Pendapatan lumayan buat business event management! (Kursus Perunding Majlis untuk Wanita)

Kerajaan melalui Jabatan Pembangunan Wanita amat prihati berkenaan dengan kebajikan wanita. Antara contoh inisiatif terbaik ialah Program Inkubator Ibu Tunggal (IKT) dan Program Inkubator Keusahawanan (IKEUNITA), Perunding Majlis 101

Kursus ini dijalankan khas untuk WANITA sahaja. Ia bukanlah seperti kursus biasa yang dilaksanakan oleh CuteCarry. Objektif utama ialah melatih wanita-wanita ini menjadi usahawan. Pemilihan dibuat secara rapi, temuduga dan kelayakan adalah diambil kira sehinggalah hanya 10 orang sahaja terpilih untuk menyertai kursus ini.

Kursus ini dianjurkan oleh syarikat CuteCarry yang juga bertindak sebagai penceramah selain daripada perunding perkahwinan Anuar Faizal dan Dato’ Dr Mat Saat Baki.

Jika dibuat secara bersungguh-sungguh, ia akan membawa pendapatan lumayan pada peserta. Ia adalah kerjaya yang agak memenatkan tetapi pulangan yang lumayan. Anda perlu cergas siang dan malam demi memastikan sesuatu majlis berjalan dengan lancar.

Bukan semua orang sesuai masuk dalam bidang ini!

Berminat menganjurkan kursus  ditempat anda?

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 

Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Kursus dijalankan secara teori, praktikal dan perkongsian pengalaman.

I am so excited with the energy from the participants! Tak sia-sia #Cutecarry dan Jabatan Pembangunan Wanita Wilayah/Putrajaya buat 3 kali temuduga/tapisan utk memilih peserta kursus ini.

Fungsi perunding majlis adalah terlalu besar dan tidak terhad kepada  pengendalian majlis perkahwinan. Perunding memberi kegembiraan dan kesenangan sepanjang majlis berlangsung. Pelanggan akan dapat menjimatkan masa, mendapatkan khidmat profesional dan tidak mustahil menjimatkan kos kerana perunding majlis yang baik dapat memberikan sebutharga yang terbaik.

Antara skop bidang dalam kerjaya ini ialah pengendalian majlis-majlis dan acara seperti dibawah:-

  • Majlis perkahwinan
  • Majlis cukur jambul
  • Majlis sosial seperti majlis hari lahir, perpisahan
  • PIC (person in charge) untuk semua technical meetings, liaison antara pengantin-family-jemputan-krew-caterer-designer-venue provider
  • Majlis makan malam
  • Kursus dan seminar
  • Acara promosi/pelancaran
  • Penyewaan khemah, pakaian dan set audio dan karaoke
  • Penganjur car boot sale dan flea market (pasar lambak)
  • Menjadi organizer atau agent untuk mendapatkan harga terendah bagi client dan untuk memudahkan sebarang urusan pelancaran majlis.

Testimoni daripada peserta melalui laman sosial