Teknik untuk menjadi lebih yakin!

Mahukah anda mempunyai keyakinan setinggi Menara Alor Setar tempat kursus ini dijalankan?

Jika anda merasa sentiasa kurang yakin walaupun umur semakin meningkat, mungkin anda perlukan pertolongan. Anda bukanlah seorang yang bodoh atau malang tetapi jika ketidakyakinan ini berterusan, susahlah hidup. Cuba elakkan takut-takut, tidak yakin dan tidak responsif terhadap persekitaran. Apakah gunanya kita hidup setakat bangun pagi, pergi kerja, lunch, balik kerja, tidur? Tidak mahukah sedikit menonjol seperti orang lain?

Semua orang boleh tampil yakin. Ia tidak boleh dibina sekelip mata. Tetapi mungkin anda boleh ikuti langkah-langkah dibawah:-

1. HORMATI DIRI

Respect your efforts, respect yourself. Selfrespect leads to self-discipline. When you have both firmly under your belt, that’s real power. – Clint Eastwood.

2. ELAKKAN MEMANDANG RENDAH DIRI SENDIRI

3. POSITIF

4. BE YOURSELF

Perkara-perkara diatas adalah diantara yang dikongsikan dengan peserta Are We Doing It Right.. Protokol Etiket Sosial dan Peningkatan Imej untuk Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR) Siri 2. Siri Pertama telah diadakan di Kuching, Sarawak beberapa bulan lepas

 

Maklumbalas positif diterima. TERIMA KASIH.

Kursus sesi ke 2 ini telah diadakan di Hotel Regency, Alor Setar, Kedah. Jika di Alor Setar jangan lupa mencuba makan malam masakan kampung.

 

 

Masakan kampung waktu malam di Alor Setar!
Jika hendak makan fresh authentic and kinda rare kampung food, sila ke gerai Nasi Campur Pak Lang depan Pasar Borong Jalan Gangsa. Memang best dan murah..
Waktu perniagaan dr jam 7 mlm – 4 pagi. Ahad hingga Khamis.
Wajib cuba siput sedut!

Ingin menganjurkan kursus ditempat anda? Kepakaran kami adalah didalam bidang IMEJ, Ketrampilan, komunikasi, protokol, perhubungan awam, etiket, penganjuran majlis, motivasi, EKSA dan bidang-bidang yang berkaitan. Modul kursus boleh diubah mengikut keperluan urusetia.

Hubungi  talian 0193290397 atau 0194432763 (Hidayah Pembantu kepada CuteCarry)

Maklumat lanjut  training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry

Tawaran Istimewa bersama CuteCarry untuk kursus 2015

Jika nilai harga perkhidmatan terkumpul organisasi anda bersama Syarikat CuteCarry dalam tempoh bermula 1 Januari 2015 sehingga 30 Disember 2015:-
i. melebihi RM20,000, organisasi anda layak mendapat kursus SETENGAH HARI PERCUMA

ii. melebihi RM30,000 organisasi anda layak mendapat kursus SEHARI PERCUMA