Anugerah Bintang Popular 09 (ABP 09): Black: Hitam itu elegan!

Tema untuk Anugerah Bintang Popular 09 ialah Cetusan Warna. Ramai pereka fesyen dan artis yang memilih warna terang tetapi tidak kurang juga yang memilih warna hitam (by the way… hitam itu warna juga kannnnnnn!!). Paling menarik jika hitam digayakan dengan warna-warna lain!

Hitam adalah warna selamat dan selalu nampak elegan. You almost can’t go wrong with black. Remember this word… ALMOST!

Saya yakin ada yang cakap “apahal lah pulak taman bunga dekat baju tu”. Alyah konsisten untuk tidak memakai seperti orang lain. Dia mempunyai gayanya tersendiri. Pada pendapat saya, saya suka dengan dress tu tapo bunga-bunga tu nampak macam berat je. But well, this is Alyah. She can carry this! (only applicable to Alyah)

Nurul dengan dress yang hitam gaya halter neck dan berkolar mandarin. Bahagian atas dress ni nampak sedikit berat dan telah nampaknya ia telah diimbangi oleh kain yang kosong. Yang paling penting ialah Nurul tidak mengenakan terlalu banyak aksesori yang mungkin akan menyerabutkan penampilan beliau pada malam ABP tersebut.

Jika anda membaca entry-entry saya sebelum ni mengenai penampilan Black, memang saya menyatakan ‘macam tak sesuai!’. Entry pada kali ni saya menyatakan MEMANG SANGAT SESUAI!. Biker jacket, skinny jeans dan studded belt. Love it!. Ini adalah imej rock chic yang amat sesuai dengan Black yang masih muda. Black looks good in black!

Red carpet menyaksikan Jacklyn Victor bergaya dengan warna merah tetapi semasa mengadakan persembahan bersama Wings dan Black Jac telah mengenakan dress hitam daripada Zang Toi. Dress aras paha dengan sedikit elemen bertingkat di bahagian bawah. Sebenarnya dress ni memang agak fleksibel. Jika dikenakan dengan kasut tumit tinggi ia akan menampakkan anda nampak