia dari pelbagai latarbelakang,. Kita ambil ilmu dan pengalaman orang yg dah berjaya untuk bekalan kita nanti. Moga-moga daoat uga ada bisnes yg kukuh kt malaysia nanti

………………………………………………………………………………………………………..

Itu lah diantara kisah menarik yang dikongsi oleh Aiman. Beliau telah berjaya menjenamakan perniagaan beliau. Adakah anda ingin menjadi seperti Aiman atau ramai lagi peserta yang telah berjaya?

Adakah anda berminat menjadi seorang penceramah, konsultan atau menjalankan perniagaan dalam bidang latihan?

Ia mungkin menjadi satu titik tolak didalam kerjaya anda.

Ia terbuka kepada semua samada yang sudah ada pengalaman ataupun yang masih mencari-cari arah didalam kerjaya.

Bidang kerjaya didalam bidang ini terlalu luas bukan hanya didalam bidang perundingan imej tetapi didalam bidang peningkatan diri, motivasi, komunikasi dan sosial juga etika.

Saya akan berkongsi dengan anda pengalaman saya menjalankan perniagaan saya bermula dengan kosong. Zero. Tiada apa-apa.

Saya juga telah mengembangkan perniagaan saya didalam bidang penjenamaan, motivasi dan membantu mereka yang ingin meningkatkan potensi diri.

Train the Trainer Super Image Consultant Siri 2/2016 akan diadakan pada 28 – 31 Ogos 2016.

Pelaburan: RM7000

Early Bird: RM3500

Kami menerima kad kredit dan bayaran secara ansuran.

Hubungi 0193290397

training@cutecarry.com

http://www.cutecarry.com/cute-friends/