Teknik kursus seperti Victoria Beckham? (IMAGE ABC bersama UMW Corporation Sdn Bhd)

Jika saya menjadi seorang perempuan, berkemungkinan saya akan berpakaian seperti Victoria Beckham.

Ada sedikit penambahan, jika saya seorang perempuan (DAN KURUS) saya akan berpakaian seperti Victoria Beckham.

Kita mempunyai ikon fesyen tersendiri dan ada kalanya kita berasa tidak tercapai akal kita untuk menjadi mereka. Ikon fesyen kita mempunyai bentuk badan yang amat sempurna pada mata kita. Sepasang pakaian berharga sebulan gaji seorang pegawai tinggi dan gaya hidup penuh fabulous!

Jangan stress untuk meniru  mereka. Jika dapat mencapai 15% daripada gaya mereka pun anda sepatutnya bersyukur. Badan kita tidak sama seperti mereka. Pakaian mereka? Tahukah anda pakaian selebriti di karpet merah, menghadiri majlis dan sebagainya adalah ditaja oleh pereka?

Saya telah dijemput untuk mengendalikan kursus IMAGE ABC bersama UMW Corporation di Shah Alam. Poster mewarkan kedatangan CuteCarry memaparkan gambar Victoria Beckham. What a fortunate coincidence!

Cantik sungguh pejabat mereka. Ringkas dan menarik! Peserta-peserta juga amat happening!

Thank you Puan Noor Liza Manager Corporate Communication Division, UMW Cotporation Sdn Bhd and your fabulous team.

Maklumbalas yang amat positif telah diterima.

Berbalik kepada perkara kurus. Mahukah anda kurus? CuteCarry telah berjaya mengurangkan 3 kilogram dalam masa dua minggu. Jumlah tersebut mungkin agak sedikit tetapi satu pencapaian kerana CuteCarry memang KUAT MAKAN! Saya terlalu kuat makan.

Tips yang saya buat ialah mengurangkan sedikit makan. Contohnya jika hari biasa, kurangkan karbohidrat dan TEH TARIK yang manih meletin (bak kata orang Perak!)
Teknik terbaru ialah cuba berjalan atau berlari 10 ribu langkah sehari. Wow… mana mungkin untuk mencapai 10 ribu langkah?
Mudah sahaja sebenarnya. Jika jarak daripada tempat letak kereta dan pejabat mungkin sudah hampir 500 langkah. Jika dikumpulan seharian anda mungkin mencapai ribuan langkah!
Tambahkan langkah dengan jogging TANPA PAKSAAN. Peranti untuk mengesan langkah anda adalah melalui telefon pintar anda. Cuba muat naik applikasi S Health (Apple or Samsung). Ia akan mengira berapa langkah dan kalori yang dibakar selagi telefon itu berada bersama anda.
CuteCarry berjaya mengurangkan langkah ini ketika berada di Mekah dan Madinah. Berat badan turun walaupun makan tanpa kawalan ketika berada disana. Siasatan telah dibuat dan teringat pula bila telefon memberi tanda yang setiap hari saya berjalan lebih 10 ribu langkah. Ini bermakna berat badan turun hanya dengan berjalan 10 ribu langkah!

 

Semoga kita kurus…

Berminat menganjurkan kursus di tempat anda?

Kepakaran CuteCarry ialah didalam kursus-kursus untuk korporat dan kerajaan seperti 5s, penjenamaan, perunding imej, keterampilan diri, protokol, etiket, motivasi, komunikasi, neuro linguistic programming (NLP), bahasa badan, pengendalian majlis rasmi dan sebagainya.

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA