TERLAJAK LARIS, Kursus Karisma Korporat bersama CuteCarry, Dato Fazley Masterchef dan Datin Azrene

Alhamdulillah. Itulah  yang boleh diucapkan oleh CuteCarry apabila bilangan peserta Karisma Korporat  ialah 46 orang. Ia adalah diluar jangkaan kerana jangkaan awal hanyalah seramai 20 orang. We were like if we can get 20 participants, we will be happy but what a pleasant great surprise.

Kursus ini diadakan selama dua hari dan slot CuteCarry pada hari pertama. Walaupun penat kerana pada minggu-minggu sebelumnya jadual amat padat, sibuk kerana memenuhi undangan mengendalikan talk di serata Malaysia (I am in 5 states in 5 days) dan hanya sampai di KL pada malam sebelumnya. CuteCarry kuatkan semangat kerana  telah diberikan amanah untuk menyampaikan talk. Penat sangat u…

Semangat juga makin kuat kerana 44 girls and 2 boys sangat-sangat happening. Sebahagian besar daripada mereka bekerja didalam bidang pentadbiran ataupun setiausaha pejabat. Walaupun berbeza  latarbelakang dan tempat kerja, ada datang dari jabatan kerajaan, ramai juga daripada swasta dan juga badan-badan berkanun. Syarikat pun berlainan daripada jual kereta sehinggalah kepada jual perfume (you know who you are!) tetapi mereka semua dapat bersama. Antara teknik yang CuteCarry gunakan untuk ice breaking ialah ‘kenalkan kawan!’. Teknik itu jauh lebih berkesan daripada teknik kenalkan diri seorang demi seorang. Teknik ice breaking yang digunakan CuteCarry  lebih mesra kerana peserta dapat berkenalan dengan mereka yang latarnya berbeza. Sesi ini amat penting kerana didalam seminar adalah tempat paling sesuai untuk meluaskan kenalan dan contact. Who knows.. orang swasta perlukan contact orang kerajaan untuk bertanya sesuatu permohonan ataupun orang kerajaan perlukan maklumat yang hanay diperolehi disesetengah syarikat swasta. We’ll never know!

Poster yang membuatkan kursus yang dianjurkan terlajak laris!

 

CuteCarry juga telah berkongsi pengalaman berkenaan kenapa mereka perlu bergaya ditempat kerja , pakaian mengikut bentuk badan, warna yang sesuai sehinggalah kepada etika -etika yang mungkin terlepas pandang.

Maklumbalas positif diterima daripada peserta. Antaranya…

You know you did something right in your life when this email is in your inbox. Thank you,..

You know you did something right in your life when this email on  your instagram page. Thank you,..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cXYfpSbhqiQ&list=UUsU3ocai9MIjFGU6oSckLEA[/youtube]

We love CuteCarry!

ps: Sorry kerana pinjam tag daripada D’herbs. I think it is a very genius slogan. It is easy to remember, catchy and also simple. A perfect slogan.Tahniah Dato Aliff Syukri.

CuteCarry mungkin bukanlah cute dan handsome macam Dato terlajak laris tetapi boleh membuatkan anda terlajak laris melalui imej yang menarik.

Maklumat lanjut berkenaan kursus bersama CuteCarry hubungi 019 329 0397 atau email training@cutecarry.com atau  cutecarry@yahoo.com

 

Maklumat berkenaan kursus-kursus yang ditawarkan, sila klik disini

Senarai pelanggan sila klik disini.

Maklumat mengenai pemilik dan pelatih/trainer sila klik disini 

 Instagram sila click CuteCarry dan fanpage FB sila click CuteCarry