MANICURE PENYEBAB HIV

Bagi yang selalu buat manicure, pernah ke you guys tanya tentang kebersihan peralatan yang mereka gunakan? Yakin ke peralatan yang digunakan bersih tanpa sebarang virus?

Terdapat satu kes di Brazil, seorang perempuan berumur 22 tahun telah mendapat virus HIV positif kerana telah berkongsi peralatan manicure bersama sepupunya bertahun-tahun yang lalu, dimana tanpa disedari sepupunya telah menghidap HIV positif sejak sepuluh tahun yang lalu.

Walau bagaimanapun, kes ini jarang-jarang berlaku. You guys dinasihatkan berhati-hati jika berkongsi sebarang peralatan yang kemungkinan mempunyai ‘blood-blood contact’ seperti jarum untuk suntikan ubat, tatu, akupuntur mahupun berbekam yang boleh menyebabkan penyebaran virus hepatitis C (HCV) ataupun HIV.

Jadi, kalau nak buat manicure atau pedicure, pastikan ‘nail technician or beauty specialists’ tersebut membersihkan semua peralatannya dahulu sebelum menggunakannya. Bukan apa, dikhuatiri mungkin ada risiko jangkitan tersebut.

Kadang-kadang you guys tak tahu pun, mereka yang datang buat manicure tu sebenarnya bebas HIV positif ataupun tidak. Lagi satu guys

Propecia Ohne Rezept Kaufen

, tak salah berbelanja lebih untuk buat manicure di tempat yang berlesen dan bertauliah agar hasil dan kualitinya lebih terjaga dan bersih. Insyaallah.