Kenapa Perlis panas sangat ni?

Panas dan kering sangat macam hendak minum air lima liter sekaligus. Suhu kurang periksa tetapi kepanasan tahap siapa tidak tahan boleh kena heat stroke. CuteCarry merasa kepanasan ini ketika ke Kuala Perlis untuk mengendalikan seminar Pengurusan Pelanggan untuk Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPS)

Kalau cuaca dah panas apa nak buat? Musim panas dan ia adalah putaran tahunan yang akan berlaku. Penyelesaiannya?

Image may contain: sky and outdoor

Image may contain: sky, ocean, outdoor and nature

Jangan terlalu mengeluh atau marah kepada kepanasan tersebut. Jika kita asyik mengeluh,  kepanasan akan lebih terasa. Itu dinamakan daya tarikan. Saya selalu menerangkan berkenaan isu ini didalam setiap talk yang saya anjurkan. Jangan terlalu benci, marah, tidak selesa atau apa-apa perasaan negatif terhadap perkara yang kita kurang suka. Fokus kepada perkara yang anda suka.

Panas tetap akan panas. Jika asyik mengeluh setiap 15 minit lagilah terasa panas.

Jika tidak percaya, tengok lah apa yang berlaku di dunia sekarang. Perkara yang menakutkan akan berlaku berulang-ulang jika ia menjadi trend, tular atau viral di media sosial. Seakan-akan musim orang kena patuk ular, musim orang jatuh tangga, musim budak kena culik  dan sebagainya.

Jangan terlalu fikir perkara yang anda kurang suka. Fokus kepada perkara yang disukai. CuteCarry fokus kepada makanan yang best di Kuala Perlis.

Image may contain: food

Nasi Daging. Ia terletak berdekatan dengan Bomba Kuala Perlis. Heavannya…

 

 

Image may contain: 24 people, people smiling, text

CuteCarry in Perlis to conduct Customer Service Seminar for Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPS). Ini bukanlah kali pertama mengadakan kursus untuk PKENPs. Terima kasih kerana jemput CuteCarry lagi.

Image may contain: 1 person, text

Saya selalu nasihatkan peserta saya supaya open minded, jangan cepat melatah, jangan cepat buruk sangka. Fokus kepada kemajuan diri sendiri sebelum ambil tahu tentang kelemahan orang lain. Sebab itu saya kinda like living in my own world but with lots lots of positive friends .. That is my secret to stay relavant.

Berminat mendapatkan perkhidmatan CuteCarry?

Modul boleh diubah mengikut keperluan anda.

KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK DAN PENUH MANFAAT.

Sila klik disini. atau hubungi 019 337 6807   atau 019 329 0397

Testimoni peserta yang pernah hadir kursus CuteCarry klik sini.