Tips menjaga sweater supaya sentiasa nampak baru


CuteCarry wearing black sweater and shades, michael kors.

Gap Sweater

Harry Potter loves this!

Sweater adalah pakaian yang paling mudah untuk digayakan.  Ia termasuk didalam kategori ‘capsule item’ atau item yang perlu ada didalam setiap almari.Tetapi pernahkah sweater yang hanya beberapa kali dipakai hilang bentuk/lari shape.

Sweater  sama seperti manusia, jika manusia tidak jaga badan, lama-lama ‘alignment lari’ manakala jika kita tidak menjaga sweater dengan betul ia akan lari shape. Bila ia berlaku, bila kita memakai sweater tu, jadilah ia menggelebeh dan tidak fit dengan badan kita.

Tips nya mudah sahaja.

Sweater dalam wardrobe CuteCarry

i. Jangan gantung sweater di hanger, tetapi lipatlah sweater tersebut. Jika gantung sweater di hanger, ia akan lari shape.FOLD IT and don’t ever hang it!!

ii. Selepas dibasuh, jangan menggunakan hanger untuk mengeringkan sweater, tetapi hamparkan diatas pengering, air cond atau keringkan sweater tersebut dengan damparkan diatas pagar dan sebagainya. Oh..cuba elakkan daripada terkena cahaya matahari yang terlalu terik!

got it boys and girls?

Want more? Untuk khidmat konsultasi CuteCarry (samada individu, swasta atau kerajaan boleh email cutecarry@yahoo.com atau telefon 0193290397  atau click here